ΤΟ ΘΕΜΑ

*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Αυγούστου

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ Η Διεύθυνση Υγείες ερεύνησε στο Κέντρο κρατουμένων, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΑΝΘΗΣ δεν πείστηκαν!

25 Αυγούστου
ΜΕ εκθέσεις ιδεών και από τις δύο πλευρές και συγχρόνως «θολή» ατμόσφαιρα για την ακριβή αλήθεια –την ώρα που η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ έλεγε εντελώς τα αντίθετα-, η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Ξάνθης απάντησε στο έγγραφο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τις συνθήκες κράτησης στο κέντρο κρατουμένων της Αστυνομικής Σχολής, χωρίς στην ουσία να αναφέρει κάτι ιδιαίτερο.
Στο ίδιο σχεδόν στυλ και η νέα ανακοίνωση-απάντηση από το κόμμα του Πάνου Καμμένου.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΤΜΗΜΑ: ΠΕΡ/ΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΥΓΕΙΟΝ.ΕΛΕΓΧΟΥ

Βαθμός Ασφαλείας:
Ξάνθη 24 Αυγούστου 2012
Αριθμός Πρωτοκόλλου: Δ.Υ 4135
Βαθμός Προτεραιόητας:
Ταχ.Δ/νση: Διοικητήριο
Ταχ.Κώδ: 67100 ΞΑΝΘΗ
Πληροφορίες: Γρ.Προσταμένου
67100 Ξάνθη
Τηλέφωνο: 5413350130
TELEFAX: 2541083367
e-mail: ddygeias.xanthi@ramth.gov.gr

Προς:
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»
Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

ΘΕΜΑ: «Συνθήκες υγιεινής λαθρομεταναστών»
ΣΧΕΤ.: Η από 22-8-2012 επιστολή σας
Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής επιστολής σας που αφορά της συνθήκες υγιεινής των λαθρομεταναστών οι οποίοι φιλοξενούνται στους κοιτώνες της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης και μετά από επιτόπια αυτοψία υπαλλήλων της Υπηρεσίας και επικοινωνία με την Ιατρό κα. Σώκου Ελπίδα στις 23-8-2012 σας γνωρίζουμε τα εξής:
-Στον χώρο της Αστυνομικής Σχολής (σε δύο από τους τρεις κοιτώνες) φιλοξενούνται αυτή την σιγμή 493 λαθρομετανάστες. Στους ανωτέρω χώρους υπάρχουν κτιριακές υποδομές (αποχωρητήρια, ουρητήρια, ντουζιέρες) για την εξυπηρέτηση τους. Οι υποδομές αυτές εξυπηρετούσαν και τους μαθητές της σχολής. Επίδης όσον αφορά την καθαριότητα στους ανωτέρω χώρους αυτή διενεργείται από ιδιωτική ετσιρεία στους κοινόχρηστους χώρους και χώρους υγιεινής καθημερινά. Η σίτιση των διαμενόντων έχει ανατεθεί σε εταιρείες catering.
-Όσον αφορά την υγεία τόσο των φιλοξενουμένων όσο και των φρουρών τους και την πιθανότητα μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, τον έλεγχο της κατάστασης έχει αναλάβει κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο βρίσκεται στις ανωτέρω εγκαταστάσεις καθημερινά, αποτελούμενο από γιατρό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικο.
Η Υπηρεσία μας είναι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε.
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ
Γρ.Προισταμένου

Η Προισταμένη της Δ/νσης
Δέσπονα Μούργου

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
Το ενδιαφέρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Ξάνθης για τους πολίτες της Θράκης και ιδιαίτερα για τους συμπολίτες μας στην Ξάνθη είναι συνεχές και πολυεπίπεδο.
Η πολιτική των συγκυβερνούντων την Ελλάδα η οποία “εν μια νυκτί” κίνηση, του μεγαλοστελέχους της Ν.Δ και νυν υπουργού προστασίας του πολίτη, κ. Δένδια
την 4η Αυγούστου του 2012 δημιούργησε δυσκολία στο να κατανοήσουμε εδώ στην Θράκη την απόφαση των κυβερνώντων που κατοικοεδρεύουν στην Αθήνα.
Το να αποφασίζονται και να εφαρμόζονται πολιτικές κατά των λαθρομεταναστών, πρώτοι οι Θρακιώτες επισήμαναν, πρότειναν και εν συνεχεία στηλίτευσαν από τις αρχές του 2000.
Οι πολιτικές αυτές οι οποίες θέλουν να εφαρμόσουν την λογική του δόγματος “του αποφασίζωμεν και διατάζωμεν”
ΔΕΝ θα υιοθετηθούν,
ΔΕΝ θα περάσουν και
ΔΕΝ θα έχουνε καμία τύχη στην Θράκη!
Το να θέλει η ολιγαρχία των κυβερνώντων με συνοπτικές διαδικασίες να μεταθέσει το πρόβλημα από την Αθήνα στην άλλη Ελλάδα δεν λογικό και βιώσιμο!
Εκτός των άλλων προβλημάτων έχουμε και τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας που ακολουθούν αυτές τις τραγικές ανθρώπινες ψυχές που στην πλειονότητα τους είναι νέοι άνθρωποι.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αγωνιούν και ανησυχούν, όχι μόνο για τους κατοίκους που υποδέχτηκαν τους οικονομικούς μετανάστες, όχι μόνο για το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και για τις ίδιες αυτές ανθρώπινες υπάρξεις των λαθρομεταναστών, που πολλοί από αυτούς πέρασαν, αλλά και περνούν τα πάνδεινα στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Όπως γνωρίζετε με πρωτοβουλία των Ανεξάρτητων Ελλήνων για άλλη μια φορά οι ξανθιώτες ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμά τους και συμμετέχοντας δια της υπογραφής τους δήλωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης στην ακριτική Ξάνθη
Οι εκατοντάδες υπογραφές που συνέλεξε η Νομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Ξάνθης και τα ερωτήματα που κατέθεσε στην Δ/νσης δημόσιας υγείας & κοινωνικής μέριμνας έτυχαν της απάντησης της ως άνω δημόσιας υπηρεσίας που απάντησε με έγγραφο της, για τις συνθήκες υγιεινής λαθρομεταναστών και μας παρέπεμψε στο ΚΕΕΛΠΝΟ όσον αφορά την υγεία των λαθρομεταναστών και των φρουρών.
Η απάντηση που πήραμε αφορούσε των αριθμό των λαθρομεταναστών, τις κτηριακές εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση τους, για την καθαριότητα που την έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρία (εκτός κοιτώνων) και τέλος για την σίτιση, ότι την έχουν εταιρίες catering.
Η απάντηση αυτή εμάς δεν μας καλύπτει και δεν μας καθησυχάζει. Ουσιαστικά δεν μας λέει τίποτα. Μεταθέτει την όποια απάντηση επί της ουσίας στο ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς να φαίνετε ότι λειτουργούν οι συναρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους με ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας της δημόσιας υγείας από τους λαθρομετανάστες.
Όπως:
1. Έγινε η εφαρμογή του Π.Δ 45/2008 όπως και η άμεση υγειονομική εξέταση των κρατούμενων μεταναστών, όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί;
2. Ερευνήθηκαν και διαπιστωθήκαν ποιες είναι οι όποιες πιθανόν, μολυσματικές ασθένειες που ενδεχομένως, μεταφέρουν κάποιοι από τους μετανάστες που φιλοξενούνται στα κέντρα κράτησης;
3. Γίνονται υποχρεωτικοί έλεγχοι σε όλους του μετανάστες, και όχι δειγματοληπτικοί, όπως ήταν μέχρι τώρα;
4. Που θα φυλάσσονται και που θα μεταφέρονται οι μετανάστες που αντιμετωπίζουν κάποια μολυσματική ασθένεια; Σε ποιο νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής, συγχνωτιζόμενοι με τους υπόλοιπους κατοίκους;
5. Από ποιους καθαρίζονται οι κοιτώνες των κρατούμενων μεταναστών?
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ν. Ξάνθης δεν θα σταματήσουμε μέχρι να πάρουμε ουσιαστικές απαντήσεις που προϋποθέτουν την ασφάλεια όλων μας!
Συντονιστική Επιτροπή
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »