*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Απριλίου

ΑΔΥΝΑΜΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Ο Σαμαράς για να... «ευνοήσει» τον Κοντό!

28 Απριλίου
ΕΙΧΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ!
Επίθεση Τσαλίδη κατά Αντώνη Σαμαρά, σε... επιστολόχαρτο του Δ.Π.Θ. με εμφανή στόχο να «μειώσει» το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. λόγω Κριτσίνη (απόφοιτος Δημοτικού) και Ανδρέου (λόγω διδακτορικού)..

*Πρώτα ωστόσο περίμενε να δει αν θα τον βάλει στο Επικρατείας ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κι όταν τον άφησε απ’ έξω ο Σαμαράς... «θυμήθηκε» να ξεσπάσει κατά πάντων και να αποχωρήσει από τη Ν.Δ!

ΠΡΑΓΜΑΤΙ σκληρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε ο Φίλιππας Τσαλίδης κατά του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, σε... επιστολόχαρτο του Δ.Π.Θ. με εμφανή στόχο –κατά την δική μας πολιτική εκτίμηση- να «μειώσει» το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. λόγω Σάκη Κριτσίνη (απόφοιτος Δημοτικού) και Γεωργίας Ανδρέου (λόγω της γνωστής υπόθεσης πλαστογραφίας με το διδακτορικό της και την μηνυτήρια αναφορά του Πανεπιστημίου σε βάρος της....)

ΕΙΧΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΠΑΝ. ΘΡΑΚΗΣ !
Αντικειμενικοί κύκλοι σχολιάζοντας την επιστολή Τσαλίδη τόνιζαν χθες ότι καθόλου «τυχαία» δεν ήταν η επιλογή του πρώην αντιπρύτανη και καθηγητή του ΔΠΘ να επιλέξει...χαρτί με το λογότυπο ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ προκειμένου να στείλει την επιστολή του στα τοπικά ΜΜΕ
Απεναντίας ήταν μια συνειδητή ΠΟΛΙΤΙΚΗ κίνηση που έγινε για τους παρακάτω λόγους:
1.Να στείλει μήνυμα στον Σαμαρά (και στους Νεοδημοκράτες) ότι «ο Πρόεδρος του κόμματος επέλεξε έναντι ενός καθηγητή και αντιπρύτανη (έστω και πρώην) του ΔΠΘ τον....Σάκη Κριτσίνη με μόρφωση αποφοίτου Α’ Τάξης του Εκκλησιαστικού γυμνασίου...
2.Να υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και την απόφαση του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι «δεν έλαβε υπ’ όψη ούτε το αποτέλεσμα και το πόρισμα της Ε.Δ.Ε του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών (δηλαδή του Πανεπιστημίου) που έστελνε στον Εισαγγελέα την πολιτευτή της Ν.Δ Γεωργία Ανδρέου με την σοβαρή κατηγορία της παραποίησης δημοσίων εγγράφων που εκλάπησαν μέσα από τον φάκελό της από την ίδια ώρα μάλιστα, που απουσίαζε η αρμόδια υπάλληλος κυρία Παπαευαγγέλου από το γραφείο της......»
3.Επέλεξε επίσης ο κύριος Τσαλίδης να στείλει την επιστολή του με το λογότυπο του ΔΠΘ στον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και σε σχέση με τον «άγνωστο συνδικαλιστή κ.Πετράκη, πρώην της ΠΑΣΚΕ» που επιλέχτηκε τελικά και μπήκε στη θέση ενός....καθηγητή, πρώην αντιπρύτανη κλπ στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΒΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΚΟΝΤΟ
Ωστόσο ο πρώην αντιπρύτανης προέβη σε μια ακόμη πολιτική κίνηση που δεν έγινε κατά την άποψή μας τυχαία....
Επετέθη στον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά για πρώτη φορά, όχι γιατί στη θέση του τοποθέτησε τον Σάκη Κριτσίνη ή την Ανδρέου, αλλά γιατί –όπως είπε στην εκπομπή του Γιάννη Γκορόγια- «ο Σαμαράς δεν ήθελε εμένα στην κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά τον....Αλέκο Κοντό»!!!
-Εμφανίζοντας έτσι ηγέτη του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. τον πρώην Υπουργό....αλλά και απαξιώνοντας τους άλλους υποψήφιους, ωσάν να μην υπάρχουν καν, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να πει ότι, «χωρίς αυτόν, είναι αδύναμο το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο Νομό Ξάνθης....!»

ΟΙ ΓΚΑΦΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑ ΤΣΑΛΙΔΗ...
Κι ενώ με χιούμορ χθες σκεφτήκαμε πριν σχολιάσουμε πολιτικά την κίνηση του πρώην αντιπρύτανη να συντάξει την επιστολή του σε κόλλα του Δ.Π.Θ. με το λογότυπο του Πανεπιστημίου και να του στείλουμε «έναν πάκο χαρτί για τις μελλοντικές επιστολές του από το βιβλιοπωλείο του Μιχάλη Σπανίδη....», ο ίδιος ασυνείδητα έπεσε σε νέα πολιτική ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΚΑΦΑ!!!
Αντί ο κύριος Τσαλίδης να κατηγγείλει εξ’ αρχής την απουσία του από το ψηφοδέλτιο Ξάνθης, πρώτα μετέβη στην Αθήνα, φαίνεται πως εκεί κάποιοι του υποσχέθηκαν ότι θα τον βάλει υποψήφιο βουλευτή στο Επικρατείας ώστε με τον τρόπο αυτό να λάμβανε σε περίπτωση νίκης του κόμματος έναν νέο διορισμό γραμματέα σε κάποιο Υπουργείο, όταν του δείξανε «πόρτα», μετά από λίγα λεπτά.....συναντήθηκε με την Ντόρα Μπακογιάννη χωρίς βέβαια να αποτολμήσει να κατέβει υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμμαχία, αφού γνώριζε ότι «αν το αποτολμούσε δεν θα έπαιρνε πάνω από τριψήφιο αριθμό ψήφων...»
Την πολιτική γκάφα ολκής- επιβεβαιώνει ο ίδιος ο κύριος Τσαλίδης στην επιστολή του προς στον Αντώνη Σαμαρά με την παρακάτω φράση απευθυνόμενος μάλιστα στον Ενικό προς τον Πρόεδρο της Ν.Δ.
«Και, αλήθεια, με ποια πολιτικά κριτήρια συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, που υποτίθεται ότι δίνει το στίγμα της παράταξης, ένας άγνωστος συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ από την Ξάνθη, ενώ αποκλείστηκε αντίστοιχα πρώην βουλευτής, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας και αντιπρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης; Όταν τα ποσοστά της ΝΔ έχουν κατρακυλήσει τόσο χαμηλά, έχει την πολυτέλεια να αποκλείει στελέχη της;»
Στο ρεζουμέ της ιστορίας. Όλο αυτό το «ξέσπασμα» δηλαδή του κυρίου Τσαλίδη έγινε για έναν απλό λόγο....Τον απόκλεισε ο Αντώνης Σαμαράς ΚΑΙ από το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. κι εκεί.....το ποτήρι «ξεχείλησε» τελείως!!!
Και παραιτήθηκε!!! Φάσκοντας και αντιφάσκοντας ωστόσο....αφού άλλα στην ουσία έλεγε στην επιστολή του κι άλλα χθες στην εκπομπή του Γιάννη Γκορόγια

ΤΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ......
Χθες ωστόσο ο Φίλιππας Τσαλίδης στην παρέμβασή του στην εκπομπή του Γιάννη Γκορόγια στο ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, δέχτηκε κι ένα ερώτημα που τον έφερε σε εμφανώς δύσκολη θέση....
-Ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν αληθεύει η φήμη ότι έχει βγάλει χρήματα στο Εξωτερικό...
Τότε ο κύριος Τσαλίδης κάλεσε «όποιον τα λέει αυτά, να βγει εκείνη την ώρα και να τα καταγγείλει στον αέρα...»
Ωστόσο ουδέν κρυπτό υπό τον ήλιο. Το ποια είναι ακριβώς η αλήθεια, θα το δείξει ο χρόνος...
Το ρεζουμέ της όλης ιστορίας;
-Πρώτα ο κύριος Τσαλίδης περίμενε να δει αν θα τον βάλει στο Επικρατείας ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κι όταν τον άφησε απ’ έξω ο Σαμαράς... «θυμήθηκε» να ξεσπάσει κατά πάντων και να αποχωρήσει από τη Ν.Δ. Κι ως συνήθως να κατηγορήσει πρώτο το αντίπαλο δέος που λέγεται Κοντός και δεύτερον αυτούς που δεν «ενέσκηψαν» στις προσωπικές του φιλοδοξίες...
«Μ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »