*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Φεβρουαρίου

Τσουχτερό κρύο και πετρέλαιο "φωτιά"

01 Φεβρουαρίου
Με το κύμα ψύχους να έχει κάνει περισσότερο από αισθητή την εμφάνισή του στην Ελλάδα, οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης εμφανίζονται αυξημένες κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας που πλήττονται από την κακοκαιρία.
Η αυξημένη ζήτηση των ημερών εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας έχει στείλει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα ύψη, καθώς δεν λείπουν τα φαινόμενα εκμετάλλευσης.
Σε ορισμένες περιοχές, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φτάνει έως και τα 1,15 λεπτά το λίτρο, όταν η μέση τιμή πώλησης είναι στο 1,06 ευρώ.
Συγκεκριμένα, το πετρέλαιο θέρμανσης διατίθεται από 1 έως 1,13 ευρώ το λίτρο σε 28 Νομούς: Μαγνησία, Ξάνθη, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Καστοριά, Λασίθι, Έβρος, Φωκίδα, Τρίκαλα, Λευκάδα, Ροδόπη.
Στο Νευροκόπι για παράδειγμα, που σημειώνονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες, οι κάτοικοι καταφεύγουν σε πιο οικονομικές λύσεις. Μεταβαίνουν μάλιστα στη γειτονική Βουλγαρία για να αγοράσουν ξυλόσομπες, καθώς οι τιμές είναι σαφώς πιο χαμηλές.
Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Αγγελιοφόρου", φτάνει στα 99 λεπτά το λίτρο μέσα στο χωριό, τόσο δηλαδή όσο και στα μεγάλα πυκνοδομημένα αστικά κέντρα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »