*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Δεκεμβρίου

ΕΦΡΑΙΜ: Απαγορεύεται η «συμμαχία» Μητροπολίτη - Μουφτή!

30 Δεκεμβρίου
Τι είχε πει για την «συνεργασία» του Μητροπολίτη Ξάνθης με τον γνωστό Σινίκογλου κατά των Χιλιαστών ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου τον περασμένο Μάϊο;

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΠΙ ΛΕΞΗ!
*Η Μητρόπολη Ξάνθης μαθαίνω κάνει λέει συμμαχία με τον Μουφτή και εναντιώνεται κατά των χιλιαστών. Είναι δυνατόν να συνεργαστεί η Μητρόπολη Ξάνθης με το Μουφτή σε πνευματικό επίπεδο; Απαγορεύεται, δεν είναι σ’ ένα κοινωνικό ζήτημα να μπορείς να συνεργαστείς».
Πολλά ερωτηματικά εξακολουθεί να προκαλεί στη κοινή γνώμη, η επιμονή του Μουφτή Ξάνθης κ.Σινίκογλου κάθε φορά που δίνει επί πληρωμή ευχετήρια στα τοπικά ΜΜΕ, να υπάρχει εκτός από τη δική του φωτογραφία και φωτογραφία του... Μητροπολίτη Ξάνθης κ.Παντελήμονα!!!!
Τον οποίο ουσιαστικά εκθέτει με τον τρόπο αυτό στη κοινή γνώμη, αφού όλοι γνωρίζουν ότι ο συγκεκριμένος κύριος Σινίκογλου, δεν εκφράζει κανέναν παρά μόνο τον...εαυτό του και τον πρέσβη κύριο Αλεξανδρή λόγω...»πορτοκαλλιών»!!!
Βεβαίως είναι εμφανής η προσπάθεια του Σινίκογλου με τον τρόπο αυτό να «περάσει»στη κοινή γνώμη την αντίληψη ότι, «έχει την στήριξη του Μητροπολίτη Ξάνθης, ο οποίος έχει βάλει και πάμπολλες φορές πλάτη για την στήριξή του και μάλιστα με παρεμβάσεις να μην τον «διώξει» το Υπουργείο Εξωτερικών, ωστόσο η «κοινή» εικόνα και φωτογράφιση των «δύο» προκαλεί μόνο ποικίλες αρνητικές αντιδράσεις, τόσο στους Χριστιανούς όσο και στους Μουνουσουλμάνους, αφού γίνεται και σε θρησκευτικό επίπεδο.....
Υπενθυμίζεται ότι τη σχέση Μητροπολίτη Ξάνθης και Σινίκογλου είχε καυτηριάσει σε συνέντευξή του στον ΧΡΟΝΟ πρώτος ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου κ.Εφραίμ, τονίζοντας τότε με έμφαση, «Συμμαχία» Παντελεήμονα με Σινίκογλου εναντίον των χιλιαστών!; Απαγορεύεται!!!
Συγκεκριμένα και με τη φράση, «Δεν θα κλείσουμε το στόμα, φτάνει πια. Θα το ανοίξουμε», ο Εφραίμ στις τότε αποκαλύψεις του (τέλη Μαϊου 2011), δήλωνε στο ΧΡΟΝΟ τα παρακάτω.
Έδωσα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης 10% από τον τζίρο των 3 δις που θα είχαμε τον χρόνο αξιοποιώντας την Λίμνη Βιστωνίδας, με οδηγίες Ευρωπαϊκές να παράγουμε παστό οικολογικό ψάρι χαβιάρι...Μου είπε «ΟΧΙ» και αρνήθηκε!
«Επισκέφθηκα και τον κ. Παυλίδη ως νομάρχη Ξάνθης. Του στείλαμε επαλειμμένα γράμματα και του εξήγησα ότι η μονή δεν θα πειράξει κανένα που πήρε μέρος της περιουσία μας, αλλά μέχρι εδώ, ότι πήρατε, πήρατε. Ήταν ανένδοτος. «Να φύγουν οι καλόγεροι από εδώ» έλεγε. Ε τότε κι ας έρθουν αυτοί με το κόκκινο το φέσι εδώ», είπε ο Εφραίμ και συνέχισε: «Τώρα η Μητρόπολη Ξάνθης μαθαίνω κάνει λέει συμμαχία με τον Μουφτή και εναντιώνεται κατά των χιλιαστών. Είναι δυνατόν να συνεργαστεί η Μητρόπολη Ξάνθης με το Μουφτή σε πνευματικό επίπεδο; Απαγορεύεται, δεν είναι σ’ ένα κοινωνικό ζήτημα να μπορείς να συνεργαστείς».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »