*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Δεκεμβρίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

02 Δεκεμβρίου
*Η είδηση. Με πρωτοβουλία της Εταιρείας Μελέτης της Καθ' ημάς Ανατολής, σε συνεργασία με το τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα: « Μετάφραση από τα τουρκικά στα ελληνικά. Θεωρητικά και Πρακτικά Ζητήματα».
Η ημερίδα έγινε προχθές, 30 Νοεμβρίου 2011 από τις 10:30 π.μ. έως τις 4:30 μ.μ. στο Νέο Αμφιθέατρο, στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) και αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια να προωθηθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.
……
*Μαθαίνοντας... Τουρκικά σίγουρα θα μας λυθούν όλα τα προβλήματα, ίσως πουν ορισμένοι πατριδοκάπηλοι
Δικαίωμά τους να σκέφτονται όπως αυτοί θέλουν.
Ωστόσο η παραπάνω ημερίδα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τα «δικά μας» εδώ στη Ξάνθης, για λόγους που θα σας εξηγήσω παρακάτω…
…..
*Βγήκε λοιπόν όπως έμαθα χθες ο κύριος Τσιακίρογλου δια του εκπροσώπου Τύπου του, του φίλου μου Τένη Καμαρίδη, προκειμένου να… χαρακτηρίσει ΠΡΟΔΟΤΕΣ όχι μόνο τους 9 μειονοτικούς υποψηφίους του συνδυασμού Μωραίτη αλλά και τον… Αρχηγό επειδή είχαν το θράσος να κυκλοφορήσουν μια αφίσα γραμμένη στα ΤΟΥΡΚΙΚΑ με καλή πρόθεση φιλοξένησε και ο «Μαχητής», αφού το κείμενο στα ελληνικά μας έβρισκε απολύτως σύμφωνους!
-Σε μουσουλμάνους απευθύνονταν άλλωστε οι άνθρωποι, πως έπρεπε δηλαδή να την γράψουν;
-Στα ΠΟΜΑΚΙΚΑ που δεν έχουν γραφή ή στα Γερμανικά;
……
*Άστραψαν λοιπόν και βρόντησαν χθες Τένης Καμαρίδης, Τσιακίρογλου και Γκορόγιας κατά του Στέλιου Μωραϊτη για το συγκεκριμένο φεϊ βολάν (λες και πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο…).
-Ενώ για τον Χατζηγκενέ που κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και προηγήθηκε διαπράττοντας μάλιστα και την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ να γράψει στα Τούρκικα για δήθεν… ανεξάρτητο μειονοτικό συνδυασμό, λέξη δεν είπαν!!!
-Βλέπετε οι δύο συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ (Αθανασιάδης και Τσιακίρογλου), είναι… «συντροφάκια» και στο «κάδρο» μπήκε μόνο ο συνδυασμός του Μωραϊτη, επειδή υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία!!!
Και είναι το μεγάλο ΦΑΒΟΡΙ των εκλογών της Κυριακής και της Δευτέρας!
……
*Η δική μου θέση. Κι άντε οι υπόλοιποι, να πουν ότι θέλουν για τον Στέλιο Μωραϊτη.
-30 χρόνια όμως στη ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, Καμαρίδης και Μωραϊτης συνέταιροι στην εφημερίδα «Θράκη» από το 1994 έως το 1999, ξαφνικά τώρα ο Τένης ανακάλυψε –εξ’ αιτίας ενός φεϊ βολάν που κυκλοφόρησαν οι μειονοτικοί υποψήφιοι!-ότι ο Μωραϊτης είναι… ΠΡΟΔΟΤΗΣ;
-Τόσο πολύ καθυστέρησε; Ένας τόσο ευφυής και έξυπνος άνθρωπος όπως ο Τένης;
……
*Και για να ξεκαθαρίσω λίγο το τοπίο…
Ακόμη και στο σημείο υπερβολής, γνωρίζοντας προσωπικά πολύ καλά τους λόγους για τους οποίους ο Τένης συνεχίζει να διακατέχεται από σύνδρομο για τον Στέλιο Μωραϊτη -αυτή η «κολόνια» κρατάει χρόνια- θα δικαιολογούσα όλες τις αναφορές του, αφού ο άνθρωπος για τον Τσιακίρογλου κάνει αγώνα…
-Αυτά τα περί… Εθνικών ΠΡΟΔΟΤΩΝ κλπ τι τα ήθελε όμως με τον Γκορόγια; Όταν εδώ ΠΛΗΡΩΝΕΙ το Ελληνικό κράτος για να μαθαίνουν ΤΟΥΡΚΙΚΑ οι μουσουλμανόπαιδες…
-Αποτελεί έγκλημα οι μειονοτικοί υποψήφιοι να επικοινωνήσουν με τους μουσουλμάνους μέλη του Επιμελητηρίου Ξάνθης στα ΤΟΥΡΚΙΚΑ;;; Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό;
……
*Κι αν ο Μωραϊτης για τον λόγο αυτό είναι… προδότης φίλτατε Τένη, γιατί για τον ίδιο λόγο δεν είναι και… προδότες και οι φίλοι σου… Αθανασιάδης ή ο Τσιακίρογλου.
-Όπου επίσης οι μειονοτικοί τους υποψήφιοι, τα ΤΟΥΡΚΙΚΑ ομιλούν;
……
*Και για να το κλείσω το θέμα.
-Εγώ στέκομαι στο κείμενο των μειονοτικών υποψηφίων (το δημοσιεύουμε στη 5η σελίδα του «Μαχητή») και διαβάζοντάς το στα Ελληνικά, το συνυπογράφω!!! Πρόκειται για θέσεις του συνδυασμού για το παραεμπόριο, τα προγράμματα, την έλευση τουριστών στην Ξάνθη που με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο!
-Αν λοιπόν με θεωρεί και μένα ο Τένης ως ΠΡΟΔΟΤΗ της επειδή δημοσίευσα την αφίσα των μειονοτικών στα Τούρκικα στον «Μ», τότε επιστρέφω τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς στον ίδιο και τον φίλο του κύριο Σινίκογλου με πολύ αγάπη…! Τονίζοντας ότι θα υπερασπίζομαι με πάθος και με δύναμη το δικαίωμα όλων των ανθρώπων, να μιλάν όποια γλώσσα θέλουν! Τελεία και παύλα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »