*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Αυγούστου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

30 Αυγούστου
*Τελικά η ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ και φέτος στα θερινά «Ολύμπια». Η Οργανωτική Επιτροπή την περασμένη Παρασκευή το αποφάσισε και ο κύβος ερρίφθη... οπότε από το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου σας περιμένουμε όλους στο στέκι μας, μέχρι και τη Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου. Θα γίνει χαμός...
......
*Με κάτι περίεργο θα συνεχίζω τη στήλη μου, αλλά διαβάστε το... Μια αλλόκοτη ιστορία, που φέρει την υπογραφή της γερμανικής εφημερίδας «Bild», κάνει τον γύρο του κόσμου και αφορά στην… ανακάλυψη ενός εξωγήινου μωρού το 2007 στο Μεξικό!
Πρόκειται για ένα περιστατικό που είχε απασχολήσει τη μεξικάνικη τηλεόραση πριν από 4 χρόνια, όταν ένας αγρότης βρήκε ένα περίεργο πλάσμα, το οποίο παραπέμπει σε κάτι μεταξύ… μεγάλου σαυροειδούς και εξωγήινου και… από τον φόβο του το έπνιξε σε μια λίμνη και το παρέδωσε στους επιστήμονες! Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δυσκολεύτηκε πολύ να πνίξει το πλάσμα, καθώς έφερε μεγάλη αντίσταση. Και αυτή του η ανακάλυψη έμελλε να του στοιχίσει τη ζωή: ο αγρότης σκοτώθηκε έπειτα από λίγες μέρες μυστηριωδώς, αφού κάηκε μέσα στο αμάξι του που ήταν παρκαρισμένο στην άκρη ενός δρόμου.
......
*Σύμφωνα με ότι φημολογείται να αποτελεί… επιστημονικά ευρήματα, το πλάσμα είχε μεγάλο εγκέφαλο, ένδειξη ανώτερης ευφυΐας, καθώς και κάποια κόκαλα στον σκελετό του που είναι κοινά με αυτά ανθρώπου.
Στην περιοχή που βρέθηκε το πλάσμα, δε, υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές για θεάσεις ΑΤΙΑ, γεγονός που προσδίδει μια ιδιαίτερη διάσταση στη συγκεκριμένη ιστορία.
Αναμένουμε… επίσημες ανακοινώσεις! Εκτός κι αν πρόκειται για κάποια απάτη...
……
*Διαβάζω ότι... «Τυφλα τσι μεθιάς» ήταν μια 22χρονη Βρετανίδα, η οποία - ουσιαστικά - βιάστηκε από άγνωστο άντρα στην Χερσόνησο Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα, όπως κατάγγειλε η 22χρονη στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, στις 4 τα ξημερώματα της 25/8 μετά από νυχτερινή διασκέδαση έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ βρισκόμενη σε κατάσταση μέθης, κατά τη διάρκεια που επέστρεφε μόνη στο ξενοδοχείο όπου διαμένει, άγνωστος δράστης, εκμεταλλεύτηκε την ανικανότητα της να αντισταθεί, την οδήγησε σε άγνωστη ερημική τοποθεσία και ήλθε σε συνουσία μαζί της.
Προανάκριση ενεργείται από Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.
-Αλλά κι εσύ κορίτσι μου... μεθάς πρώτα και μετά... γυρίζεις μόνη στο σπίτι; Πάρε ένα ταξί και τράβα...
.......
*Κινδυνεύει να χάσει το «σπίτι» του ο μοναδικός αναπαραγόμενος πληθυσμός του μαυρόγυπα στη Βαλκανική που απαντάται στο ΕΠ Δαδιάς όπου το WWF Ελλάς εργάζεται για την επιβίωση του εδώ και τρεις σχεδόν δεκαετίες.
Αποτέλεσμα της παρουσίας του WWF στην περιοχή από το 1980 και της εγκατάστασης επιστημονικής ομάδα το 1993 είναι ο πληθυσμός του μαυρόγυπα να έχει αυξηθεί από 25 μόλις άτομα το 1980, σε 90-100 την τελευταία πενταετία. Οι πύρινες φλόγες κατέκαψαν μέχρι τώρα το 10% του δάσους, παρά το γεγονός ότι οι προσπάθειες των υπευθύνων στράφηκαν από την πρώτη στιγμή εκεί. Η οικολογική καταστροφή, λόγω της μεγάλης έκτασης που κατέκαψε η πυρκαγιά (πάνω από 70.000 στρέμματα) υπολογίζεται ότι θα είναι μεγάλη. Το γεγονός ότι οι περισσότερες φωλιές του είδους βρίσκονται εντός της Ζώνης Αυστηρής Προστασίας του ΕΠ Δαδιάς αλλά και η μακρόχρονη συμπληρωματική τροφοδοσία που διενεργείται στην περιοχή αποτελούν τους δύο βασικούς λόγους της αύξησης του πληθυσμού. Κάτι που τώρα, λόγω της φωτιάς, τίθεται εν αμφιβόλω. Σήμερα κλιμάκιο του WWF θα επισκεφτεί την περιοχή.
.......

*Από την Κυριακή 28 Αυγούστου έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011, διοργανώνεται το 12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας με ένα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων από όλη την Ελλάδα.
.......
*Σημειώνω ότι το 12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου τιμά φέτος την Ροζίτα Σώκου για το σύνολο της πολύχρονης προσφορά της στις τέχνες και τα γράμματα και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Κ.Θ.Β.Ε. Σωτήρη Χατζάκη για τη θεατρική του πορεία και τη μεγάλη και αποτελεσματική προσπάθεια να προσφέρει θέατρο αξιώσεων και στα πιο απομακρυσμένα μέρη της βόρειας Ελλάδας.
.......
*Την πρώτη θέση κατέλαβε ο πολιτιστικός χορευτικός σύλλογος Θρακών Κομοτηνής στο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Doina Covurluiului» στο Γαλάτσι της Ρουμανίας, ενώ παράλληλα ήρθε σε επαφή και με την ελληνική κοινότητα της πόλης.
Συγκεκριμένα την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα που έδωσαν την 1η θέση στο σύλλογο Θρακών, απονεμήθηκαν τα βραβεία από το δήμαρχο Γαλατσίου και το διευθυντή του φεστιβάλ και έγινε ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου από τη φιλαρμονική του Δήμου μέσα σε κλίμα συγκίνησης, χαράς και περηφάνιας. Στη συνέχεια το πρόγραμμα έκλεισε με μια 25λεπτή παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων.
Τα συγχαρητήριά μου...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »