*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Αυγούστου

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ «ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ» ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ….

22 Αυγούστου
Στη παραπάνω ερώτηση του βουλευτή Ξάνθης, απάντησε το ένα Υπουργείο και συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ.Παντελής Οικονόμου, αναφέροντας ότι «δεν έχει καμία ενημέρωση για την εν λόγω επένδυση»….!
Η απάντηση του κ.Παντελή Οικονόμου αναφέρει τα παρακάτω:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΧΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΜΗΜΑ Β’
Ταχ. Δ/νση. Αν Τσόχα 16, 115 21, ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες. Δρ. Δήμητρα Δανιήλ
Τηλέφωνο 2106479409
Τηλ/πο: 210 6466917
E mail: environment@ gesl.gr
Aθήνα, 18 Αυγούστου 2011
Αρ. Πρωτ. 30/004/1866/2011

ΠΡΟΣ
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. Βουλευτή Ξάνθης κ. Αλέξανδρο Κοντό
2. ΥΠΕΚΑ, Γραφείο Υπουργού κ. Γ. Παπακωνσταντίνου
3. ΥΠΑΝ, Γραφείο Υπουργού κ. Μ. Χρυσοχοϊδη
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
1. Γραφείο Αν. Υπουργού κ. Π. Οικονόμου
2. Αυτοτελές Γραφείο
Κοινοβουλευτικού Ελέγχου
Υπόψιν κας Μπατσούλη Αικατερίνης
Τηλ.: 210 3234135
Τηλ/πο: 210 3235135
3. Γραφείο Προϊσταμένης Γενικής Διεύθυνσης Γ.Χ.Κ.
4. Δ/νση Περιβάλλοντος Γ.Χ.Κ. τμήμα Β’
Θέμα: Δημιουργία βιομηχανικών μονάδων για την εφαρμογή της ψυχρής σύντηξης νικελίου και υδρογόνου.
Σχετικό: Τηλεομοιοτυπία του Αυτοτελούς Γραφείου Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών με αριθμό πρωτ ΓΚΕ 1103734 ΕΞ 2011/4538 της 21.07.2011 με συνημμένη την ερώτηση με αύξοντα αριθμό βιβλίου ερωτήσεων: 19876/18-07-2011.
Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής ερώτησης η οποία κατατέθηκε από την Βουλευτή κ. Αλέξανδρο Ε. Κοντό, σας ενημερώνουμε ότι τα σημεία 1, 3 και 4 (έγκριση περιβαλλοντικών όρων, αδειοδότηση βιομηχανικών εγκαταστάσεων του ερωτήματος δεν αποτελούν αρμοδιότητα του Γενικού Χημείου του Κράτους Διεύθυνση Περιβάλλοντος.
Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος του ερωτήματος σχετικά με το κατά πόσον είναι ασφαλή και υγιεινά τα προϊόντα που θα παράγονται από την συγκεκριμένη επένδυση, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το τι είδους προϊόντα θα είναι αυτά. Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να αποφανθούμε για την επικινδυνότητα τους. Σε επικοινωνία με τη Χημική Υπηρεσία Ξάνθης, πληροφορηθήκαμε ότι μέχρι σήμερα δεν λαμβάνει χώρα καμία δραστηριότητα στη συγκεκριμένη εγκατάσταση.
Ο Αν. Υπουργός Οικονομικών
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Αθήνα, 18-7-2011

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »