Δύο επαναληπτικές ψηφοφορίες, τον Γιώργο Μυλωνά ψήφισε η αντιπολίτευση, παρόντα 14 μέλη από τα 21 στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Ξάνθης
*Επίθεση Ανδρικόπουλου και στα Μέσα Ενημέρωσης αλλά και στην επιχειρηματία κ. Παπαγεωργίου για τον γνωστό διαγωνισμό.

Ο Νίκος Κουτσουρίδης και ο Σπύρος Κάλφας είναι τα νέα πρόσωπα που εκλέχθηκαν στη Διοικούσα του ΕΒΕ Ξάνθης κατά την προχθεσινή συνεδρίαση. Ο πρώτος ως νέος γραμματέας στη θέση του παραιτηθέντος Ζήση Κατσαρίκα και ο δεύτερος ως οικονομικός επόπτης στη θέση του επίσης παραιτηθέντος για επαγγελματικούς λόγους Χρήστου Παμπουκίδη.
Εκτός ημερήσιας διάταξης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ αναφέρθηκε στο χρόνιο πρόβλημα της καταβολής του 12% στις επιχειρήσεις της Θράκης, επισημαίνοντας ότι εφόσον είναι νόμος του κράτους, τότε η Κυβέρνηση οφείλει να καταβάλει τα ποσά που οφείλει!!!! (Σ. Σ. Για το σκοπό αυτό άλλωστε το ΕΒΕ Ξάνθης πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει και μια ευρεία σύσκεψη την ερχόμενη Κυριακή στις 11.30 στο Επιμελητήριο, διότι κινδυνεύουν πλέον με λουκέτο δεκάδες επιχειρήσεις εξ’ αιτίας των μη καταβολής (ακόμη) του 12%).
*Επίθεση Ανδρικόπουλου και στα Μέσα Ενημέρωσης αλλά και στην επιχειρηματία κ. Παπαγεωργίου για τον γνωστό διαγωνισμό.
Ο Νίκος Κουτσουρίδης και ο Σπύρος Κάλφας είναι τα νέα πρόσωπα που εκλέχθηκαν στη Διοικούσα του ΕΒΕ Ξάνθης κατά την προχθεσινή συνεδρίαση. Ο πρώτος ως νέος γραμματέας στη θέση του παραιτηθέντος Ζήση Κατσαρίκα και ο δεύτερος ως οικονομικός επόπτης στη θέση του επίσης παραιτηθέντος για επαγγελματικούς λόγους Χρήστου Παμπουκίδη.Επιτέθηκε δε, στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννη Αθανασιάδη για την τακτική του να ζητά εγγράφως στοιχεία από τη διοίκηση του ΕΒΕ. Τελευταία μάλιστα ο κ.Αθανασιάδης, ζήτησε και την παρέμβαση του Εισαγγελέα. Η κίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή του κ.Ανδρικόπουλου, που υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν να ακολουθείται μία τέτοια διαδικασία όταν υπάρχουν για το σκοπό αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες, στις οποίες μπορεί να απευθυνθεί άμεσα ο κ.Αθανασιάδης.
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ, απάντησε επίσης και στις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα από επιχειρηματίες της πόλης για τη συμμετοχή τους σε τρέχοντα προγράμματα του Επιμελητηρίου. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην κα Παπαγεωργίου, διευκρινίζοντας ότι όποιοι διαγωνισμοί υλοποιούνται είναι ανοιχτοί προς όλους. «Υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ανδρικόπουλος.
Ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραϊτης, επιτέθηκε στον Γιάννη Αθανασιάδη, γιατί – όπως τόνισε – ενώ ζητά έγγραφα από το Επιμελητήριο δεν παρίστανται καν στις συνεδριάσεις.
Σε ότι αφορά το φλέγον θέμα της καθυστέρησης καταβολής του 12%, ο κ.Μωραϊτης πρότεινε στο σώμα να ζητηθεί μία επίσημη συνάντηση τόσο με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη, όσο και με τους λοιπούς Βουλευτές και συναρμόδιους φορείς, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος το θέμα και να βρεθεί μία λύση.
Επιπλέον ο Πρόεδρος του ΕΒΕ, επιτέθηκε σε μερίδα ανθρώπων του τύπου και στα blog για τα επικριτικά τους σχόλια, όπως είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι το Επιμελητήριο λειτουργεί εκτός των κομμάτων και στηρίζει την τοπική αγορά. Ωστόσο για αυτή του την τοποθέτηση, δέχθηκε την αγανακτισμένη παρέμβαση των παρευρισκομένων δημοσιογράφων, που σε πολλές περιπτώσεις αριθμούν περισσότερο από τα μέλη του ΕΒΕ.
Στα εντός ημερήσιας διάταξης θέματα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννης Αθανασιάδης, πρότεινε στο σώμα να συσταθεί και να σταλεί υπόμνημα στην Υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη, ώστε να συμπεριληφθεί και το Επιμελητήριο στα Κοινωνικά Προγράμματα, που θα εφαρμοστούν από τις αρχές Ιουνίου και αφορούν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Ενδιαφέρον παρουσίασε επίσης το 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε τη λύση - εκκαθάριση της εταιρείας ΕΑΠΞ , στην οποία μετέχει το Επιμελητήριο. Αποφασίστηκε να λάβει το ΕΒΕ ένα συμβολικό ποσό από το Δήμο Ξάνθης και να αποχωρήσει από την εταιρεία.
Στο 5ο θέμα, που αφορούσε την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα και του Οικονομικού Επόπτη, τοποθετήθηκε ο παραιτηθείς οικονομικός επόπτης Χρήστος Παμπουκίδης, διευκρινίζοντας ότι οι λόγοι της παραίτησής του είναι καθαρά επαγγελματικοί λόγοι. Τόνισε επίσης ότι υπάρχει πλήρης διαφάνεια στα οικονομικά του Επιμελητηρίου.
Ακολούθησε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Γραμματέα και νέου οικονομικού επόπτη.
Νέος οικονομικός επόπτης ανακηρύχθηκε ο Σπύρος Κάλφας με 14 ψήφους (ομόφωνα) και Γραμματέας ο Νίκος Κουτσουρίδης με 7 ψήφους, έναντι 6 που έλαβε ο συνυποψήφιος του Γιώργος Μυλωνάς στη δεύτερη επαναληπτική εκλογή, αφού στη πρώτη αν και η διαφορά ήταν πιο μεγάλη (9-5), δεν είχε συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων που ήταν ο αριθμός 11.
Από τη πλευρά του ο Γιώργος Μυλωνάς χθες στην επιστολή που έστειλε στον Τύπο, άφησε αιχμές κατά Ανδρικόπουλου-Στέλιου Μωραϊτη, μη μπορώντας να κρύψει την πικρία του για το εκλογικό αποτέλεσμα και την μη εκλογή του…
(Σ. Σ. Η δήλωση του κ.Μυλωνά δημοσιεύεται στο «Πολιτικό Καφενείο» στη σελίδα 6)

