*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Μαΐου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Η Σταυρούπολη έχει μέλλον!

29 Μαΐου
Για 4η φορά ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης επισκέφθηκε την Ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης και παραβρέθηκε σε σύσκεψη που έγινε στο πρώην Δημαρχείο*Η συνάντηση είχε ως θέμα την παραγωγή καπνού ποικιλίας βιρτζίνια. Ένα εγχείρημα το οποίο ξεκίνησε πριν από περίπου 20 χρόνια , με Πρόεδρο τότε στην ΣΕΚΕ τον Βαγγέλη Κουρτίδη.*Ήταν μια κίνηση που είχε φέρει πολύ καλά αποτελέσματα, αφού πάνω από 20 οικογένειες της περιοχής , απέκτησαν ένα πολύ καλό εισόδημα και ακόμη εισπράττουν επιδοτήσεις

Αποφασισμένη να αντιμετωπίσουν την «κρίση» , με δημιουργικότητα και δουλειά, είναι οι κάτοικοι της Σταυρούπολης.
Νέοι και νέες , με όνειρα και αγάπη για τον τόπο τους αγωνίζονται για αυτόν, χαράσσοντας μια νέα πορεία για το μέλλον τους.
Για τέταρτη φορά , έπειτα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο της περιοχής, το πρωί της Κυριακής, με νέους αγρότες, συζητώντας θέματα που έχουν να κάνουν με την αγροτική ανάπτυξη της Σταυρούπολης.
Το παρόν έδωσαν , ο Βουλευτής Ξάνθης και Διευθυντής της ΣΕΚΕ Αλέξανδρος Κοντός, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης, ο διευθυντής της ΣΕΚΕ κ. Καραπαπάζογλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχοπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης Παπαδόπουλος Κυριάκος και αρκετοί νέοι άνθρωποι της περιοχής.
Ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι υπάρχει μέλλον για την περιοχή της Σταυρούπολης. « Πριν από δύο μήνες πολίτες και πολιτικοί , αναλάβαμε μια πρωτοβουλία . Να κάνουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάδειξη της περιοχής σε όλους τους τομείς, την γεωργία , την κτηνοτροφία , την μελισσοκομεία, τον αγροτουρισμό, την στήριξη του πολιτισμού» είπε ο κ. Κοντός και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες προτάσεις του, αλλά και τον σχεδιασμό ανάπτυξης. .
Η συνάντηση είχε ως θέμα την παραγωγή καπνού ποικιλίας βιρτζίνια. Ένα εγχείρημα το οποίο ξεκίνησε πριν από περίπου 20 χρόνια , με Πρόεδρο τότε στην ΣΕΚΕ τον Βαγγέλη Κουρτίδη. Ήταν μια κίνηση που είχε φέρει πολύ καλά αποτελέσματα, αφού πάνω από 20 οικογένειες της περιοχής , απέκτησαν ένα πολύ καλό εισόδημα και ακόμη εισπράττουν επιδοτήσεις.
Τα βιρτζίνια ξεκίνησαν να παράγονται και πάλι στη χώρα μας σε περιοχές όπως η Αιτωλοακαρνανία και η Θεσσαλία.
«Σκεφτήκαμε στη ΣΕΚΕ με τους συνεργάτες μου, τον Ταρενίδη Παναγιώτη, τον κ. Καραπαπάζογλου , τον Χρήστο τον Κεμανετζή, να ξεκινήσουμε καλλιέργειες στην Ξάνθη. Να παραχθούν πάνω από 1.000.000 κιλά (περίπου 3.000 στρέμματα) , καπνά στην Ξάνθη», είπε ο κ. Κοντός και συνέχισε λέγοντας. « Αμέσως σκεφτήκαμε την Σταυρούπολη γιατί την αγαπούμε ως περιοχή αλλά και γιατί έχει την σχετική εμπειρία παραγωγής καπνού Βιρτζίνια. Βρήκαμε νέους ανθρώπους και την επόμενη εσοδεία ξεκινάμε καλλιέργειες καπνών , που μπορούν να δώσουν ένα πολύ σημαντικό εισόδημα , κρατώντας τους νέους ανθρώπους στον τόπο τους».
Αξίζει να σημειωθεί, πως ο κ. Κοντός συναντήθηκε με υλοτόμους με σκοπό να αρχίσουν να υλοποιούνται αυτά τα οποία έχει αποφασίσει με τους συνεργάτες του.
«Πιστεύω στην περιοχή. Έχει πολλές δυνατότητες. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να στηρίξουν αυτές τις προσπάθειες», κατέληξε ο κ. Κοντός, εκφράζοντας την ικανοποίηση για την ανταπόκριση της πρωτοβουλίας του από νέους ανθρώπους, αλλά και την θερμή υποδοχή του –για μια ακόμη φορά- από τους κατοίκους.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ και στο XANTHI CHANNEL , ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης.
« Θέλουμε να ξεκινήσουμε την επανακαλλιέργεια της Βιτζίνια. Στόχος της ΣΕΚΕ είναι να διπλασιαστεί η ποσότητα σε σχέση με την περσινή χρονιά που ήταν 2.000 στρέμματα. Εκτός από αυτό υπάρχουν και άλλα θέματα, όπως η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας , της γεωργίας , της δενδροκαλλιέργειας κ.α. Όλοι είμαστε ενωμένοι. Είμαστε λίγοι και γι αυτό πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε αυτούς τους νέους που θέλουν να μείνουν εδώ», είπε ο κ. Ταρενίδης.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Θετική χαρακτήρισε την κίνηση του κ. Κοντού και των συνεργατών του , την δημιουργία δηλαδή μονάδας καπνού Βιρτζίνια , , ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης Παπαδόπουλος Κυριάκος.
« Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Σταυρούπολη. Την περιοχή την αγαπάω και την πονάω. Νομίζω πως οι νέοι αντιλαμβάνονται και με την κρίση που έχουμε σήμερα στην χώρα μας , πως όλες αυτές οι κινήσεις οι προτάσεις , είναι για καλό του τόπου μας. Θα τα καταφέρουμε και θα πάμε μπροστά».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »