*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Απριλίου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:Επίσκεψη ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ στη Ξάνθη… Πιο «αδύναμη» επικοινωνιακά δεν γίνονταν!

15 Απριλίου
Απογοήτευση!
Δεν ενέπνεε… το βασικότερο όλων!Επιτέλους ήρθε και στη Ξάνθη… θα μπορούσε να πει ένας αγνός Νεοδημοκράτης ή ο μέσος Έλληνας πολίτης που αναζητεί νέους πολιτικούς δρόμους στη πιο δύσκολη για τον τόπο στιγμή…
Το χειρότερο για την επίσκεψη ενός πολιτικού ΗΓΕΤΗ (;) που επισκέφθηκε μια περιοχή σαν την Ξάνθη…
Ουδείς αντιλήφθηκε περί τίνος πρόκειται! Ο πολίτης δεν αντέδρασε καν, αδιαφόρησε πλήρως… Πιο «αδύναμη» επικοινωνιακά επίσκεψη για αρχηγό κόμματος που διεκδικεί την εξουσία, δεν γίνονταν!
Μια λέξη… ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ! Ο Αντώνης Σαμαράς ήρθε χθες στην Ξάνθη, ως ένας καλός επισκέπτης ή ένας φίλος από τα… παλιά, όχι όμως ως ΗΓΕΤΗΣ. Δεν ξέρω πως είδαν την επίσκεψη Σαμαρά οι πιο φανατικοί του είδους ή οι κομματικοί.
-Δεν ενέπνεε… το βασικότερο όλων!
Κι όταν δεν εμπνέεις, ούτε ελπίδα μπορείς να δώσεις, ούτε και προοπτική στο κόμμα που ηγείσαι…
Μπόλικοι… «συμβουλάτορες» και πλούσια εξ’ Αθηνών ακολουθία (μέχρι και τον αποτυχημένο πρώην Περιφερειάρχη Δημήτρη Σταμάτη είδαμε χθες πάλι με χρόνια και καιρούς στη Ξάνθη), αστειάκια και χαλαρή κουβεντούλα για να φανούμε και πιο… προοδευτικοί και φιλικοί στον πολίτη της καθημερινότητας, αλλά έλλειπε η στόφα του ηγέτη, του Αρχηγού που μπαίνει μπροστά, ανατρέπει, κάνει τις ρήξεις και φέρνει την ΕΛΠΙΔΑ!
Ούτε καν μια από τα ίδια… Μια «βόλτα» ενός πολιτικού αρχηγού, για να… «ξεμπερδεύει» με αυτούς που «γκρίνιαζαν» που δεν πήγε και στο δικό τους… χωριό! Οπότε σ’ αυτή τη περίπτωση, κάνεις κι εσύ το ίδιο… δεν «κουράζεσαι» να γράφεις κάτι καλύτερο από αυτό το κείμενο!
Πάνος Π.

ΤΙ ΕΙΠΕ, ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ….ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ!
Η Θράκη θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης σε τούτη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που διανύει η χώρα μας.
Αυτό διεμήνυσε από τη Ξάνθη, από όπου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.
Ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό της χώρας για την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης.
Η ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ - ΣΑΜΑΡΑ
Νωρίς το πρωί, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελέημων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκε υπόψη του και το θέμα της Λίμνης Βιστωνίδας και οι διεκδικήσεις των καλογέρων της Μονής Βατοπεδίου εκ νέου…
Ο Μητροπολίτης χάρισε συμβολικά στον κ.Σαμαρά ένα βιβλίο με τις ομορφιές του Νομού Ξάνθης.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε τη Σμίνθη, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Δήμαρχο Μύκης Τσουκάλ Μουσταφά. Εκεί ενημερώθηκε από την Δημοτική Αρχή για τα προβλήματα του ορεινού όγκου της περιοχής, ενώ χαιρέτησε κατοίκους της περιοχής.
Τον κ. Σαμαρά συνόδευαν ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σούλα Ιακωβίδου, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Φίλιππος Τσαλίδης, ο πρώην Περιφερειάρχης Δημήτρης Σταμάτης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Α.Μ. – Θ. Γιώργος Παυλίδης και πολλά στελέχη από τα κεντρικά του κόμματος.
Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε στο γραφείο του, τον Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης προσέφερε στον κ. Σαμαρά το χρυσό κλειδί της πόλης και ένα βιβλίο για τη Ξάνθη.
Κατά την έξοδό του, από το Δημαρχείο της Ξάνθης, ο κ. Σαμαράς μιλώντας στους δημοσιογράφους, εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, για την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» και την έλλειψη πόρων και αρμοδιοτήτων.
Μετά το τέλος της συνάντησης με τον Δήμαρχο, ο κύριος Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω ένα να πω: Αντί ο κ. Παπανδρέου να ετοιμάζει καινούργια νομοσχέδια -όπως καινούργιο εκλογικό νόμο από το Υπουργείο Εσωτερικών- θα έπρεπε να τραβήξει από το αυτί τον υπουργό των Εσωτερικών, ο οποίος έχει φτιάξει έναν «Καλλικράτη», που σήμερα κάνει τους Περιφερειάρχες -και είναι 13 σε όλη την Ελλάδα- να μην έχουν ακόμα συγκεκριμένες αρμοδιότητες και να έχουν λιγότερα χρήματα από ό,τι είχαν οι παλαιοί Νομάρχες.
Αυτό τα λέει όλα. Και φωτογραφίζει την απελπισία όλων εκείνων των Δημοτικών Αρχών –όπως εδώ ο Δήμαρχός μας- ο οποίος είναι από εκείνους που αντιμετωπίζουν αυτό το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει ο «Καλλικράτης» στην Ελλάδα.
Πρέπει, επιτέλους, το ΠΑΣΟΚ να αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω του.
Και για να το αντιληφθεί ο κ. Παπανδρέου καλά θα κάνει να επισκεφθεί έναν οιονδήποτε Δήμαρχο και έναν οιονδήποτε Περιφερειάρχη. Είτε ανήκει, είτε δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ.
Γιατί σήμερα όλοι λένε την αλήθεια.
Και τη λένε, γιατί έχουν απελπιστεί».

Η Ν.Δ. ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κατευθύνθηκε πεζός προς το Επιμελητήριο, χαιρετώντας επαγγελματίες της πόλης, ενώ κάθισε για ένα ολιγόλεπτο καφέ στην πλατεία Αντίκα.
Στο Επιμελητήριο έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο Παναγιώτη Ανδρικόπουλο και τα μέλη, ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών Θράκης Βασίλης Σκαρλάτος, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Σωτήρης Τσιακίρογλου κ.α.
Σε δηλώσεις του, στους δημοσιογράφους υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ενημερώθηκε εκτενώς από τους παραγωγικούς φορείς για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα των επιχειρήσεων, μεταξύ αυτών το χρόνιο πρόβλημα της καταβολής του 12%. Ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε τον εμπορικό κόσμο ότι θα κατευθύνει όλα τα αιτήματα, που του τέθηκαν στη άμεση επίλυση τους, είτε με κοινοβουλευτικό έλεγχο είτε μέσω προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας.
Σε ότι αφορά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πανέτοιμη όποτε αυτές ανακηρυχθούν.

ΝΕΑΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ.
Μία έκπληξη περίμενε τον Πρόεδρο της Ν.Δ. στο Επιμελητήριο, καθώς ο μαθητής Οδυσσέας Λομβαρδέας, θέλησε να τον συναντήσει από κοντά.
«Κάποτε ο κ. Σαμαράς είχε κάνει πρόσκληση στη νεολαία, είπα και εγώ να αδράξω την ευκαιρία και να έρθω να τον δω. Θέλω να του πω να χαράξει τον δρόμο για εμάς τους νέους. Μόνο η νεολαία θα μπορέσει να κάνει κάτι καινούργιο. Θέλω πω στον κ. Σαμαρά να αλλάξει το σύστημα της παιδείας», είπε χαρακτηριστικά ο νεαρός μαθητής.
Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς αναχώρησε για τη Γενισέα και κατόπιν για την Κομοτηνή.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »