*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαρτίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

31 Μαρτίου
*Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποιεί την Τετάρτη 6 Απριλίου η Επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ξάνθης.
Πρόκειται για την επίσημη έναρξη νέου θεσμού της Επιτροπής Διαβούλευσης, που προβλέπεται από τον Καλλικράτη, η σύνθεση της οριστικοποιήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.

*Η πρώτη τακτική συνεδρίαση πρόκειται να γίνει την Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 18:30, αίθουσα του Ε.Β.Ε. Ξάνθης. Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης, την οποία συγκαλεί και προεδρεύει ο Δήμαρχος Ξάνθης είναι η «Έκφραση γνώμης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης
Στην Επιτροπή διαβούλευσης συμμετέχει ως εκπρόσωπος της Θρακικής Σκηνής ο Πρόεδρος Γιάννης Γεωργανάς.

*Τελικά σε βλάβη στον τοπικό υποσταθμό της ΔΕΗ οφείλεται το μπλακ-άουτ διάρκειας μιας ώρας που επικράτησε σε όλη την πόλη της Ξάνθης από τις 2.15 μετά το μεσημέρι της Τρίτης και διήρκεσε μέχρι και 15.40

*Νέα ρύθμιση Κυκλοφορίας στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Ανισόπεδο Κόμβο Παληού έως Ανισόπεδο Κόμβο Αγίου Σύλλα Καβάλας ανακοίνωσε η Εγνατία Οδός ΑΕ:
«Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2011 ξεκινούν εργασίες για τη συντήρηση των Η/Μ κυκλωμάτων στις σήραγγες Παληού, C&C 7 και C&C 9 Καβάλας, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Α/Κ Παληού έως Α/Κ Αγ. Σύλλα.
Για τις ανάγκες της εν λόγω εργασίας, θα γίνει ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ του ενός ρεύματος και εκτροπή της κυκλοφορίας στο άλλο με ΑΜΦΙΔΡΟΜΗΣΗ (contraflow ) και μείωση λωρίδων.

*Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2011 και εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011.
«Ζητούμε την κατανόηση των οδηγών για την προσωρινή όχληση και συστήνουμε την ιδιαίτερη προσοχή τους, στο να ακολουθούν την εγκατεστημένη σήμανση των κυκλοφοριακών διευθετήσεων και να τηρούν τα όρια ταχύτητας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΕΓΝΑΤΙΑ οδός.

*Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 (ώρα 19:00 – 21:00), στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Καπναποθήκης «Π», το Τμήμα Ιστορίας / Λαογραφίας Θράκης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης οργανώνει Ημερίδα με θέμα : «Βυζαντινών Τέχνη και Πολιτισμός», κατά την οποία μέσα από εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων και καλλιτεχνών θα προσεγγίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό, τη φιλοσοφία, την λογοτεχνία, τη ζωγραφική και τη μουσική των Ρωμιών της βυζαντινής οικουμένης. Επιπλέον, θα απολαύσουμε με οπτικοακουστικά μέσα και ζωντανή μουσική τη δημιουργία αυτής της παρεξηγημένης περιόδου.

Ξεκίνησε και λειτουργεί ο εκθεσιακός χώρος του Δικτύου Αγροτουριστικών Συνεταιρισμών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο 8ο χλμ Ξάνθης - Σταυρούπολης, που απαρτίζεται από αγροτουριστικούς συνεταιρισμούς όλης της Περιφέρειας με σκοπό την προώθηση των τοπικών προϊόντων της περιοχής μας.
Ακόμη, τον χώρο ομορφαίνουν περίτεχνα υφαντά, τερλίκια, κεντητές πετσέτες και μάλλινες τσάντες, φτιαγμένες με την τεχνοτροπία, τα χρώματα, την κουλτούρα και τη δεξιοτεχνία των γυναικών της Ορεινής Ξάνθης.
Το χώρο μπορείτε να επισκέπτεστε και να προμηθεύεστε τοπικά προϊόντα από Πέμπτη έως Δευτέρα 12 μμ- 6 μμ. Τα σαββατοκύριακα ανοιχτά από 11πμ έως 6μμ.

*Με 4ωρες στάσεις εργασίας κάθε Κυριακή, θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του το Σωματείο εργαζομένων ΚΑΖΙΝΟ Ξάνθης, διαμαρτυρόμενο για τις απολύσεις των καθαριστριών και κάποιων εργαζομένων.


*Ιατρικό συνέδριο διοργανώνεται την Παρασκευή, 1 Απριλίου • 7:00 μ.μ. - 10:00 μ.μ. στο HOTEL Z-PALACE*****

*Την ώρα που κηδευόταν (τη περασμένη Δευτέρα) το 18μηνο αγγελούδι στο Νομό Ξάνθης έδινε απολογία ο 25χρονος παιδοκτόνος πατέρας στην Δ' ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία τον έκρινε προφυλακιστέο με σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως ποινικής διώξεως.

*Κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια ο 25χρονος Ρομά παραδέχτηκε ότι σκότωσε και βίασε τη 18μηνη κόρη του επειδή του έριξε κάτω την ηρωίνη, κατά τη διάρκεια της παρασκευής, και δεν μπόρεσε να κάνει χρήση.
Φέρεται πως είχε συνείδηση των πράξεών του παρά το γεγονός ότι παραδέχτηκε πως βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικού χαπιού κατά τη διάρκεια του εγκλήματος.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »