*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Φεβρουαρίου

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΝΤΟΥ ΓΙΑ ΛΟΜΒΕΡΔΟ «Υπό διάλυση», καρδιολογικό, παθολογικό & αναισθησιολογικό στο Νοσοκομείο Ξάνθης!

25 Φεβρουαρίου
Παρακολουθούμε όλοι σαν Ξανθιώτες, μια μεθόδευση ραγδαίας υποβάθμισης του νοσοκομείου Ξάνθης με απώτερο πιθανό σκοπό την διακοπή της λειτουργίας του.
*Πότε επιτέλους θα αναλάβει τις ευθύνες του προκειμένου το νοσοκομείο Ξάνθης να ξαναλειτουργήσει ομαλά χωρίς κινδύνους για την υγεία των πολιτών και να επανέλθει στην ικανοποιητική λειτουργία που παραδόθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση;
Υπό διάλυση (!) βρίσκονται καρδιολογικό, παθολογικό και αναισθησιολογικό στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων αλλά και των αρμοδίων Υπουργών και του Διοικητή, η κατάσταση και τα προβλήματα χειροτερεύουν.
Αφορμή όλων αυτών, η νέα ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην Υπουργός Αλέκος Κοντός, κρούοντας για μια ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου!!!Η ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΝΕΧΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο.
ΘΕΜΑ: Προβλήματα στο νοσοκομείο Ξάνθης
Με τις ερωτήσεις μου 7187/2.12.2010 και 9861/26.1.2011 σας είχα ενημερώσει για την προβληματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο Ξάνθης ζητώντας σας να πάρετε άμεσα μέτρα.
Παρά τις επισημάνσεις μου αυτές και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου κανένα μέτρο δεν ελήφθη μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα ήδη τρείς κλινικές (Καρδιολογική, Παθολογική, Αναισθησιολογικό) να αποδυναμώνονται όλο και περισσότερο και η λειτουργία τους να καθίσταται επικίνδυνη και να κινδυνεύουν με κλείσιμο!!
Πιο συγκεκριμένα σας αναφέρω ότι οι γιατροί του Νοσοκομείου με επιστολή τους στις 17-2-2011 προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης καταγγέλλουν τα εξής:
1. Καρδιολογική κλινική. Δέχεται πάνω από 8100 ασθενείς ετησίως στα εξωτερικά ιατρεία (τακτικά και επείγοντα) με μέσο αριθμό νοσηλευόμενων ασθενών 20 ημερησίως και 1600-1900 εισαγωγές ετησίως. Όλα αυτά τα περιστατικά αντιμετωπίζονται σήμερα από 1 μόνο καρδιολόγο, αντί 5 που προβλέπει ο οργανισμός του νοσοκομείου!! Δηλαδή μπορεί να πιστέψει κανείς ότι την δουλειά 5 καρδιολόγων μπορεί να την κάνει με την ίδια ασφάλεια ένας; ο οποίος σημειωτέον εφημερεύει τουλάχιστον 12 φορές/μήνα (για 24 συνεχείς ώρες) χωρίς να ακολουθεί η υποχρεωτική από τον νόμο 24ωρη ανάπαυση (ρεπό), χωρίς να πάρει ούτε μια μέρα άδειας ( που από τον νόμο είναι υποχρεωτική) από τον Δεκέμβριο του 2009; Είναι δυνατόν ο ίδιος άνθρωπος να είναι ταυτόχρονα στα Επείγοντα Ιατρεία και στα Τακτικά και στην κλινική; Η κατάσταση αυτή είτε θα οδηγήσει σε μοιραίο λάθος σε βάρος ασθενούς, είτε θα μετατρέψει την καρδιολόγο από θεράποντα γιατρό σε νοσηλευόμενο!! Ο διοικητής δε του νοσοκομείου αντί να παρατείνει την θητεία του επι συμβάσει καρδιολόγου που κάλυπτε και εφημερίες τον απολύει σε λίγες μέρες έχοντας ήδη αποδεχτεί την ακύρωση εξαγγελθείσας απόσπασης καρδιολόγου από την Αλεξανδρούπολη και επιχειρεί να καλύψει 6 εφημερίες καρδιολόγου σε παθολόγο!! Το επιχείρημα που προβάλετε ότι για κάθε 5 γιατρούς που απολύονται θα προσλαμβάνετε ένας δεν ευσταθεί διότι εάν περιμένουμε να φύγουν πέντε τότε δεν θα έχει μείνει κανένας γιατρός για να λειτουργήσει το νοσοκομείο.
2. Παθολογική κλινική: Από 6 παθολόγους το νοσοκομείο έμεινε με τρείς εδώ και πέντε περίπου μήνες. Ενώ το Δεκέμβριο υπήρχε διαβεβαίωση και δημόσια δέσμευση ότι θα διορίζονται το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο 2 παθολόγοι με προκήρυξη που ήδη έχει γίνει, ανακοινώθηκε πρόσφατα η ακύρωση του διορισμού τους λόγω της ισχύος του μέτρου 5 προς 1. Επιπλέον ανακοινώσατε τη μη ανανέωση της σύμβασης παθολόγου που είχε προσληφθεί με τρίμηνη σύμβαση και την απόλυσή του στις 14/3/2011. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να διενεργούν οι υπάρχοντες γιατροί περισσότερες εφημερίες και κλινικό έργο στα ιατρεία και στην κλινική που υπερβαίνει ήδη την καλώς εννοούμενη ανταπόκριση των γιατρών οι οποίοι αισθάνονται ήδη εξαντλημένοι. Το περίεργο δε είναι ότι την ίδια στιγμή όμορα νοσοκομεία έχουν ήδη προσλάβει γιατρούς με προκηρύξεις του 2010 σε αντίθεση με το δικό μας που ισχυρίζεται ότι ισχύει το 5 προς 1 στις προσλήψεις!!
3. Αναισθησιολογικό: Το νοσοκομείο μας καθυστέρησε απαράδεκτα την διεξαγωγή της κρίσης για την κάλυψη θέσεων αναισθησιολόγων, με αποτέλεσμα και οι τρείς υποψήφιοι στο μεταξύ να διορισθούν αλλού!! Τώρα πλέον για να προσληφθεί ένας πρέπει να συνταξιοδοτηθούν 5 από τους τρείς υπάρχοντες!! Δηλαδή ο κίνδυνος να μείνουμε από αναισθησιολόγο είναι πλέον ορατός.
Μετά από τα ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι παρακολουθούμε μια μεθόδευση ραγδαίας υποβάθμισης του νοσοκομείου Ξάνθης με απώτερο πιθανό σκοπό την διακοπή της λειτουργίας του.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Πότε επιτέλους θα αναλάβει τις ευθύνες του προκειμένου το νοσοκομείο Ξάνθης να ξαναλειτουργήσει ομαλά χωρίς κινδύνους για την υγεία των πολιτών και να επανέλθει στην ικανοποιητική λειτουργία που παραδόθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση;

Αθήνα 24 Φεβρουαρίου 2011
Ο Ερωτών Βουλευτής
Αλέξανδρος Κοντός
Βουλευτής Ξάνθης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »