ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΕ, ΣΤΑ ΔΗΛΩΣΕ Ή ΟΧΙ; ΓΙΑΤΙ Η ΝΤΙΑΝΑ ΤΟΝ ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕ!
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΚΟΡΤΖΑ ΓΙΑ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ -ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!*«Καραμπινάτες» οι παρανομίες του στο ξενοδοχείο ενώ ο Δήμαρχος εκτός από Αντιδήμαρχο, τον έχρισε και… Πρόεδρο, να «σώσει» την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ!!!
Με τον συγκεκριμένο κύριο που λέγεται Απόστολος Αγκόρτζας καμία διάθεση δεν είχαμε να ασχοληθούμε, μολονότι –και δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ!-ο συγκεκριμένος κύριος έφτασε στο σημείο να «συμμαχήσει» ακόμη και με τον… Δραγουϊδη εναντίον μας! Αλλά αυτό είναι δικό του πρόβλημα και μια άλλη ιστορία για την οποία θα επανέρθουμε, αφού έχει σχέση κυρίως με τις καραμπινάτες παρανομίες του στη ξενοδοχειακή του μονάδα, τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν κλπ.ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΚΟΡΤΖΑ ΓΙΑ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ -ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!*«Καραμπινάτες» οι παρανομίες του στο ξενοδοχείο ενώ ο Δήμαρχος εκτός από Αντιδήμαρχο, τον έχρισε και… Πρόεδρο, να «σώσει» την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ!!!
«ΕΤΡΕΧΕ» ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ… ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!
Επειδή λοιπόν ο Αντιδήμαρχος του Στυλιανίδη στον Τουρισμό, στο Πράσινο και επί παντός επιστητού Απόστολος Αγκόρτζας μετά τα σχόλια και την «κριτική» μας, έτρεχε στον Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Νίκο Παπαδόπουλο και ζητούσε συγνώμες, λέγοντας ότι… «ουδέποτε είπε αυτά που του «χρεώνουμε»και ουδέποτε τον κατηγόρησε, αναδημοσιεύουμε αυτούσιες από την ιστοσελίδα του Παυλικιάνου στο: www.xanthi-times.gr τις δηλώσεις του συγκεκριμένου κυρίου, διατηρώντας και την ορθογραφία του συντάκτη - δημοσιογράφου.ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ ΤΟΥ «ΑΓΩΝΑ»
Παρέμβαση έκανε στο θέμα του κολυμβητηρίου και ο Αντιδήμαρχος Απόστολος Αγκόρτζας ο οποίος είπε ότι ο Μ. Φανουράκης με μία μικρή περικοπή από τις ΘΛΕ θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα του κολυμβητηρίου. Συνεχίζοντας την σκέψη του ανέφερε ότι οι μόνοι που ωφελούνται από το κλείσιμο του κολυμβητηρίου είναι τα ξενοδοχεία που διαθέτουν πισίνα ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα. Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει και οι σύλλογοι να συμβάλλουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους στο κόστος λειτουργίας.Ανέφερε συγκεκριμένο ξενοδοχείο πολυτελείας της περιοχής μας όπου με 40 ευρώ τον μήνα μπορεί ο πολίτης να έχει ελεύθερη την χρήση της πισίνας με ελεύθερο χρόνο με κόστος μόνο 40 ευρώ και αντίθετα να μην μπορεί ο Δήμος Ξάνθης να κρατήσει την δική του!
Αν αδυνατεί να βρει λύσει στο πρόβλημα ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Άθλησης Νίκος Παπαδόπουλος, δεν έχει παρά να πάει στον διευθυντή του ξενοδοχείου (ανέφερε το όνομά του) και να πληροφορηθεί πώς μπορεί να γίνει. «Δυστυχώς όμως όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι δεν γίνεται να λειτουργήσει ο δήμος και να δίνονται λύσεις», εννοώντας σαφέστατα ότι ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης του Δήμου Νίκος Παπαδόπουλος ο οποίος και εργάζεται στο δημόσιο δεν λειτούργησε ίσως όπως θα έπρεπε και φυσικά με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια!
«Εγώ κρατώ την πισίνα την δική μου πέντε μήνες το χρόνο με 3 ευρώ το άτομο, πώς γίνεται και ο κ. Παπαδόπουλος έπρεπε να κλείσει το κολυμβητήριο;».
Συνεχίζοντας το παράδειγμά του ο κ. Αγγόρτζας σχετικά με τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια με τα οποία το συγκεκριμένο ξενοδοχείο λειτουργεί κλειστή θερμαινόμενη πισίνα χρησιμοποιώντας απλά την γεώτρηση που έχει στον χώρο της που από μόνο του το νερό που πηγάζει από την γη είναι στους 15 βαθμούς, συμπληρώνοντας την διαφορά με τον ηλιακό ανεβάζει από τους 15ο c στούς 25ο C «Πόσο μυαλό και κόστος χρειάζεται τελικά»;
Ο κ. Αγγόρτζας πρότεινε οι ίδιοι οι σύλλογοι με δικό τους κόστος να κάνουν μία μελέτη και στην βάση του εθελοντισμού και με δεδομένου ότι υπάρχουν πάνω από 1000 άτομα εγγεγραμμένα θα μπορούσαν να κάνουν μία μελέτη.
Επίσης υπάρχουν εταιρείες που μελετούν για τις εγκαταστάσεις φωτοβολταικών οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να κάνουν μελέτες με βάσει το κόστος επιθυμητής λειτουργίας του κολυμβητηρίου. Βάθος λειτουργίας τρόπος λειτουργίας, έσοδα από την χρήση, πρόταση για ΑΠΕ όπως φοτοβολταικά, γεωθερμία ηλιακό. Πρόταση για μαζούτ, αέριο ή υγραέριο. Υπενθυμίζοντας πώς πολλά ξενοδοχεία καίνε υγραέριο. Αναρωτήθηκε αφήνοντας σαφέστατα αιχμές, χωρίς να ξεκαθαρίζει πρόσωπα και καταστάσεις λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να καίει κανείς πετρέλαιο το οποίο σαφέστατα είναι ακριβότερο όλων, είναι πολύ απλό, αναφέρει γιατί κάποιοι προτιμούν το πετρέλαιο, γιατί πετρέλαιο καίνε και τα σπίτια. Θα μπορούσε, συνεχίζοντας να χρησιμοποιηθεί ο χώρος μπροστά στο κολυμβητήριο σαν παρκινγκ, αυτόματα δημιουργείς έσοδα. Ο Αρίωνας η αίθουσα πάνω από το κολυμβητήριο το οποίο διατίθεται στους συλλόγους για να αλλάζουν τα ρούχα τους. Το κτίριο αυτό, αναφέρει χαρακτηριστικά, θα μπορούσε να είναι το κέντρο πληροφόρησης του δήμου Ξάνθης γιατί εκεί επίσης βολεύει να παρκάρουν τα τουριστικά λεωφορεία. «Η αφετηρία του τουριστικού προϊόντος πρέπει να είναι η πισίνα. Βολεύει».
Επίσης στο στόχαστρό του για την επίτευξη οικονομίας ο κ. Αγγόρτσας ανέφερε ότι το κιλικίο θα μπορούσε να συμβάλει στα έξοδα καθαρισμού του κολυμβητηρίου. Επίσης αναφέρθηκε επί μακρόν στον καθαρισμό και χλωρίωση της πισίνας τονίζοντας ότι το χλώριο σταμάτησε για τις ιδιωτικές πισίνες εδώ και 15 χρόνια.
Οι λόγοι είναι απλοί γιατί απλούστατα δημιουργεί περισσότερο κακό παρά καλό, καταστρέφει τα μηχανήματα, προκαλεί βλάβη στα μάτια στα γεννητικά όργανα, στο στόμα και στην μύτη. Μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί το όζον το οποίο είναι απόλυτα ασφαλές, όπου στην ουσία ένα κουτάκι παράγει οξυγόνο τρία και καθαρίζει την πισίνα. Εύλογα πλέον βάζει το ερώτημα γιατί αφού η πολιτική ηγεσία του Οργανισμού Άθλησης δεν ήξερε δεν ρωτούσε μερικούς ιδιώτες οι οποίοι διαθέτουν πισίνα να τους πουν πώς τα βγάζουν πέρα;
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΘΕΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ» ΣΤΙΣ… «ΜΠΟΥΡΔΕΣ»ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ» ΣΤΙΣ… «ΜΠΟΥΡΔΕΣ»ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ
ΤΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ
κ.ΑΓΚΟΡΤΣΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
1. Oι ΘΛΕ έχουν δικό τους προϋπολογισμό μέσω της ΔΗΚΕΞ και ο Οργανισμός άθλησης δικό του. Αν κόψουμε χρήματα από τις ΘΛΕ δεν σημαίνει ότι αυτά θα ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ στον προϋπολογισμό του Οργανισμού Άθλησης για το Κολυμβητήριο. Απλά δεν θα χρησιμοποιηθούν από τη ΔΗΚΕΞ. Αυτό όφειλες να το γνωρίζεις, πριν κάνεις… μαθήματα και συστάσεις στον Φανουράκη!κ.ΑΓΚΟΡΤΣΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
2. Το πρόβλημα του κόστους λειτουργίας των Κολυμβητηρίων είναι σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στη Ξάνθη, Σε όλες αυτές τις πόλεις οι πρόεδροι των Κολυμβητηρίων είναι… δημόσιοι υπάλληλοι σαν τον δικό μας Νίκο Παπαδόπουλο και δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν;;; Άρα για το λόγο αυτό και ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Πασχάλης Λύρατζης δεν μπόρεσε να «αντιμετωπίσει» τα προβλήματα της Αναπτυξιακής; Κι εσύ Θεολόγος σπούδασες κύριε Αγκόρτσα κι όχι… οικονομολόγος ή επιχειρηματίας!!!
3. Οι θερμενόμενες πισίνες των ξενοδοχείων της Ξάνθης είναι μικρών διαστάσεων και βάθους έως 2 μέτρα ενώ το κόστος θέρμανσης του νερού τους σαφώς και είναι πολύ μικρότερο. Οι δεξαμενές του Κολυμβητηρίου Ξάνθης είναι τρεις: μεγάλη δεξαμενή 50Χ21 μέτρα μικρή δεξαμενή 10Χ12 δεξαμενή ανακύκλωσης 15Χ15 των οποίων η χωρητικότητα είναι 4.000m3 (κυβικά μέτρα νερού). Αν αναλογιστεί κανείς ότι μία τυπική πισίνα ξενοδοχείου 4 αστέρων έχει χωρητικότητα 500 κυβικά μέτρα μπορεί να φανταστεί κανείς τη διαφορά μεγέθους.
Αν εσύ με… τρία Ευρώ το άτομο μπορείς να λειτουργείς την πισίνα σου, γιατί ο Δήμαρχός σου δεν σου την… αναθέτει εδώ και τώρα να τελειώνουμε!!!
4. Για νάμαστε σοβαροί… Αν το Κολυμβητήριο λειτουργούσε 5 μήνες το χρόνο όπως η πισίνα του κ. Αγκόρτζα, τότε το κόστος θέρμανσης θα ήταν μηδαμινό δεδομένου ότι θα λειτουργούσε τους ζεστούς μήνες (οι απώλειες θερμότητας θα ήταν ελάχιστες).Η απλοποιημένη πρόταση του συγκεκριμένου κυρίου και με μικρό κόστος εγκατάστασης για γεώτρηση και συμπλήρωση της διαφοράς θερμοκρασίας με ηλιακούς συλλέκτες κινείται στη σφαίρα της… φαντασίας του!!! Περισσότερο θυμίζει… ανέκδοτο!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με προμελέτη μπορεί να γίνει γεώτρηση στα 100 μέτρα (αν βρούμε τον όγκο του νερού που ζητάμε), να παίρνουμε το νερό στους 15-17 βαθμούς και να το μετατρέπουμε με ρεύμα ( κόστος εγκατάστασης ειδικής μονάδας ρεύματος 30.000€) στους 45 βαθμούς για να μπορεί να διοχετεύεται στη δεξαμενή (πισίνα) στους 27 βαθμούς και να διατηρείται εκεί. Για να ζεσταθούν λοιπόν 4.000m3 (κυβικά μέτρα νερού) έχει υπολογιστεί ότι χρειάζονται 650.000€ (κόστος εγκατάστασης) για να εξοικονομήσεις 70% σε πετρέλαιο αλλά αύξηση κόστους ρεύματος 30%. ΤΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ κύριε Αντιδήμαρχε Απόστολε Αγκόρτσας που καλώς σου είπαν και οι ταξιτζήδες έχεις τελεία…άγνοια στα περισσότερα από αυτά που «ξεφουρνίζεις» κατά καιρούς!!!
5. Για τις προτάσεις του κ. Απόστολου Αγκόρτσα σχετικά με μαζούτ, φυσικό αέριο και φωτοβολταϊκα όφειλε να γνώριζε για να μην «πετάει»… πατάτες ότι :
α) το μαζούτ χρησιμοποιείται σπάνια γιατί η καύση του απαγορεύεται σήμερα!!!
β) στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος απάντησε σχετικά με τις επαφές που είχε με την εταιρεία φυσικού αερίου για το θέμα αυτό. Δεν ήταν εκεί;;;
γ) η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών δεν λύνει το πρόβλημα θέρμανσης απλά εξοικονομεί ρεύμα καυστήρων.
6. Η ιδέα εσόδων από τη δημιουργία parking στο χώρο του Λημνίου έχει ήθη κατατεθεί από τον Οργανισμό Άθλησης και συμπεριλήφθηκε στο Επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου. Δεν θυμάται ο κ. Αγκόρτζας ότι η πρόταση έχει ψηφιστεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο;;; Τέτοια μα τέτοια ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ; Προκειμένου να μηδενίσεις το έργο του Προέδρου του Οργανισμού Άθλησης; Έλεος! Φτάνει!
7. Οι λουόμενοι χρησιμοποιούν τα αποδυτήρια του Κολυμβητηρίου για να αλλάζουν και όχι την αίθουσα ΑΡΙΩΝ. Δεν ήξερες, δεν ρώταγες τουλάχιστον να μάθεις;
8. Τέλος σχετικά με την άποψή του κυρίου Αγκόρτζα για το χλώριο, πρέπει να πληροφορηθεί ο εν λόγω κύριος ότι αυτή η μέθοδος ενδείκνυται για τις μεγάλες δεξαμενές που χρησιμοποιούνται καθημερινά από πολύ κόσμο. Άλλωστε την Ελλάδα, το αποδεκτό ιδανικό επίπεδο Χλωρίου σε μία πισίνα είναι μεταξύ 0.5 & 0.8 ppm. Στο Κολυμβητήριο λαμβάνεται δείγμα κάθε 10 μέρες από δύο υπηρεσίες του Νομού μας προκειμένου να ελέγχεται. Φυσικά και γνωρίζουμε όλοι ότι εάν έχουμε μειωμένο Χλώριο, τότε εμφανίζεται ανάπτυξη βακτηρίων, αλγών και θολότητα. Εάν έχουμε αυξημένο Χλώριο, τότε έχει σαν αποτέλεσμα ερεθισμό των ματιών, της μύτης και του δέρματος. Έτσι για να «μαθαίνεις»… Δεν ήξερες, δεν ρώταγες τουλάχιστον κάποιον επιστήμονα να μάθεις;
9. Τέλος να επισημάνουμε και κάτι. Ότι χλώριο έχει και το νερό που πίνουμε. Όλα είναι θέμα δοσολογίας. Η μέθοδος Χημικής επεξεργασίας με χλώριο, είναι η πλέον ενδεδειγμένη για πισίνες, με σημαντική μόλυνση από περιβάλλον και κολυμβητές (άνω των 3 ατόμων) και με μεγάλο όγκο νερού (άνω των 80 Μ3). Οι κολυμβητές μας καθημερινά ξεπερνούν τους 700 και ο όγκος νερού της μεγάλης πισίνας μας είναι 2700m3. Το Όζον από μόνο του χρησιμοποιείται σε πισίνες με μικρό αριθμό κολυμβητών, και αυτό γιατί η ιδιότητα προστασίας του διαρκεί λιγότερο από αυτή του χλωρίου.
10. Ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ.Αγκόρτσας λοιπόν, πλην των δηλώσεών του, καλό είναι να μας απαντήσει πρώτα, γιατί ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ τόσο προκλητικά στην κατασκευή του ξενοδοχείου του αλλά και αν αυτά που τον ρωτάμε επί μέρες είναι αληθή ή όχι και μετά είμαστε στη διάθεσή του για οποιαδήποτε πληροφορία…
11. Α και κάτι τελευταίο. Πως κύριε Αγκόρτζα βρεθήκατε ξαφνικά ιδιοκτήτες μιας τόσο τεράστιας έκτασης δίπλα στο ποτάμι; Από ποιους αγοράσατε όλη αυτήν την έκταση και ποιοι ήταν οι ιδιοκτήτες της; Ποιοι ήταν οι πρώην συνεταίροι σου και πως βρέθηκαν όλοι… εκτός από όλες τις επιχειρήσεις σου; Μην εκτιμώντας τις… μεγαλόπνοες και επιχειρηματικές σου δυνατότητες και ικανότητες;
«Μ»