*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Ιανουαρίου

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 0-2 Ομάδα… Ευρώπη!

10 Ιανουαρίου
ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΜΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗ
*Η ομάδα μας μπορούσε να σημειώσει κι άλλα γκολ, ενώ αν είχε κερδίσει τον Παναθηναϊκό τη περασμένη Τρίτη, θα ήταν σήμερα 3η στο βαθμολογικό πίνακα!Ομάδα…Ευρώπη η Skoda Ξάνθη πέτυχε μεγάλη νίκη χθες στη Νέα Σμύρνη, παίρνοντας άλλους τρεις πολύτιμους βαθμούς που δυστυχώς δεν έγιναν…πολυτιμότεροι, λόγω της ήττας της περασμένης Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια…Εν μέρει πάντως, καλύφθηκε η συγκεκριμένη απώλεια, αρκεί στο επόμενο παιχνίδι η ομάδα μας να κερδίσει εντός έδρας τον Εργοτέλη. (Κυριακή 16 Ιανουαρίου ΝΕΤ 19.00) και να κάνει ένα ακόμη βήμα για την 5άδα!

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ «ΔΙΠΛΟ»
Το τρίτο της συνεχόμενο "διπλό" πανηγύρισε λοιπόν την Κυριακή η SKODA ΞΑΝΘΗ. Πετυχαίνοντας δύο γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο του αγώνα με τον Κατόγκο (10') και τον Μπόατεγκ (27') κατάφερε να περάσει με 0-2 από τη Ν. Σμύρνη επικρατώντας επί του Πανιωνίου. Πρώτη νίκη για το 2011 για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου που έπαιξε έξυπνα και αποτελεσματικά.
Η SKODA ΞΑΝΘΗ με σωστή τακτική, έξυπνη... συμπεριφορά, μεθοδικότητα και κυρίως αποτελεσματικότητα έφυγε με ένα σπουδαία τρίποντο από την Πλατεία, εκεί όπου η απογοήτευση έχει γίνει... καθημερινό πλέον φαινόμενο!
Από την άλλη, για ακόμη μια φορά, η ομάδα του Τάκη Λεμονή αποδοκιμάστηκε από τους φιλάθλους που διαπίστωσαν και πάλι πως όσο κι αν... θέλει ο Πανιώνιος, απλά δεν μπορεί να πάρει αυτό που χρειάζεται στους «τελικούς» του β’ γύρου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης μέχρι το 10ο λεπτό. Στο σημείο αυτό η SKODA ΞΑΝΘΗ στην πρώτη της επιθετική προσπάθεια κατάφερε να σκοράρει με τον Κρίστοφερ Κατόγκο.
Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός από τη Ζάμπια με ιδανικό πλασέ ολοκλήρωσε την αντεπίθεση και έγραψε το 0-1. Με ψυχραιμία στις κινήσεις της και γνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο θα απειλήσει τον Πανιώνιο που «καιγόταν» για τους βαθμούς, η SKODA ΞΑΝΘΗ κατάφερε λίγο αργότερα να πετύχει και δεύτερο γκολ.
Ο Τζορτζ Μπόατεγκ στο 27ο λεπτό ήταν ο τελικός αποδέκτης μιας πολύ όμορφης αντεπίθεσης που ξεκίνησε από τον Δημήτρη Σουάνη και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Μπέλιτς κάνοντας το 0-2 δίνοντας ταυτόχρονα σημαντικότατο προβάδισμα στην ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου.
Η SKODA ΞΑΝΘΗ αφού «αναχαίτισε» την επιθετική δραστηριότητα του Πανιωνίου με το ξεκίνημα της επανάληψης, στη συνέχεια ήλεγχε τον αγώνα με καλή κυκλοφορία και ηρεμία στον ρυθμό της. Μάλιστα θα μπορούσε με τον Πόι σε δύο περιπτώσεις να πετύχει και τρίτο γκολ αλλά αυτό δεν έγινε. Αντεφέμι και Βασιλακάκης ήταν οι παίκτες που «φρέσκαραν» την μεσαία γραμμή αντί των Μαρσελίνιο – Μπόατεγκ ενώ μπήκε και ο Κιντάνα στο 82’ στη θέση του Πόι. Όσο πλησιάζαμε προς το τέλος της αναμέτρησης τα λεπτά αποκτούσαν περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα και η SKODA ΞΑΝΘΗ είχε τις κλασικές ευκαιρίες να σκοράρει κι άλλες φορές. Στο φινάλε όμως, με το τελικό 0-2 πρόσθεσε στην… πλατεία άλλους τρεις βαθμούς στη συγκομιδή της.ΦΑΣΕΙΣ - ΓΚΟΛ
Στο 3' και στο 6' οι σέντρες του Τσότσαλιτς κατέληξαν στην αγκαλιά του Λυμπερόπουλου.
Στο 10' ο Πόι στην κόντρα επίθεση έδωσε τον Μαρσελίνιο, αυτός έπαιξε και πάλι με τον αργεντινό που δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ, αλλά ο Κατόγκο από δεξιά με πλασέ πέτυχε το 0-1.
Στο 17' σουτ του Ριέρα άουτ.
Στο 20' το σουτ από πλάγια θέση του Μαρσελίνιο δεν βρήκε τον στόχο.
Στο 27' νέα ιδανική αντεπίθεση για την SKODA ΞΑΝΘΗ. Ο Σουάνης έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Μαρσελίνιο κι αυτός έδωσε στον Κατόγκο που την άφησε για τον Μπόατεγκ και ο τελευταίος με εξαιρετικό πλασέ "κρέμασε" τον Μπέλιτς κάνοντας το 0-2.
Στο 29' φάουλ του Κατόγκο δεν βρήκε τον στόχο.
Στο 32' ο Ριέρα με σουτ απείλησε, χωρίς όμως να σκοράρει.
Στο 35' σέντρα σουτ του Μπάλαμπαν δεν απείλησε τον Λυμπερόπουλο.
Στο 42' το σουτ του Μπάλαμπαν ήταν άστοχο.
Στο 46' ο Βάλλας απομάκρυνε σε κόρνερ την προσπάθεια του Κουμορτζί, προ του Σκούρτη.
Στο 48' σέντρα του Ριέρα απο τα δεξιά, κεφαλιά του Μπάλαμπαν από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 49' μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Πόι από πολύ κοντά!
Στο 53' ο Λυμπερόπουλος με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Μπάλαμπαν.
Στο 61' πάσα του Μπόατεγκ για τον Σουάνη, ο Μπέλιτς όμως μπλόκαρε.
Στο 63' την προσπάθεια του Σκούρτη μετέτρεψε σε κόρνερ ο Κωστούλας.
Στο 65' ο Μπόατεγκ έδωσε τον Πόι αλλά το πλασέ του τελευταίου ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Μπέλιτς.
Στο 70' ο Γουνδουλάκης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Βάλλας πρόλαβε κι έβαλε την κόντρα, ενώ στη συνέχεια το σουτ Βαρό ήταν άστοχο.
Στο 86' οι Σουάνης, Κατόγκο, Κιντάνα κατά σειρά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν με τον πρώτο να χάνει από τον Μπέλιτς στο τετ α τετ.
Στο 90' ο Τζάγκι έκανε την σέντρα ο Σουάνης άφησε στον Κιντάνα ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σλοβάκο τερματοφύλακα.
Στο 93' το σουτ του Γουνδουλάκη μπλόκαρε ο Λυμπερόπουλος.

Διαιτητές
Διαιτητής: Κάκος Αναστάσιος (ΕΠΣ Κέρκυρας)
Α’ Βοηθός: Πάνου Γρηγόριος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
Β’ Βοηθός: Φραγκιαδάκης Λεωνίδας (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)
4ος Διαιτητής: Χαραλαμπίδης Ναθαναήλ (ΕΠΣ Καβάλας)
Κίτρινες:29' Λάτκα, 33' Μπέρτος, 45' Φλίσκας, 73' Σιόβας, 77' Βαρό

Συνθέσεις:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μπέλιτς 4, Λάτκα 4, Ριέρα 3, Μπάλαμπαν 5, Βαρό 4, Κούκετς 3 (35' Σκούρτης 4), Κουμορτζί 3 (62' Γουνδουλάκης 4), Σάμαρης 3 (32' Όμο 4), Σιόβας 4, Κοντοές 4, Τσότσαλιτς 3.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Λυμπερόπουλος 8, Μπέρτος 8, Τζάγκι 6, Κωστούλας 6, Βάλλας 7, Μπόατεγκ 7 (67' Βασιλακάκης 7), Φλίσκας 6, Κατόγκο 8, Μαρσελίνιο 6 (55' Αντεφέμι 4), Πόι 6 (82' Κιντάνα), Σουάνης 7.

ΛΕΜΟΝΗΣ: ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ…
Ο προπονητής του Πανιωνίου, Τάκης Λεμονής, εμφανώς απογοητευμένος από το αποτέλεσμα του αγώνα με την Ξάνθη, σχολίασε στην συνέντευξη Τύπου:
«Είμαστε σε μία κατάσταση, μόλις τελείωσε το ματς και τα βλέπουμε όλα μαύρα. Νομίζω όμως ότι αν γίνουν ορισμένα πράγματα και συγκεκριμένες κινήσεις, η ομάδα μπορεί να μείνει στην κατηγορία. Αυτό το πιστεύω. Όμως θα πρέπει να βοηθήσει και η κατάσταση γύρω από την ομάδα».
Όσο για τις μεταγραφικές κινήσεις, είπε: «Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Θα ήθελα να έχουν γίνει ήδη τουλάχιστον δύο προσθήκες, όμως δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν για το ότι δεν έχουν γίνει».
Τέλος αναφέρθηκε και στην ατμόσφαιρα στο γήπεδο λέγοντας: «Δεν είναι θέμα νοοτροπίας. Δεν τίθεται θέμα ότι οι παίκτες είναι αδιάφοροι. Κι αυτοί θέλουν το χειροκρότημα και θέλουν να κερδίζουν. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είναι δύσκολες αυτές οι στιγμές για την ομάδα».
Για τον Μήτρογλου είπε: «Υπήρχε ένα θέμα με τον μάνατζέρ του με τον οποίο ο παίκτης έλυσε την συνεργασία του. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα για το αν θέλει να έρθει ή όχι στην ομάδα και να προσφέρει».

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ OΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΑΘΜΟΥΣ
Από την πλευρά του ο τεχνικός της SKODA Ξάνθη, Νίκος Παπαδόπουλος τόνισε: «Πήραμε μία σημαντική νίκη, κόντρα σε έναν αντίπαλο που στα τελευταία παιχνίδια παίζει καλά. Μερικές φορές ότι σχεδιάζεις στην προπόνηση χαλάει μέσα σε ένα λεπτό και άλλες φορές, το βλέπεις να εφαρμόζεται σε όλο το 90λεπτο. Αυτό έγινε και σήμερα. Πήγαμε πολύ καλά και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Πρέπει τώρα να μαζέψουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα βαθμούς, προκειμένου να μην περάσουμε τα περσινά».
Όσο για τον Πανιώνιο ο προπονητής της Ξάνθης είπε: «Ο Πανιώνιος είναι πολύ βελτιωμένος στα τελευταία παιχνίδια, έχει ποιοτικούς παίκτες και νομίζω ότι θα μπορέσει να αλλάξει την εικόνα του. Του εύχομαι καλή συνέχεια».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »