«ΕΡΩΤΗΣΗΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1)Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη
2) Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου.
Θέμα: Επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων σε παραγωγούς καπνών ποικιλίας Βιρτζίνια εσοδείας 2010.
Στη χώρα μας μετά από διακοπή, λόγω της ολικής αποσύνδεσης, της παραγωγής, των καπνών ποικιλίας Βιρτζίνια τα προηγούμενα χρόνια, το 2010 παρήχθησαν και πάλι περίπου 1,5 εκατ. κιλά καπνά της ποικιλίας αυτής.
Δεδομένου ότι η παραγωγή των καπνών αυτών απαιτεί μεγάλη ποσότητα πετρελαίου τόσο για τη χρήση των αγροτικών ελκυστήρων όσο και για την ξήρανση των καπνών στα ξηραντήρια με αποτέλεσμα σημαντική επιβάρυνση των καπνοπαραγωγών με τη δαπάνη του πετρελαίου.
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί
1. Πότε και πως θα γίνει ο υπολογισμός του ποσοστού του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων στους παραγωγούς καπνών ποικιλίας Βιρτζίνια εσοδείας 2010;
2. Πότε θα καταβληθεί η επιστροφή του φόρου αυτού;
Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2011
Ο ερωτών Βουλευτής
Αλέξανδρος Κοντός
Βουλευτής Ξάνθης»
Ο ερωτών Βουλευτής
Αλέξανδρος Κοντός
Βουλευτής Ξάνθης»

