*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Ιανουαρίου

Θέλουμε δουλειές! Κι όχι παχιά λόγια και συσκέψεις

18 Ιανουαρίου
ΣΩΘΗΚΑΜΕ!
O Περιφερειάρχης μίλησε για την πρόταση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, που εδρεύει στην Ξάνθη, για δημιουργία Παρατηρητηρίου Απασχόλησης*Από συσκέψεις, προτάσεις , δηλώσεις και φιλολογίες πάμε καλά από τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και τους πράσινους εργατοπατέρες. Ουσία όμως μηδέν!
Από συσκέψεις, προτάσεις, δηλώσεις και φιλολογίες πάμε καλά... για την ανεργία στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και τους πράσινους εργατοπατέρες! Από ουσία και πράξεις δεν γίνεται τίποτα και πάμε από το κακό στο χειρότερο δυστυχώς…Και ειδικά τώρα που δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για νέες επενδύσεις στη περιοχή μας και το ΜΝΗΜΟΝΙΟ που «βυθίζει» ακόμη περισσότερο στο τέλμα ειδικά το Νομό Ξάνθης.

«ΣΩΘΗΚΑΜΕ» ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ
Έτσι σύσκεψη με αντικείμενο την προώθηση ζητημάτων απασχόλησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου 2011, στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.
Στη σύσκεψη, στην οποία προήδρευσε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Γιώργος Ευσταθίου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας Παναγιώτης Τιάκας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας Βασίλης Δασκάλου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής Παντελής Μαγαλιός, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου Απόστολος Γκιγκούδης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας Πέτρος Χασανίδης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Άγγελος Μπεμπεκίδης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Διδυμοτείχου Βασίλειος Μανουσιάδης καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Δράμας Γιώργος Σαββίδης.
«Αυτό που βιώνουμε ως χώρα σ’ αυτή τη συγκυρία της δημοσιονομικής προσαρμογής και κυρίως το βιώνει η νέα γενιά, είναι το πρόβλημα της απασχόλησης και της ανεργίας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, μετά το τέλος της συνάντησης, ενώ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα αυτής επεσήμανε πως «η συνάντηση εργασίας ήταν πολύ σημαντική, καθώς ενημερωθήκαμε από τους προέδρους των Εργατικών Κέντρων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ανά Περιφερειακή Ενότητα. Πέρα όμως από την αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης αποφασίσαμε να εξετάσουμε και τις αναπτυξιακές προοπτικές, για να δημιουργήσουμε την ψυχολογία της αναπτυξιακής ανάταξης».
Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι παρόμοια συνάντηση θα πραγματοποιείται κάθε δύο μήνες, όπου οι εμπλεκόμενοι θα καταθέτουν τους προβληματισμούς τους, με σκοπό να προσδιορίζουν τον κοινό βηματισμό τους. «Ήταν η απαρχή μιας συνεργασίας, σε μια δύσκολη συγκυρία, που έχει σχέση και αναφορά στον άνθρωπο», είπε ο κ. Γιαννακίδης.
Τέλος, ο Περιφερειάρχης μίλησε για την πρόταση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, που εδρεύει στην Ξάνθη, για δημιουργία Παρατηρητηρίου Απασχόλησης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «ένα κομμάτι της επιχειρηματικότητας και κυρίως τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα, τα οποία θα τα διαχειριστεί πλέον η Περιφέρεια, θα συνδιαμορφώνουν την πρότασή μας γι’ αυτή τη δομή. Το Παρατηρητήριο της Απασχόλησης, που ήταν πρόταση του Ινστιτούτου, θα έχει αντένα σε όλη την Περιφέρειά μας», κατέληξε ο κ. Γιαννακίδης.
-Το θέμα είναι όμως αν υπάρχουν δουλειές και που θα απασχοληθούν οι δεκάδες άνεργοι ή οι οικοδόμοι…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »