*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Δεκεμβρίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

31 Δεκεμβρίου
*Δεν προβλέπεται για σήμερα βροχή ή καταιγίδες ή χιόνι, ωστόσο μη περιμένετε το βράδυ να έχει και...άνοιξη ή νοτιάδες!
Ωστόσο η ΒΡΑΔΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ αναμένεται να «γεμίσει» τη πλατεία με πολύ κόσμο που «διψάει» κάθε χρόνο να κατεβαίνει πλατεία για την υποδοχή του νέου χρόνου...
......
*Πολλά ρεβεγιόν λοιπόν σήμερα για την Πρωτοχρονιά και να σας ενημερώσω για κάποια από αυτά.
......
*Ρεβεγιόν για την Πρωτοχρονιά με ένα υπέροχο πρόγραμμα, ετοιμάζει λοιπόν το κέντρο «ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ» για σήμερα Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου.
Τιμή εισόδου 20 ευρώ και παιδική 10 ευρώ. Ζωντανή μουσική, πλήρες Μενού και πότο απεριόριστο! Τηλ. για κρατήσεις και πληροφορίες 6936588490 & 6944444196.
.......
*Επίσης, ένα ξεχωριστό ρεβεγιόν για την Πρωτοχρονιά διοργανώνει σήμερα Παρασκευή και το γνωστό restaurant cafe ΞΑΝΘΙΠΠΗ με θέα την υπέροχη Ξάνθη.
Τιμή κατ’ άτομο 25 Ευρώ με ένα μπουκάλι κρασί στα δύο και ζωντανή μουσική. Παιδικό 17 Ευρώ.
Πληροφορίες τηλέφωνο 25410/236.27.
(Το μενού περιλαμβάνει πρώτο και δεύτερο πιάτο, ποτό και γλυκό)
.......
*Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν και στο «ΠΟΡΤ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ» στη Διομήδεια Ξάνθης, με Λαϊκό – Ποντιακό πρόγραμμα, πλήρες menu και απεριόριστο κρασί.
Το πρόγραμμα πλαισιώνουν οι Πόντιοι καλλιτέχνες Ανέστης Ραμπίδης, Χρήστος Ραμπίδης και Μέλη Ραμπίδη.
Τιμή εισόδου 20 ευρώ, παιδικού 10 ευρώ.
Ώρα έναρξης 21:00.
Τηλέφωνα για ρεζερβέ: 25410 91208 & 6987 980156.
.......
*Τέλος δοκιμάστε το εκλεκτό περιβάλλον του Clochard με την προχωρημένη αισθητική και τα νέα πιάτα στη Π. Πόλη. Και κάντε σήμερα ένα ρεβεγιόν, ξεχωριστό από όλα τα υπόλοιπα... με την μαγεία της υψηλής αισθητικής.
.......
*Το θέμα της δημιουργίας υποδομής για την ανακύκλωση των ληγμένων φαρμάκων αλλά και για τη δημιουργία κοινωνικού φαρμακείου ερεύνησε το XanthiPress.gr Τα παραδείγματα που υπάρχουν μέχρι στιγμής δεν είναι πολλά αλλά χρησιμεύουν για συμπεράσματα.
......
*Η δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου είναι μια υπόθεση δύσκολη, όπως σημειώνει και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης, Νίκος Λεοντής, καθώς παρουσιάζονται ορισμένα δισεπίλυτα προβλήματα. Το παράδειγμα που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι αρκετά θετικό και είναι αυτό του Κιλκίς. Εκεί ο τοπικός φαρμακευτικός σύλλογος σε συνεργασία με τον ιατρικό σύλλογο και το Δήμο του Κιλκίς, έχοντας αρκετή εθελοντική προσφορά, προχώρησε στη διαμόρφωση ενός χώρου σε κοινωνικό φαρμακείο και ιατρείο που παρέχει υπηρεσίας πρωτοβάθμιας υγείας και χορηγεί δωρεάν φάρμακα σε άπορους και άλλες ομάδες του πληθυσμού. Τα φάρμακα προέρχονται από αποθέματα οικιακών φαρμάκων που δεν είναι πλέον χρήσιμα, τα οποία συλλέγονται και προωθούνται από τον τοπικό φαρμακευτικό σύλλογο.
......
*Σύμφωνα πάντα με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης Νίκο Λεοντή, η πρωτοβουλία του Κιλκίς είναι αξιέπαινη και προδίδει ένα είδος εντυπωσιακής αυτοοργάνωσης, όμως παρουσιάζει σοβαρά θεσμικά και πρακτικά κενά που δεν επιτρέπουν την εφαρμογή τους στην περιοχή της Ξάνθης.
.......
*Πάντως σε ότι αφορά στην περιοχή της Ξάνθης οι φαρμακοποιοί εφαρμόζουν αυτοβούλως διάφορες πρακτικές αξιοποίησης των φαρμάκων που συλλέγουν οι πολίτες και είναι συνήθως πολλά εξαιτίας της πολυφαρμακίας που επικρατεί στη χώρα, όπως σημειώνει και ο Πρόεδρος του Φ.Σ.Ξ. «Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι φαρμακοποιοί προωθούν τα φάρμακα που επιστρέφονται, σε φορείς όπως το Γηροκομείο της Ξάνθης με την ελπίδα ότι θα αξιοποιηθούν από αυτούς» αναφέρει και σημειώνει ότι και ο ίδιος ακολουθεί αυτή την οδό.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »