*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Δεκεμβρίου

ΖΗΤΩΩΩ!!! Όλα βαίνουν…καλώς στο Νοσοκομείο Ξάνθης!!!!

31 Δεκεμβρίου
Συνέντευξη τύπου Τιμοσίδη-Σωκράτη Ξυνίδη, παρουσία και του Διοικητή κ.Μπαμπαλίδη*Δεν το καταλάβατε βρε όλοι σας… Για όλα φταίνε μόνο αυτοί οι… «αλήτες, οι ρουφιάνοι, οι… δημοσιογράφοι»! Και ποτέ μα ποτέ, οι… ανύπαρκτοι πολιτικοί μας!!!
Ζητώωω…! Τα βράδια από δω και πέρα απαιτούμε πλέον:
1. Να κοιμάστε ήσυχοι! Όλα βαίνουν…καλώς στο Νοσοκομείο Ξάνθης! Αχρείαστο είναι, αλλά με το που πάτε, θα εξυπηρετηθείτε τάχιστα! Γιατροί (όπως και λεφτά…) υπάρχουν!
2. Μετά από όλα αυτά, σταματήστε να δέρνετ… γιατρούς, νοσοκόμους, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς.
3. Βρήκαμε και τους υπεύθυνους που τα έκαναν όλα… μαύρα και πανικοβάλουν τον κόσμο! Δεν το καταλάβατε ακόμη… Για όλα φταίνε μόνο αυτοί οι… «αλήτες, οι ρουφιάνοι, οι… δημοσιογράφοι»! Και ποτέ μα ποτέ, οι… ανύπαρκτοι πολιτικοί μας!!!
-Ρεσιτάλ αξιοπιστίας χθες στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Γεν. Νοσοκομείο Ξάνθης από τους κυρίους Τιμοσίδη (ο Καβαλιώτης Υφυπουργός Υγείας) και Σωκράτη Ξυνίδη (Ξανθιώτης αναπληρωτής Υπουργός που επιτέλους…κάπου τον είδαμε). Και δίπλα τους περιχαρείς, αλλά…σεμνοί και ταπεινοί, ο νυν διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης κ.Θανάση Μπαμπαλίδη.
-Λέξη για την ταμπακέρα.
1. Για τις καταγγελίες και τις σκληρές ανακοινώσεις της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Ξάνθης.
2. Για το πώς μπήκε ΟΡΘΙΟΣ στο Νοσοκομείο ο Νίκος Λαμπαδάρης και πως…έφυγε την επομένη μέρα!
3. Για το πώς κατάντησε το κόσμημα του Νοσοκομείου Ξάνθης, η Καρδιολογική Κλινική μετά την αποχώρηση του κορυφαίου καρδιολόγου Βασίλη Χατζηαποστόλου. Ξαφνικά ανακάλυψαν δηλαδή ότι …συνταξιοδούνταν οι δύο καρδιολόγοι και τώρα… τρέχουν να προλάβουν!
ΩΡΑΙΑ κύριε Σωκράτη Ξυνίδη. Μας πείσατε πλήρως σε όλα. Όταν δεν φταίει η επάρατη δεξιά, φταίνε οι… ρουφιάνοι, οι κίτρινοι, οι κακοί δημοσιογράφοι!!!
-Ζητούμε άφεση αμαρτιών, ομολογούμε το έγκλημά μας να μεταφέρουμε τις καταγγελίες δεκάδων ασθενών και πολιτών που ταλαιπωρούνται καθημερινά…
-Αρκεί να λύσετε τα προβλήματα, αρκεί οι πολίτες να βγαίνουν ΖΩΝΤΑΝΟΙ από το Νοσοκομείο μας, αρκεί να υπάρχουν ΓΙΑΤΡΟΙ όλων των ειδικοτήτων και να μη τρέχουν οι ασθενείς σε ιδιώτες, ή σε άλλα Νοσοκομεία…
Π.Π.
(Σ. Σ. Κι ένα καλό από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου του κυρίου Σωκράτη Ξυνίδη. Τουλάχιστον τον… είδαμε! Υπάρχει… Κι είναι Υπουργός… ακόμη!)

ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟ «ΞΕΣΠΑΣΜΑ» ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ!
Το Νοσοκομείο Ξάνθης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Υφυπουργός Υγείας κ. Τιμοσίδης Μιχάλης συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Ξυνίδη Σωκράτη και τον Αντιπεριφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Καραλίδη Φώτη. Ο κ. Τιμοσίδης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Ξάνθης με αφορμή το πρόβλημα που έχει προκύψει στη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής με την παραίτηση και αποχώρηση δύο γιατρών του τμήματος
Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Υγείας παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Αρχικά, τον λόγο πήρε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης και στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Υπουργός, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Τιμοσίδη για το άμεσο ενδιαφέρον. Ο κ. Ξυνίδης αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατεί στην τοπική κοινωνία περί καταστροφολογίας των πάντων και έκανε λόγο για διακίνηση σεναρίων που δεν ευσταθούν σχετικά με το Νοσοκομείο Ξάνθης και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης. «Θα ήθελα αυτοί που διαδίδουν αυτές τις φήμες, να εμφανιστούν επώνυμα. Όπως και να έχει θέλω να τονίσω ότι καμία φήμη δεν έχει βάση και δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός να συρρικνωθεί ή να συγχωνευτεί κανένα Νοσοκομείο, ούτε να κλείσει η Σχολή Αστυφυλάκων ή το Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Η Ελλάδα δεν έχει γίνει Ζιμπάμπουε, είναι μία ευρωπαϊκή χώρα με δημοσιονομικά προβλήματα τα οποία όμως παλεύει με σκληρή δουλειά να αντιμετωπίσει. Δύσκολη χρονιά που όμως έφερε δημοσιονομικά αποτελέσματα που καμία άλλη χώρα δεν έχει πετύχει αυτά που με στερήσεις έχει κερδίσει ο ελληνικός λαός. Το Νοσοκομείο Ξάνθης είναι ένα ίδρυμα με τεράστια προσφορά, με άξιους και ικανούς γιατρούς που έχουν δώσει τους δικούς τους αγώνες στη δημόσια υγεία, άρα πώς γίνεται να κλείσει. Απλά, θα αναδομηθεί., θα γίνουν και νέες προσλήψεις στο νέο έτος και θα παίξει ακόμα σημαντικότερο ρόλο στο μέλλον», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός.
Στη συνέχεια, η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε μεταξύ του κ. Ξυνίδη και του εκδότη της εφημερίδας «Α», όταν ο κ. Γαλάτης έκανε λόγο για τα στρατιωτικά Νοσοκομεία Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης. «Δεν μπορείτε να λέτε ότι κλείνουν τα στρατιωτικά Νοσοκομεία κ. Γαλάτη. Ποιος είναι ο πληροφοριοδότης σας κ. Γαλάτη, που κάνετε και σοβαρή δημοσιογραφία? Δεν έχει παρθεί καμία απόφαση σχετική κ. Γαλάτη και εσείς ενσπείρετε τον πανικό στον κόσμο σχετικά με το κλείσιμο του Γενικού και Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Σας παρακαλώ, σταματήστε πια να ασκείτε στρατευμένη δημοσιογραφία την οποία παρακολουθώ μέσα από την εφημερίδα σας.», ανέφερε ο κ. Ξυνίδης. Ο εκδότης της «Α» κ. Γαλάτης διατήρησε πάντως χαμηλούς τόνους και περίμενε να λάβει απαντήσεις αργότερα στα θέματα που τον ενδιαφέρουν.Ακολούθησε, ενημέρωση περί θεμάτων υγείας από τον αρμόδιο Υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη Μιχάλη. Σε εθνικό επίπεδο, τόνισε πως στόχοι της Κυβέρνησης είναι να τηρηθούν κάποιοι κανόνες στον τομέα της δημόσιας υγείας και να προχωρήσει σε αναβάθμιση πολλών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. «Μηχανοργανώσαμε με διαφάνεια ένα μεγάλο μέρος του Εθνικού Συστήματος Υγείας. όπως κλείνει η χρονιά στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας θα έχουμε θετικά αποτελέσματα και αυτό θα το δείτε. Τέλη Μαρτίου θα μπουν σε μηχανοργάνωση και τα σημαντικά νοσοκομεία της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης. Έχει δρομολογηθεί το εθνικό πρόγραμμα καταπολέμησης καρκίνου μήτρας και μαστού, θα ανακοινωθεί επίσημα το σύστημα προληπτικής υγείας για τα καρδιαγγειακά και είναι σε εξέλιξη το μέτρο απαγόρευσης του καπνίσματος. Τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί ένα ευρύς διάλογος με τον λαό, όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, ώστε να συζητηθεί ο Καλλικράτης Υγείας. Που τι σημαίνει αυτό; Δομές που σήμερα υπολειτουργούν, θα αναβαθμιστούν με την απαιτούμενη συνεργασία. Δεν θα κλείσουν νοσοκομεία, απλά θα συνεργαστούν τα κοντινά. Αλλά ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τίποτα, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν αρχές καλοκαιριού.», τόνισε ο κ. Τιμοσίδης.
Βασικός στόχος της Κυβέρνηση είναι να δημιουργηθεί ένα Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας με ένταξη κλάδων υγείας όλων των ταμείων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Σε τοπικό επίπεδο, ο Υφυπουργός Υγείας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Νοσοκομείο Ξάνθης και απέκλεισε εξαρχής οποιοδήποτε ενδεχόμενο να κλείσει. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η αναβάθμισή του με την παροχή ενός σύγχρονου αξονικού τομογράφου που θα παραλάβει το Νοσοκομείο Ξάνθης σε λίγους μήνες. Η κυβέρνηση έδωσε άμεσα έγκριση διορισμών ιατρικού προσωπικού λόγω των ελλείψεων και ήδη ο κ. Τιμοσίδης παρέδωσε έναν μακρύ κατάλογο στον Διοικητή του Νοσοκομείου με τα ονόματα των προσληφθέντων. Στο τμήμα της Καρδιολογικής που υπάρχει έλλειψη ιατρών θα δοθεί λύση και σε αυτό με διάφορους τρόπους. « Θα στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε το Νοσοκομείο της Ξάνθης. Είναι χρέος μας. Διαψεύδω όλα όσα φημολογούνται», κατέληξε ο κ. Τιμοσίδης.
Τέλος, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υγείας στο θέμα των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, τονίζοντας πως δεν θα κλείσουν αφού δεν έχει παρθεί καμία σχετική απόφαση. Οι ίδιοι θέλουν να εντάξουν την υγειονομική κάλυψη στρατευμένων οπλιτών εφέδρων και του μόνιμου προσωπικού σε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο σύστημα υγείας. Μέχρι να διευθετηθεί το θέμα αυτό από την Κυβέρνηση και να δοθεί λύση για αυτό που επιδιώκουν οι ίδιοι, ζήτησαν από την Κυβέρνηση τα περιστατικά των στρατιωτικών Νοσοκομείων να τα αναλάβουν τα νοσοκομεία Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης. ‘ Δεν νομίζω αυτό να έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στα εν λόγω νοσοκομεία», ολοκλήρωσε ο κ. Τιμοσίδης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »