*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Δεκεμβρίου

ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ! Αυτόνομα λειτουργεί και πάλι το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης!

31 Δεκεμβρίου
Το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο έληξε στις 22 Δεκεμβρίου, απέτυχε παταγωδώς, άτακτη υποχώρηση του Υπουργού Εθνικής ΆμυναςΕλλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα!
*Οι Ξανθιώτες απαιτούν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Βενιζέλο να ΟΡΓΑΝΩΘΕΊ και εξοπλιστεί καλύτερα, αλλά και να επιτρέπεται και στους ΙΔΙΩΤΕΣ να το επισκέπτονται, όπως ήδη γίνεται με τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της Πρωτεύουσας!

Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ! Όλα δείχνουν –αν και πάλι δεν αλλάξουν κάποια απόφαση- ότι το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης δεν θα κλείσει!!! Στο θέμα αυτό τον κύριο ρόλο έπαιξαν φυσικά τρία πράγματα:
1.Το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο έληξε στις 22 Δεκεμβρίου και απέτυχε παταγωδώς, προκαλώντας την άτακτη υποχώρηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας , αφού ο ένας πίσω από τον άλλο Στρατιωτικοί γιατροί, ήταν έτοιμοι να παραιτηθούν.
2.Η αντίδραση των τοπικών κοινωνιών Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης και ιδίως των αποστράτων και στρατιωτικών.
3.Ο κίνδυνος «ερήμωσης» των Νομών της Θράκης από όλο αυτό τον κόσμο που εργάζεται στα στρατιωτικά Νοσοκομεία ή νοσηλεύεται εκεί και το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μεταφέρονταν κυρίως σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Στην ουσία κανείς ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ πλην κάποιων κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και των διορισμένων διοικητών των δημοσίων Νοσοκομείων, δεν είδε με «καλό μάτι» την μετατροπή των Στρατιωτικών νοσοκομείων σε απλά κέντρα υγείας…
Χαρακτηριστικά θα αναφέρομαι ότι ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα που άφησε η συλλειτουργία στρατιωτικού και πολιτικού νοσοκομείο και στον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Νίκο Ραπτόπουλο παρά τη προσπάθειά του να στηρίξει τις «φαεινές» ιδέες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Βαγγέλη Βενιζέλου και των συναρμόδιων Υπουργών.
Έτσι το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο έληξε στις 22 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκε τελικά χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος και μόνο με αρνητική τη διάθεση του κόσμου και των τοπικών κοινωνιών. Πλέον το στρατιωτικό νοσοκομείο Ξάνθης επαναλειτουργεί κανονικά. Μέχρι πότε και τι θα συμβεί στο μέλλον; Παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα…
Επίσης ο κ. Ραπτόπουλος επεσήμανε πως διαβιβάστηκαν γραπτώς οι εμπειρίες από αυτή την ιδιότυπη συνύπαρξη στα αρμόδια υπουργεία.
Στα αρνητικά ο διοικητής συμπεριέλαβε το γεγονός ότι βρέθηκαν τελείως απρόσμενα να διαχειριστούν μια κατάσταση για την οποία δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι!!! (Σ. Σ. Άλλα έλεγε βέβαια στην αρχή κι αυτός, αλλά και ο νυν διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης κ.Θανάσης Μπαμπαλίδης.
Παρόλα αυτά επ΄μενε πως το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξ/πόλης διαθέτει τις υποδομές για παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικής την οποία μπορούν και πρέπει να απολαμβάνουν και οι στρατιώτες που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή.
Η ουσία είναι ότι το «Πάντρεμα» των δύο αυτών Νοσοκομείων δεν ευδοκίμησε.
Έτσι πλέον τα δύο Στρατιωτικά Νοσοκομεία της Θράκης, στην Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολης, θα λειτουργούν αυτόνομα.
Το πείραμα απέτυχε πλήρως και βεβαίως οι αντιδράσεις εκ μέρους ανωτάτων στελεχών του Στρατεύματος, έπεισαν τον Υπουργό άμυνας κ. Ε. Βενιζέλο, ότι προέχει η φροντίδα των οπλιτών στις μονάδες που λειτουργούν στην Θράκη και κυρίως στον Έβρο.

Η ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ «Μ» ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
Μετά τις εξελίξεις αυτές, τις οποίες χαιρετίζουμε ως εφημερίδα αλλά και ως τοπική κοινωνία, οι Ξανθιώτες απαιτούν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης να ΟΡΓΑΝΩΘΕΊ και εξοπλιστεί καλύτερα, αλλά και να επιτρέπεται και στους ΙΔΙΩΤΕΣ να το επισκέπτονται, όπως ήδη γίνεται με τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της Πρωτεύουσας! Εμπιστευόμαστε με αυτά που ακούμε και βλέπουμε καθημερινά περισσότερο το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης παρά το Δημόσιο Νοσοκομείο Ξάνθης. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα!
«Μ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »