*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Νοεμβρίου

Αστέρας Η Skoda Ξάνθη της ανατροπής!ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ 1-2

29 Νοεμβρίου
*«Κλειδί» η αλλαγή του Βασιλακάκη (31), με τον σούπερ Μαρσελίνιο, που έκανε «άνω» κάτω τον Αστέρα Τρίπολης.*Ξεσηκώθηκαν των φιλάθλων της Ξάνθης, όλοι τη Κυριακή στο πλευρό της ομάδας μας να «πατήσουμε» και τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Βόλου!
Το πρώτο φετινό "διπλό" της πανηγύρισε την Κυριακή το απόγευμα η SKODA ΞΑΝΘΗ. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 14' με το γκολ του Μπαστία όμως ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση με τους Κατόγκο - Κιντάνα πριν λήξει το ημίχρονο.
Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες αφού στο 53' οι Τζάγκι και Αργυρόπουλος αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
«Κλειδί» στο χθεσινό παιχνίδι η αλλαγή του Βασιλακάκη με τον σούπερ Μαρσελίνιο, που έκανε «άνω» κάτω τον Αστέρα Τρίπολης από την ώρα που μπήκε στο παιχνίδι (μόλις στο 31’) και αναδείχτηκε μαζί με τους σκόρερ στους πρωταγωνιστές της ομάδας μας.ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Πλούσιο ήταν το α' μέρος στο παιχνίδι της Τρίπολης. Ο γηπεδούχος Αστέρας ξεκίνησε πιο δυνατά απέναντι σε μία νωθρή SKODA ΞΑΝΘΗ. Μόλις στο 5ο λεπτό είχε δοκάρι με τον Ορόθκο και κατάφερε να σκοράρει με τον Μπαστία στο 14' κάνοντας το 1-0. Ο Νίκος Παπαδόπουλος βλέποντας πως το πλάνο που είχε αρχικά στο μυαλό του δεν έβγαινε, προχώρησε γρήγορα στην πρώτη αλλαγή περνώντας στο παιχνίδι τον Μαρσελίνιο αντί του Βασιλακάκη. Άμεσα ήρθε το γκολ της ισοφάρισης από μία εντυπωσιακή ενέργεια του Κατόγκο κι από αυτό το σημείο και μετά η SKODA ΞΑΝΘΗ άλλαξε την εικόνα της. Ανέλαβε πρωτοβουλία κινήσεων και λίγο αργότερα κέρδισε πέναλτι με τον Μαρσελίνιο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντιέγκο Κιντάνα που νίκησε τον Ντεγκρά κάνοντας το 1-2 με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.
Στην επανάληψη η SKODA ΞΑΝΘΗ ξεκίνησε το ίδιο ορεξάτη με το φινάλε του πρώτου μέρους. Δύο μεγάλες ευκαιρίες με το "καλημέρα" και ιδιαίτερα αυτή του Κατόγκο θα ήταν καταλυτική για την εξέλιξη του αγώνα αν ο επιθετικός από την Ζάμπια ευστοχούσε στο πλασέ. Στη συνέχεια οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, αφού ο Τζάγκι αποβλήθηκε για φάουλ και ο Αργυρόπουλος για διαμαρτυρία. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν, έφτασαν κάποιες φορές μπροστά στην εστία του Λυμπερόπουλου, αλλά ο τελευταίος ήταν εντυπωσιακός κι έδωσε τις λύσεις όποτε χρειάστηκε. Το 1-2 σφράγισε την αναμέτρηση με την SKODA ΞΑΝΘΗ να πετυχαίνει την δεύτερη σερί νίκη της και τον Αστέρα ακόμη να ψάχνει την πρώτη του νίκη εντός έδρας...

Φάσεις-Γκολ
Στο 4' σουτ του Μπαστία απέκρουσε ο Λυμπερόπουλος.
Στο 5' ο Αράς έκανε την σέντρα ο Ορόθκο πήρε την κεφαλιά και η μπάλα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Καρέρα δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Στο 7' η προσπάθεια του Βασιλακάκη αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα.
Στο 9' σουτ του Ροτζέριο έφυγε άουτ.
Στο 11' σουτ του Αράς μπλόκαρε ο Λυμπερόπουλος.
Στο 14' ο Μπαστία ανοίγει το σκορ με κεφαλιά1-0 μετά από φάουλ του Ροτζέριο Μάρτινς.
Στο 30' ο Ροτζέριο βρέθηκε σε καλή θέση αλλά το σουτ του δεν είχε την κατάληξη που ήθελε, αφού ο Λυμπερόπουλος τον νίκησε!
Στο 32' ο Σουάνης με κεφαλιά πάσαρε στον Κατόγκο που με σόλο και πλασέ ισοφαρίζει σε 1-1.
Στο 40' κέρδισε πέναλτι ο Μαρσελίνιο από τον Πουλίδο, που νωρίτερα είχε περάσει στο παιχνίδι, και το εκτέλεσε εύστοχα ο Ντιέγκο Κιντάνα στην αριστερή γωνία του Ντεγκρά κάνοντας το 1-2!
Στο 46' μεγάλη ευκαιρία για τη SKODA ΞΑΝΘΗ με τον Κατόγκο να βρίσκεται ολομόναχος, μετά την σέντρα του Κιντάνα και την κεφαλιά πάσα του Σουάνη, αλλά να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ!
Στο 47' νέα ευκαιρία με τον Κατόγκο να σουτάρει αλλά η μπάλα να πηγαίνει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
Στο 53' ο Τζάγκι αρχικά και ο Αργυρόπουλος στη συνέχεια, δέχθηκαν τις κίτρινες κάρτες (φάουλ και διαμαρτυρία αντίστοιχα) με αποτέλεσμα να αποβληθούν, αφού ήταν οι δεύτερες και για τους δύο!
Στο 63' ο Ουριμπάρι βρέθηκε απέναντι από τον Λυμπερόπουλο στα αριστερά της περιοχής όμως και πάλι ο Λυμπερόπουλος απέκρουσε ενστικτωδώς!
Στο 68' ο Λυμπερόπουλος μπλόκαρε την κοντινή κεφαλιά του Φυτανίδη.
Στο 69' το σουτ του Λαδάκη μπλόκαρε και πάλι ο τερματοφύλακας.
Στο 74' ο Κατόγκο δεν βρήκε το στόχο με σουτ.
Στο 75' άστοχη ήταν και η κατάληξη της προσπάθειας του Μπαστία.
Στο 88' κεφαλιά του Φορτούνη μετά από φάουλ του Ουριμπάρι μπλόκαρε ο Λυμπερόπουλος.
Στο 90' σέντρα του Αράς κεφαλιά του Φυτανίδη αλλά και πάλι ο Λυμπερόπουλος σταμάτησε τον κίνδυνο.
Διαιτητές
Διαιτητής: Θάνος Δημήτρης (ΕΠΣ Γρεβενών). (Άριστος)
Α’ Βοηθός: Γκαγκας Δημήτρης (ΕΠΣ Λάρισας)
Β’ Βοηθός: Ποντίκης Κώστας (ΕΠΣ Πρέβεζας)
4ος Διαιτητής: Βοσκάκης Μιχάλης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)
Κίτρινες: 19' Μπόατεγκ, 31' Αργυρόπουλος, 34' Τζάγκι, 36' Ορόθκο, 38' Πουλίδο, 80' Κομεσίδης.
Κόκκινες: 53' Τζάγκι, 54' Αργυρόπουλος.
Συνθέσεις:
Αστέρας Τρίπολης:Ντεγκρά, Ουριμπάρι, Ορόθκο, Αργυρόπουλος, Πουλίδο, Καρέρα (46' Φορτούνης), Μπαστία, Λαδάκης, Μάρτινς Ροζέριο (61' Φυτανίδης), Αράς, Μπακασέτας (63' Φράνκου).
SKODA ΞΑΝΘΗ: Λυμπερόπουλος 8, Κομεσίδης 6, Τζάγκι 5, Κωστούλας 6, Αντεφέμι 6, Μπόατεγκ 5 (70' Μπέρτος 6), Φλίσκας 5, Κιντάνα 8, Κατόγκο 8, Βασιλακάκης 3 (32' Μαρσελίνιο 8), Σουάνης 6 (57' Στρμπα 5).

Παπαδόπουλος: «Σημαντική και τυχερή νίκη»
Ο προπονητής της Ξάνθης, Νίκος Παπαδόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρώτη εκτός έδρας νίκη της ομάδας του στο εφετινό πρωτάθλημα μετά το 2-1 στην Τρίπολη, αλλά δήλωσε προβληματισμένος από την εικόνα των «ακρίτων» σε πολλά σημεία του αγώνα.
«Για μας ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Θα έλεγα ότι ήταν μια τυχερή νίκη, σχεδόν για 20 λεπτά δεν υπήρχαμε στο γήπεδο, χάσαμε μονομαχίες, ο Αστέρας δίκαια προηγήθηκε και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ", ξεκίνησε να λέει ο κ. Παπαδόπουλος και συνέχισε:
«Στο τέλος του 1 ήμασταν καλοί, γυρίσαμε το ματς. Θα πρέπει να μας προβληματίσει η εικόνα μας παρά τη νίκη, κάναμε πολλά λάθη. Στο δεύτερο δεν κρατούσαμε μπάλα, εκτός από την αρχή και σταθήκαμε και εκεί τυχεροί.
Ξεφεύγουμε από τις τελευταίες θέσεις, μας δίνει καλή ψυχολογία, αλλά εμένα μου δίνει προβληματισμό η εικόνα μας σε πολλά σημεία.
Έρχονται δύσκολα ματς, έχουμε πολλούς τραυματισμούς, δεν υπάρχει ισορροπία στις γραμμές, έχουμε αποβολή σήμερα και θα πρέπει να βρούμε λύση εκεί», δήλωσε ο τεχνικός της Ξάνθης.

Βλάχος: « Η προσπάθεια συνεχίζεται»
Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολη, Βαγγέλης Βλάχος τόνισε με νόημα μετά την ήττα της ομάδας του από την Ξάνθη με 2-1 πως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος και στάθηκε στις χαμένες ευκαιρίες που είχε ο Αστέρας ενώ βρισκόταν ακόμα μπροστά στο σκορ.
Αναλυτικά είπε: «Υπήρχε έντονη διάθεση να κερδίσουμε το ματς και ιδιαίτερα από τους παίκτες του Αστέρα που έκαναν τεράστια προσπάθεια από το πρώτο λεπτό. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος.
Μπορούσαμε να καθαρίσουμε το ματς, δεν έγινε, η προσπάθεια συνεχίζεται, τα κεφάλια ψηλά, οι παίκτες έχουν κερδίσει πολλά ήδη, πρέπει να συνεχίσουμε στην πορεία μας, για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, να μείνουμε στην κατηγορία. Έγινε σεβαστή προσπάθεια από τους παίκτες, συγχαρητήρια.
Για την αποβολή του Αργυρόπουλου δεν έχω ιδέα τι έχει γίνει γιατί ήμουν έτοιμος να κάνω αλλαγή. Ο Μπακασέτας έπαιξε καταπληκτικά, προσπάθησε, ήταν πολύ δύσκολο για αυτό το παιδί, όσο χρησιμοποιήθηκε μείναμε πολύ ευχαριστημένοι».


ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΑΜΕ……..
O Νοέμβρης πια τελειώνει
Ο χειμώνας δυναμώνει
Στης Ξάνθης μας όμως την πόλη
Τρελή διάθεση έχουμε όλοι
Όσοι την SKODA αγαπάμε
Και στο γήπεδο όσοι πάμε
Στην ανάκαμψη ελπίσαμε
Στην κρίση δεν μασήσαμε
Γιατί όταν υπάρχουνε αστέρια
Οι παίκτες δίνουνε τα χέρια
Με ΚΑΤΟΝΓΚΟ να κεντάει
Η ΑΟΞΑΡΑ μας πετάει
Το πέναλτυ του Κιντάνα…δίχτια τρυπώνει
Καμιά ομάδα πιά δεν θα γλυτώνει…
Αλώστε τώρα και τον Βόλο
Στείλτε τον Μπέο στο βόρειο πόλο !!!!!!!
Ίσως…τρομάξαμε λιγάκι …
Τώρα θα χτυπάμε κάθε ματσάκι
Οι κόουτς δεν έχουν τόση σημασία
Οι παίκτες κάνουν την ουσία
Εκτός τον Μουρίνιο…αν πάρεις
Τότε σίγουρο είναι θα ρεφάρεις.!!!!!!!!!!
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΟΥΖΓΟΥΡΟΓΛΟΥ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »