*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Νοεμβρίου

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ Να μην κλείσει η βιβλιοθήκη της Μύκης

27 Νοεμβρίου
Αντιγράφω από το «Χρόνο» Κομοτηνής (26.11.2010) το παρακάτω σχόλιο-έκκληση προς τον Ξανθιώτη Υπουργό Σωκράτη Ξυνίδη και περιμένω τη «δράση» κι όχι «αντίδρασή» του…
«Οι οικονομικές ατασθαλίες του παρελθόντος που παρουσιάστηκαν στον Οργανισμό Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών ένα πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας κλείνει την μοναδική βιβλιοθήκη στην Μύκη, όπου Πομακόπουλα σύμφωνα με την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης Δέσποινα Κοτόρνου μαθαίνουν τους Έλληνες συγγραφείς και οργανώνουν θεατρικές παραστάσεις.
Σύμφωνα με την κ. Κοτόρνου το μέλλον της βιβλιοθήκης είναι αβέβαιο, αφού η υπουργός είναι αποφασισμένη ή να συμπτύξει τις 11 βιβλιοθήκες που υπάρχουν σε 11 αντίστοιχες περιοχές της χώρας όπου ζουν συμπολίτες μας που μειονεκτούν στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.
Η υπεύθυνη διευκρινίζει ότι αν κλείσει η βιβλιοθήκη μάλλον θα μεταταχτούν σε άλλες υπηρεσίες οι υπάλληλοι του οργανισμού και έτσι δεν κινδυνεύει να μείνει άνεργη, αλλά η αγάπη της για αυτό που κάνει την κάνει να θέλει να μην κλείσει.
Είναι βέβαια γνωστό ότι σκληροπυρηνικοί κύκλοι της ορεινής περιοχής πιέζουν να κλείσει για τους γνωστούς και ευνόητους λόγους.»
-Κι επειδή φυσικά δεν περιμένω από τον Μετέ να «επιλύσει» το παραπάνω θέμα…ζητώ την άμεση παρέμβαση του Σωκράτη!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »