*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Νοεμβρίου

90 χρόνια ζωής για το ζαχαροπλαστείο «Νικολαϊδης»!

30 Νοεμβρίου
Πάντα μπροστά με αγνά υλικά, υψηλή ποιότητα και ακαταμάχητα…γλυκά!Υπέροχος έγινε ο χώρος του παραδοσιακού και ιστορικού ζαχαροπλατείου της πόλης μας, με διακοσμητή τον Πέτρο Κονταρίδη*Η Κωνσταντίνα Νικολαϊδου, από την 4η γεννιά ιδιοκτητών, συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας και του πατέρα της Νίκου Νικολαϊδη.Από το 1920 αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη της Ξάνθης. 90 χρόνια ζωής ζαχαροπλαστείο «Νικολαϊδης»!
-Από τα παλαιότερα ζαχαροπλαστεία της βόρειας Ελλάδας, το όνομα ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ είναι συνδεδεμένο με την υψηλή ποιότητα γλυκού που προβάλλουν ιδιαίτερα και όλη τη περιοχή της Ξάνθης.
Το περασμένο Σάββατο λοιπόν, το ριζικά ανακαινισμένο ζαχαροπλαστείο «Νικολαϊδης» παρουσία δεκάδων φίλων και πελατών του, άνοιξε μια νέα σελίδα…
Ο γνωστός χώρος (επί της 28ης Οκτωβρίου πριν τα φανάρια της πλατ. Ελευθερίας), ανακαινίστηκε ριζικά,διατηρώντας αναλλοίωτη βέβαια την παράδοση και το στυλ του, αλλά και «δένοντας» το χτες με το σήμερα την υπέροχη πράγματι διακοσμητική γραμμή του Πέτρου Κονταρίδη.Τα εγκαίνια έγιναν το περασμένο Σάββατο και τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.Παντελεήμων που εγκαινίασε και το νέο υπέροχο χώρο. Μεταξύ των άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους τα γενέθλια των 90 χρόνων ζωής και τον νέο υπέροχο χώρο ο πρώην βουλευτής Ξάνθης κ.Παντελεήμων, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Παυλακάκης, ο αντιΠεριφιερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, ο Δήμαρχος Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος, η Νομαρχιακή Σύμβουλος Πέπη Στάντζιου, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Νίκος Τσάβας κ.ά.
Ιδιαίτερα χαρούμενος και περήφανος για το νέο «κόσμημα» «Νικολαϊδης» που παρέδωσε στη πόλη ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ν. Ξάνθης Νίκος Νικολαϊδης που δέχτηκε τα συγχαρητήρια και τις ευχές όλων για το νέο δημιούργημα, ενώ υπέροχη και λαμπερή οικοδέσποινα με το χαμόγελο στα χείλη, ήτανη κόρη του Κωνσταντίνα Νικολαϊδου από την 4η γεννιά ιδιοκτητών, που τον «διαδέχτηκε» με μεγάλη επιτυχία στο «τιμόνι» της επιχείρησης.
-Διατηρώντας πάντα την ίδια και απαράλλαχτη παραδοσιακή συνταγή των γλυκών που έκαναν το ζαχαροπλαστείο δημοφιλές χάρις στα αγνά και γνήσια υλικά του, το ζαχαροπλαστείο «Νικολαϊδης» αναμφισβήτητα έγινε πιο μοντέρνο και πιο σύγχρονο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών.
Δεν νοείται να έρθει επισκέπτης στη Ξάνθη και να μην περάσει από το ζαχαροπλατείο «Νικολαϊδης», προκειμένου να προμηθευτεί τα υπέροχα γλυκά του… καριόκα, σαραγλί, «ανώμαλο», σιροπιαστά ανατολίτικα γλυκά και διάφορες πάστες αποτελούν μερικούς μόνο από τους ακαταμάχητους πειρασμούς του.
Καλές δουλειές και να τα… χιλιάσει, γιατί τα 100χρονα είναι πολύ κοντά…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »