*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Ιουλίου

ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ;

31 Ιουλίου
Ερώτηση κατέθεσε o βουλευτής του ΛΑΟΣ Σερρών προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης κα Κ. Μπατζελή σχετικά με την πρόταση της Τραπέζης Πειραιώς για την εξαγορά της ΑΤΕbank *Ποιο θα είναι το μέλλον των επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα που μερίδιό τους κατέχει η Αγροτική Τράπεζα;
Ερώτηση υπέβαλε προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης κα Κ. Μπατζελή, ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με την πρόταση της Τραπέζης Πειραιώς για την εξαγορά της Αγροτικής Τραπέζης. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής.
Τριγμούς έχει προκαλέσει η δημόσια πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά του 77% της ΑΤΕbank και του 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, δεδομένου ότι το σύνολο της αγροτικής γης είναι υποθηκευμένο στην Αγροτική. Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ αναφέρει ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η ίδια η κυβέρνηση την πολιτική της βούληση για το αν πωλείται ή όχι η ΑΤΕ και όχι να σέρνεται για τόσο σοβαρά ζητήματα πίσω από επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Μία ακόμη όμως παράμετρος που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο είναι τι συνέπειες θα έχει η εξαγορά του μεριδίου της ΑΤΕ για κάποιες εταιρείες άμεσου αγροτικού ενδιαφέροντος όπως η ΔΩΔΩΝΗ, η ΕΒΖ και η ΣΕΚΑΠ.
Μπορεί, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, η δημιουργία του νέου Ομίλου να αποβεί σε όφελος των μετόχων των τριών τραπεζών, λόγω του μεγέθους που δημιουργείται, αλλά με δεδομένο ότι στην ΑΤΕbank είναι υποθηκευμένο μεγάλο μέρος των περιουσιών τους, η αγωνία των Ελλήνων αγροτών είναι μεγάλη.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
Θα διασφαλισθεί η αγροτική ιδιοκτησία των Ελλήνων αγροτών;
Ποιο θα είναι το μέλλον των επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα που μερίδιό τους κατέχει η Αγροτική Τράπεζα;
Αθήναι, 30 Ιουλίου 2010
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ
Βουλευτής Σερρών - ΛΑ.Ο.Σ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »