*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Ιουνίου

ΑΛΗΤΕΙΑ! «Ελεύθερου Τύπου»-Εφραίμ!

10 Ιουνίου
ΜΑΣ «ΠΝΙΓΕΙ» ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ!
Οι ενταύθα «Βατοπεδινοί» σε συνεργασία με Εφραίμ - Αρσένιο, πίσω από τη ΛΑΣΠΗ κατά του «αντιβατοπεδινού» βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη ΞυνίδηΕΥΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ!
*Η Δήμαρχος Αβδήρων ΕΥΑ ΤΣΑΚΙΡΗ που ΠΡΩΤΗ «συνδιαλέχτηκε» και «συμβιβάστηκε» με τον Αρσένιο και τον Εφραίμ παραχωρώντας δημόσιες εκτάσεις του Δήμου Αβδήρων με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων, βρίσκεται πίσω από την «μεθοδευμένη» στοχοποίηση του Σωκράτη Ξυνίδη και την «λάσπη» που ακολούθησε σε πλήρη εναρμόνιση με τους ενταύθα «υπηκόους» των «βατοπεδινών»!
Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:
ΕΓΩ ΠΗΡΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΝΙΔΑ!
*Εγώ, ο δημοσιογράφος που έκανα τις μεγάλες αποκαλύψεις για το Βατοπέδι, με εντολή Σανιδά, πήρα τηλέφωνο στην Δήμαρχο Αβδήρων ΕΥΑ ΤΣΑΚΙΡΗ και της είπα «να διεκδικήσει» τις εκτάσεις που «έχασε» με τον συμβιβασμό του Δήμου με τη Μονή Βατοπεδίου και να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου… Αλλά αυτή, ουδέποτε υπεράσπισε τα συμφέροντα του Δήμου Αβδήρων, παρά την απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων μετά την επιστολή Σαλτούρου για το συγκεκριμένο θέμα!

Ανοιχτή ΑΛΗΤΕΙΑ «Ελεύθερου Τύπου» και Εφραίμ! -Εμείς τολμάμε και το καταγγέλλουμε, γιατί στα δικά μας δημοσιεύματα (του «Μ») και στους δικούς μας δημοσιογραφικούς αγώνες στηρίχτηκαν σε μεγάλο βαθμό Σανιδάς και Εξεταστικές για το Βατοπέδι, για να βγάλουν και τα «περίφημα» πορίσματά τους Εισαγγελείς και κόμματα…

-Γιατί ακόμη κι αν έχουμε διαφορετικές πολιτικές διαδρομές με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κι έχουμε συγκρουστεί, δεν δεχόμαστε και δεν ανεχόμαστε τέτοια λάσπη και τέτοια κατάφωρη αδικία! Για τον άνθρωπο που ενώ δεν ήταν τότε πολιτικός, είχε το θάρρος και το θράσος, να «μυριστεί» ότι κάτι «συμβαίνει» με τους βατοπεδινούς και να ΜΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΜΑΣ!!!
Όλους μας εδώ στη Θράκη, Ξανθιώτες και Κομοτηναίους…
Προσέξτε λοιπόν ΑΛΗΤΕΙΑ!!!
-Επιστολή που έστειλε την περίοδο του 2000-2001 ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λάγος κ. Συμεωνίδης (δεξί χέρι του τότε πανίσχυρου Αντιπροέδρου της Βουλής Παναγιώτη Σγουρίδη που έβλεπε ως… «επενδυτές» τους Βατοπεδινούς) και στην οποία έκλεινε με τη φράση «Ασπάζομαι τη Δεξιά Σας» (!!!), ο «Ελεύθερος Τύπος» ξεπερνώντας κάθε είδους πολιτική «χυδαιότητα», τη… «χρεώνει» και βάζει πρωτοσέλιδα τη… φωτογραφία του Σωκράτη που τότε ήταν ένα απλό μέλος της Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Λάγος…!!!!


ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ - ΕΦΡΑΙΜ… ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ «ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΣΑΣ»
Ο Συμεωνίδης λοιπόν μετά από ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με τον ίδιο τον Εφραίμ με την ιδιότητα του Προέδρου της Λιμενικής Επιτροπής, στέλνει την περιβόητη επιστολή που κλείνει με τη «φράση», «Ασπάζομαι τη δεξιά σας» και η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» πρωτοσέλιδα έχει φωτογραφία του… Σωκράτη Ξυνίδη, ωσάν αυτός να την… συνέταξε και να την έστειλε!!!
«Χτύπημα» δηλαδή κάτω από τη ζώνη στον άνθρωπο που όποιος ξέρει λίγο την «ιστορία» και έχει μνήμη, αποτέλεσε το «κλειδί» που ξεσκέπασε στην ουσία την υπόθεση και «ξύπνησε» Δικηγορικό σύλλογο Ξάνθης και Φορείς του Νομού!!!
Για τέτοιου είδους ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟ μιλάμε…
Στις εσωτερικές λοιπόν σελίδες, η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» με βαρύγδουπους τίτλος, αναφέρει μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω:
«Νέα ντοκουμέντα που δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για το ρόλο του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη στην υπόθεση του Βατοπεδίου φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας ο «Ε.Τ.». Σύμφωνα με την «αλληλογραφία» που είχε αναπτυχθεί μεταξύ του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Λάγος κ. Δ. Συμεωνίδη (όπου συμμετείχε ως μεγάλος ο κ. Ξυνίδης), του υπουργείου Οικονομικών και της Μονής Βατοπεδίου, προκύπτει ότι η Λιμενική Επιτροπή μέσα σε πέντε μήνες (Δεκέμβριος 2000 – Μάιος 2001) έκανε στροφή 180 μοιρών και προχώρησε στον αποχαρακτηρισμό της επίμαχης έκτασης χωρίς να έχει μεσολαβήσει κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τέτοια ουσιώδη αλλαγή».
Και συνεχίζει η εφημερίδα, γράφοντας άλλα στη πρώτη κι άλλα στις εσωτερικές σελίδες της!!!
«Σύμφωνα με τα νέα έγγραφα που παρουσιάζει ο «Ε.Τ.», ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ. Συμεωνίδης, με δισέλιδη επιστολή του στις 12 Δεκεμβρίου 2000 προς τον «Άγιο Καθηγούμενο της Ιεράς και Σεβάσμιας Μέγιστης Μονής Βατοπεδίου», αφού υπογράφει «ασπαζόμενος τη Δεξιά Σας», γνωστοποιεί ότι «δεν είναι στην αρμοδιότητα της επιτροπής μας να διενεργήσει οποιουδήποτε είδους παράδοσης της παραπάνω έκτασης στο Μονή Σας». Ο Πρόεδρος του Ταμείου σημειώνει ότι: «ενημερώθηκε για την ύπαρξη της σχετικής γνωμοδότησης του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων (αριθ. 26/1998) και της απόφασης του υπ. Οικονομικών (αριθ. 1007690/610/Α00010/5-2-1999), τις οποίες αγνοούσε», όμως τελικώς κατέληξε ότι το Ταμείο δεν είχε αρμοδιότητα.
Η Επιτροπή Λιμένος ενεργεί, προφανώς, καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της που περιορίζονται μόνο στη χρήση της έκτασης και στις 10 Μαΐου 2001 στέλνει επιστολή στον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου γνωστοποιώντας την απόφαση της επιτροπ’ης την 2-4-2001 (την οποία συνυπογράφει ο κ. Ξυνίδης) για τον αποχαρακτηρισμό. Η επιστολή αναφέρει: «Κύριε Ηγούμενε, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Πατέρα Αρσένιου με τον Πρόεδρο της Λιμενίκης Επιτροπής Λάγος και της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες ης Λιμενικής Επιτροπής Λάγος για τον αποχαρακτηρισμό του χώρου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου σας γνωρίζουμε ότι η Λιμενική Επιτροπή Λάγος συνεδρίασε την 2-4-2001 και αποφάσισε να αποχαρακτηρίσει από χώρους Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Λάγος έκταση που ανήκει στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου».

ΕΥΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ!
Ποιο το γελοίο του πράγματος;;;
-Και ποιοι «κρύβονται» ουσιαστικά πίσω από την «αναμόχλευση» των συγκεκριμένων εγγράφων που στην ουσία είναι η ίδια… «πιπίλα» που και παλιά κάποιοι επεχείρησαν να χρησιμοποιήσουν;
Πρώτη και καλύτερη, η «βατοπεδινή» Δήμαρχος Αβδήρων ΕΥΑ ΤΣΑΚΙΡΗ που ΠΡΩΤΗ «συνδιαλέχτηκε» και «συμβιβάστηκε» με τον Αρσένιο και τον Εφραίμ παραχωρώντας δημόσιες εκτάσεις του Δήμου Αβδήρων με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων!!!
Και που κάθε φορά που ο Εφραίμ έρχονταν στην περιοχή μας έσπευδε πρώτη να τον… ασπαστεί, ενώ δημόσια έτρωγε τα «ψαράκια» της με τον περιβόητο Αρσένιο, το δεξί του χέρι, στο πριβέ της ταβέρνας το ΚΤΗΜΑ!!!
Το ίδιο το «βατοπέδι» (Εφραίμ - Αρσένιος) λοιπόν βρίσκεται ουσιαστικά πίσω από την «μεθοδευμένη» στοχοποίηση του Σωκράτη Ξυνίδη και την «λάσπη» που ακολούθησε σε βάρος του, νομίζοντας ότι έτσι θα «απαλλαγούν» αλλά και θα «τιμωρήσουν» έναν αδέκαστο «αντιβατοπεδινό» που ήταν και ο πρώτος που τους ξεσκέπασε!!!
-Σε πλήρη φυσικά εναρμόνιση με τους ενταύθα «υπηκόους» των «βατοπεδινών» και τα πολιτικά γραφεία που τους «υπέθαλψαν» από την αρχή, κάνοντάς τους… βόλτες με τα αεροπλανάκια ώστε να δουν… τις κυριότητες και τις… Λίμνες που… διαθέτουν στην περιοχή μας!
Ένα λέμε στην Δήμαρχο Αβδήρων…
-Υπάρχει και Θεός!!! Το ψέμα σας θα καταρρεύσει και θα γίνει μπούμερανγκ για όλους τους εμπνευστές αυτής της ανήθικης πολιτικής σκευωρίας!

Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:
ΕΓΩ ΠΗΡΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΝΙΔΑ!
ΕΥΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΒΔΗΡΩΝ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ… ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ!
Ωστόσο υπάρχει και κάτι άλλο επιλήψιμο που λογικά θα έπρεπε να κάνει την ίδια τη Δήμαρχο Αβδήρων Εύα Τσακίρη να σιωπά αυτή τη στιγμή…
Η αποκαλυπτική δήλωση του εκδότη του «Μ» Πάνου Παπαδόπουλου που αναφέρει για τη στάση της Δημάρχου Αβδήρων τα παρακάτω:
«Εγώ, ο δημοσιογράφος που έκανα τις μεγάλες αποκαλύψεις για το Βατοπέδι, με εντολή Σανιδά, αν και εκείνη τη περίοδο δεν είχαμε ιδιαίτερα καλή σχέση μαζί, πήρα τηλέφωνο στην Δήμαρχο Αβδήρων ΕΥΑ ΤΣΑΚΙΡΗ και της είπα μετά την κατάθεσή μου στην Εισαγγελέα Εφετών κ. Σπυροπούλου «να διεκδικήσει» τις εκτάσεις που «έχασε» με τον συμβιβασμό του Δήμου Αβδήρων με τη Μονή Βατοπεδίου και να επικοινωνήσει προσωπικά με τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου… Μάλιστα της έδωσα και το τηλέφωνό του. Και να πάει να τον επισκεφθεί. Διότι αν δεν υπήρχε Σανιδάς, δεν θα είχε αποκαλυφθεί και ποτέ το Σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Μάλιστα όταν της τηλεφώνησα και της το είπα, νόμισε στην αρχή ότι της κάνω «καλαμπούρι»…
Παράλληλα ενημέρωσα και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Παναγιώτη Σαλτούρο ο οποίος με επιστολή του, ζήτησε την επανεξέταση της υπόθεσης από το Δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων.
Για το οποίο αν θυμάμαι καλά πάρθηκε ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, αλλά «περιέργως» η υπόθεση δεν προχώρησε!!! Το γιατί το γνωρίζει μόνο η ίδια η Δήμαρχος Αβδήρων φυσικά!!! Που δυστυχώς δεν υπεράσπισε ΠΟΤΕ τα συμφέροντα του Δήμου Αβδήρων από τους «βατοπεδινούς», για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε.
Αναφέρομαι πάντα στην γνωστή «υπόθεση» εκείνου του «περίφημου» συμβιβασμού, που αποτέλεσε άλλοθι για τη Μονή Βατοπεδίου στη συνέχεια με την αγωγή της κατά του Δημοσίου, να διεκδικήσει τη Λίμνη Βιστωνίδα και τις παράκτιες περιοχές!!! Δηλαδή η Δήμαρχος Αβδήρων Εύα Τσακίρη και το τότε δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων, ήταν αυτοί που ουσιαστικά άνοιξαν τις ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ στην υπόθεση Βατοπέδι στο Νομό μας. Και ο Σωκράτης Ξυνίδης ως μέλος της Λιμενικής Επιτροπής Λάγος, αυτός που «πρώτος» μυρίστηκε ότι κάτι συμβαίνει και ΞΥΠΝΗΣΕ και όλους τους υπόλοιπους!!!
-Οπότε και λογικά τώρα… μπαίνει στο ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ των Εφραίμ - Αρσένιου, ώστε σιγά - σιγά, να μειώνονται οι φωνές ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που είπαν το μεγάλο
ΟΧΙ στη περιοχή μας!!!
Αλλά αυτή η ιστορία θα έχει πλούσια συνέχεια… Να είναι σίγουροι γι’ αυτό, όλοι όσοι ενέχονται στη ΣΚΕΥΩΡΙΑ!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »