*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Μαΐου

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Τέλος στη σήψη της πολιτικής ζωής!

29 Μαΐου
Θερμή υποδοχή του Πρωθυπουργού στη Κομοτηνή
*Επικεφαλής του Υπουργικού συμβουλίου που συνεδρίασε στα γραφεία της Περιφέρειας, στο πλευρό του και ο Σωκράτης Ξυνίδης.

Την ανάγκη να προχωρήσει η χώρα σε ιστορικές αλλαγές, καθοριστικές για τη λειτουργία της τόνισε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από την Κομοτηνή, όπου συμμετείχε χθες σε σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ροδόπης.Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, την Κομοτηνή, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, στο οποίο συμμετέχουν οι Γιώργος Πεταλωτής, Λούκα Κατσέλη, Δημήτρης Ρέππας, Τίνα Μπιρμπίλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Γιάννης Μαγκριώτης, Θεοδώρα Τζάκρη, Φίλιππος Σαχινίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Σπύρος Βούγιας, η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Γιώργος Πετρουλάκης, καθώς και άλλοι γενικοί γραμματείς του υπουργείου και βουλευτές της περιοχής, ενώ παρών είναι και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης.
«Πρέπει να δώσουμε οξυγόνο στο πολιτικό σύστημα, στο οικονομικό σύστημα, σε ολόκληρη την κοινωνία, χτυπώντας τη διαφθορά, ακόμα κι αν πρέπει να ματώσουμε», σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, εκφράζοντας τη βούληση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης «να βγούμε από τη σήψη και να τελειώνουμε με τη διαφθορά όπου και αν βρίσκεται. Έπρεπε να αλλάξει η κυβέρνηση για να λάμψει η αλήθεια. Η κυβέρνηση αυτή δεν μένει στα προσχήματα. Οι πολίτες το καταλαβαίνουν αυτό ακόμα και αν κάποιοι το αμφισβητούν» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάνει «δύσκολα βήματα, διότι χτυπάμε νοοτροπίες που έχουν εμπεδωθεί, χτυπάμε κατεστημένα που αντιδρούν».«Δεν θα κάνουμε πίσω», υπογράμμισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι δεν αντιμετώπισε τη διαφθορά, αλλά «επέλεξε τη σιωπή και τη συγκάλυψη, επιφέροντας σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας διεθνώς».
Ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στο μηχανισμό στήριξης, τόνισε ότι αποτελεί ανάσα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την ανάπτυξη της χώρας. Χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» «κλειδί» για τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, κάνοντας λόγο για ένα κράτος που θα έχει επιτελικό ρόλο.
Αναφερόμενος στις υποθέσεις σκανδάλων που διερευνά η Βουλή και η Δικαιοσύνη, επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και κατηγόρησε τις κυβερνήσεις της ΝΔ για σιωπή και συγκάλυψη, στάση που αποτέλεσε πλήγμα στο πολιτικό σύστημα και την οικονομία.
«Ανάγκη για ιστορικές αλλαγές»
Την ανάγκη να προχωρήσει η χώρα σε ιστορικές αλλαγές, καθοριστικές για τη λειτουργία της, για πιο δυνατή οικονομία και περισσότερη ευνομία, τόνισε στις δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση με 61 εκατ. ευρώ της ενωμένης κλωστοϋφαντουργίας, με την οποία δίνεται εργασία σε 450 άτομα, τονίζοντας ότι τώρα, την ώρα της κρίσης, πρέπει να σταθούμε κοντά στον εργαζόμενο και τον άνεργο, γιατί η ανεργία μπορεί να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα τα επόμενα χρόνια.
Τη βούληση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης «για να βγούμε από τη σήψη και να τελειώνουμε με τη διαφθορά όπου και αν βρίσκεται», εξέφρασε από την Κομοτηνή, την οποία επισκέπτεται από το πρωί, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. «Έπρεπε να αλλάξει η κυβέρνηση για να λάμψει η αλήθεια. Η κυβέρνηση αυτή δεν μένει στα προσχήματα. Οι πολίτες το καταλαβαίνουν αυτό ακόμα και αν κάποιοι το αμφισβητούν» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας πρακτικές και αντιλήψεις που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο, να δώσουμε οξυγόνο στο πολιτικό σύστημα, χτυπώντας τη διαφθορά, ακόμα κι αν πρέπει να ματώσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «Όλοι έχουμε ευθύνη για πρακτικές του παρελθόντος, αλλά σήμερα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη να αλλάξουμε αυτές τις πρακτικές».
Στη διάρκεια της ομιλίας του στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ροδόπης (ΟΚΕ), ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης την εγγύηση του Δημοσίου στο κοινοπρακτικό, από πέντε τράπεζες, δάνειο, ύψους 61 δισ. ευρώ προς την «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία», ώστε να αναταθούν οι δανειακές της υποχρεώσεις και να προχωρήσει σε παραγωγικές δράσεις μέσω του νέου επιχειρηματικού της σχεδίου.
Επίσης, ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, έριξε ιδιαίτερο βάρος στη σύνδεση των περιφερειακών ΑΕΙ και ΤΕΙ με την Περιφέρεια, ώστε αυτά να συνδεθούν με το αναπτυξιακό πρότυπο και ζήτησε από την ΟΚΕ τη διατύπωση προτάσεων για το πώς αυτή θα έχει περισσότερο λόγο στα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε ό,τι αφορά τα προγράμματα, τη χρηματοδότηση, καθώς και τη δυνατότητα πρόσβασης κάποιου σε αυτά πέραν των διαδικασιών του εξεταστικού συστήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι ανοιχτό.Ο πρωθυπουργός, τόνισε επίσης ιδιαίτερα τη σημασία που αποδίδεται στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, λέγοντας πως αν δεν επενδύσουμε σε αυτό, πάλι σε λίγα χρόνια, θα έλθουν και θα μας πουν μειώστε μισθούς για να γίνετε πιο ανταγωνιστικοί.
Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »