*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

07 Μαΐου

Μαύρες σημαίες & δυναμικές κινητοποιήσεις στο Δήμο Βιστωνίδας για το «Χατζηκαλλικράτης»...!

07 Μαΐου
Ενώ συμπαράσταση στον αγώνα τους με… νόημα, δήλωσε και ο Δήμαρχος Σελέρου κ. Μπιρόλ με σύσσωμο το δημοτικό του συμβούλιο!ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ ΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ - Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ
*Είναι ανέντιμο, άδικο, αντιδημοκρατικό , δεν έχει καμία σχέση με την συμμετοχική Δημοκρατία, που ευαγγελίζεται το κόμμα μας. Ενώ είχαμε συνεχείς επικοινωνίες μέχρι να ανακοινωθεί το «Σχέδιο Καλλικράτης», και ενώ μας διαβεβαίωναν όλοι ότι θα εφαρμοστεί η απόλυτη νομιμότητα, δυστυχώς είδαμε άλλα πράγματα γίνονται. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι θα κλιμακώνετε ο αγώνας από εδώ και στο εξής μέχρι να αλλάξει αυτή η απόφαση!!!Πάνω από 100 δημότες Βιστωνίδας με επικεφαλής συμπολίτευση και αντιπολίτευση, έδωσαν δυναμικό παρόν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, μπροστά από το Δημαρχείο της Βιστωνίδας.
Κυρίως κάτοικοι της Γενισέας (έδρα του Δήμου Βιστωνίδας), αλλά και των γύρω περιοχών , συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί, ανταποκρινόμενοι στο ομόφωνο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου Βιστωνίδας, για το προσχέδιο «Πρόγραμμα Καλλικράτη», που θέλει έδρα του Δήμου τα Άβδηρα. Διακριτική αλλά και δυναμική ταυτόχρονα ήταν η παρουσία του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ξάνθης Στέλιου Μωραίτη που κυρίως θέτει «μείζον» πολιτικό θέμα στο «τρόπο» με τον οποίο «μαγειρεύτηκε» το «Σχέδιο Χατζηκαλλικράτης» για το Νομό Ξάνθης.
Όπως είναι γνωστό, σε Ψήφισμα, που πάρθηκε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Βιστωνίδας, το οποίο συγκλήθηκε αμέσως μετά από την δημοσιοποίηση του προσχεδίου νόμου του προγράμματος Καλλικράτη, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο νέο αυτοδιοικητικό χάρτη, εντοπίζοντας τα προβλήματα που προκύπτουν και μέσα από αυτά αποφάσισαν την χάραξη κοινών διεκδικήσεων των δημοτών της Βιστωνίδας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βιστωνίδας, θεώρησε απαραίτητο να επισημάνει ότι ο ορισμός του οικισμού Αβδήρων ως πρωτεύουσας του νέου Δήμου, εξέπληξε όχι μόνο τους κατοίκους του Δήμου αλλά και ολόκληρου του Νομού Ξάνθης! Εκφράζοντας την οργή και αγανάκτησή του…
Ο Δήμαρχος Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος, εμφανώς αγανακτισμένος, σε δηλώσεις του στον «Μαχητή» και το Xanthi channel, τόνισε: «Είμαστε αποφασισμένοι, τόσο εμείς όσο και όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Βιστωνίδας, να μην δεχτούμε καμία αλλαγή της έδρας του Δήμου, πλην της Γενισέας. Ο αγώνας μας ξεκινάει τώρα, και θα πρέπει να πω ότι θα κλιμακωθεί. Χαίρομαι πραγματικά σήμερα που παρότι είναι μια καθημερινή ημέρα και οι περισσότεροι δημότες είναι απασχολημένοι στις δουλείες τους, η συμμετοχή είναι αρκετά μεγάλη. Αυτό μας δίνει δύναμη και κουράγιο, να συνεχίσουμε μέχρι την δικαίωσή μας. Θέλω να γίνει κατανοητό από όλους και θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που έβαλλαν το χεράκι τους , με αποτέλεσμα να φύγει η έδρα από την Γενισέα και να πάει στα Άβδηρα! Ότι θα βρουν όλο αυτόν τον κόσμο μαζί και εμάς, μπροστά τους. Ξεκινήσαμε με επιστολή – ψήφισμα , το οποίο εστάλη στον γραφείο του Πρωθυπουργού, στον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στον Υφυπουργό κ. Ντόλιο, στα κόμματα της Βουλής, στην Περιφερειάρχη κ. Κόκλα, ακόμη και στον Νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη, στην ΚΕΔΚΕ στην ΤΕΔΚ και στα ΜΜΕ, θέλοντας να γίνει γνωστό σε όλους και να κατανοήσουν, ότι είναι τελείως άδικο να φύγει η έδρα από την Γενισέα».
Αξίζει να σημειωθεί πως η Δημοτική αρχή της Βιστωνίδας, έχει δημιουργήσει μια συντονιστική επιτροπή η οποία θα παρακολουθεί την πορεία , την εξέλιξη των καταστάσεων και ανάλογα θα λαμβάνει και τα απαραίτητα μέτρα. Ήδη, συνεργία του Δήμου, ξεκίνησαν και συλλέγουν υπογραφές από κατοίκους και δημότες της Βιστωνίδας, Σελέρου και Αβδήρων , με κυρίαρχο το δίκαιο αίτημα, να οριστεί Πρωτεύουσα του Νέου Δήμου η Γενισέα. Στόχος της Δημοτικής Αρχή είναι να ξεπεράσουν τις 15.000 υπογραφές.

ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ ΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ - Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ
Ανέντιμο, άδικο και αντιδημοκρατικό αυτό που… έγινε!
Από την πλευρά του ο κ. Τσολακίδης, αναφέρθηκε στην κοινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να ξεκινήσουν κοινό ενωτικό αγώνα θέλοντας έτσι να κρατήσουν την Γενισέα ως έδρα του Δήμου.
«Δίνουμε αγώνα για να αποκατασταθεί μια μεγάλη αδικία που έχει γίνει. Εμείς αυτό που ζητάμε από την Κυβέρνηση είναι να εφαρμόσει τις αποφάσεις των οργάνων, και της Νομαρχιακής αλλά και της Περιφερειακής επιτροπής. Οι συγκεκριμένες αποφάσεις που πέρασαν και οι δυο από τα όργανα αυτά, είχαν προτείνει ως έδρα την Γενισέα. Στην πορεία άλλαξαν. Αυτό δεν θα το ανεχτούμε. Είναι ανέντιμο, άδικο, αντιδημοκρατικό, δεν έχει καμία σχέση με την συμμετοχική Δημοκρατία, που ευαγγελίζεται το κόμμα μας. Ενώ είχαμε συνεχείς επικοινωνίες, μέχρι να ανακοινωθεί το «Σχέδιο Καλλικράτης», και ενώ μας διαβεβαίωναν όλοι ότι θα εφαρμοστεί η απόλυτη νομιμότητα, δυστυχώς είδαμε άλλα πράγματα γίνονται. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι θα κλιμακώνετε ο αγώνας από εδώ και στο εξής μέχρι να αλλάξει αυτή η απόφαση».
Ο κ. Τσολακίδης τόνισε επίσης πως όταν υπάρχουν εξόφθαλμες αδικίες και εξόφθαλμα λάθη πρέπει να διορθωθούν, και αυτό είναι ένα λάθος που βγάζει μάτια.
Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από τις ομιλίες των δυο ανδρών (Ζλάτκο και Τσολακίδη) , διαβάστηκε σχετικές επιστολές συμπαράστασης της κ. Γεωργίας Ανδρέου, του Δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου Σελέρου, ψήφισμα των κατοίκων της Νέας Κεσσάνης κλπ.
...
Ο Δήμαρχος Σελέρου, στήριξε τον αγώνα των δημοτών Βιστωνίδας, ζήτησε έδρα τη Γενισέα και εξέφρασε παράπονα…
«Καρφιά» Μπιρόλ με αποδέκτες
Σωκράτη, Τσετίν & Χατζηευαγγέλου!
*Δεν μας έλαβαν καν… υπόψη! Μας αντιμετώπισαν ως «φτωχό» συγγενή!«Δεν μας έλαβαν καν…υπόψη! Μας αντιμετώπισαν ως «φτωχό» συγγενή!». Αυτή τη φορά ο Δήμαρχος Σελέρου (και το δημοτικό του συμβούλιο), «ξεσπάθωσαν» κατά πάντων που «συνέργησαν» για το «Χάρτη Χατζηκαλλικράτης» στο Νομό Ξάνθης με στόχο να «διασώσουν» τον Δήμαρχο Τοπείρου Στέλιο Χατζηευαγγέλου.
Αποδέκτες των «καρφιών» Μπιρόλ με τον αόριστο όρο, «οι σχεδιαστές της πρότασης του χωροταξικού σχεδιασμού», οι Σωκράτης Ξυνίδης, Τσετίν και Χατζηευαγγέλου!

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΛΕΡΟΥ Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΙΣΤΟΝΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
Παρά το γεγονός ότι κατεβάλλαμε και συνεχίζουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για τη διατήρηση του Δήμου Σελέρου με προσάρτηση όμορων οικισμών και Κοινοτήτων, (ακόμη και αν τελικά επιτύχουμε το στόχο μας να παραμείνουμε Δήμος ΣΕΛΕΡΟΥ), επιθυμώ να εκφράσω και να δημοσιοποιήσω τη διαφωνία μου στο προτεινόμενο σχέδιο, επειδή:
Μεταξύ του Δήμου Αβδήρων και του Δήμου Βιστονίδας, οι οποίοι έχουν ιστορικά στοιχεία, στο προτεινόμενο σχέδιο λαμβάνεται υπόψη η ιστορικότητα των Αβδήρων για την έδρα και ο τόπος γέννησης του Δημόκριτου και αγνοούνται τόσο τα ιστορικά στοιχεία της Γενησέας, όσο και η πληθυσμιακή κατανομή μεταξύ των συνενούμενων Δήμων.
Ο Δήμος ΒΙΣΤΟΝΙΔΟΣ και ΣΕΛΕΡΟΥ εμφανίζονται στο σχέδιο μόνο ως καταργούμενοι Δήμοι χωρίς καμία άλλη αναφορά, με κυρίαρχα μόνο τα στοιχεία, τόσο για την ονομασία του νέου Δήμου, όσο και για την έδρα του σημερινού Δήμου ΑΒΔΗΡΩΝ.
Στο προτεινόμενο σχέδιο, για το οποίο έχουμε ως Δήμος τις ενστάσεις μας, κατά την πρόταση για τον ορισμό της έδρας δεν ελήφθη υπόψη ο πληθυσμός του Δήμου Σελέρου, ο οποίος εκτός από την ακτίνα απόστασης περίπου 25 χιλιόμετρα από την προτεινόμενη έδρα, δεν υπάρχει δίκτυο συγκοινωνίας που να συνδέει το Σέλερο με τα Άβδηρα.
Ως Δήμαρχος των Δήμων που προτείνεται για τη συνένωση με τους Δήμους ΒΙΣΤΟΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΒΔΗΡΩΝ, υπογραμμίζω ότι στα κριτήρια που είχαν υπόψη τους οι σχεδιαστές της πρότασης του χωροταξικού σχεδιασμού, δεν έλαβαν υπόψη τους κανένα κριτήριο για το Δήμο και τους Δημότες του Σελέρου, αλλά μας αντιμετώπισαν σαν το φτωχό συγγενή, όταν προσδιόρισαν και πρότειναν ως έδρα του νέου Δήμου ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ τα ΑΒΔΗΡΑ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΙΝΤΖΕ ΜΕΜΕΤ ΜΠΙΡΟΛ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »