*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Μαΐου

Σύσκεψη για την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων στο Νομό Ξάνθης!

28 Μαΐου
Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη Νομαρχία ΞάνθηςΣύσκεψη με θέμα, τα «Ετήσια Συντονιστική Σύσκεψη για την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων στο Νομό Ξάνθης. Αποτελέσματα 2009. Επικίνδυνα σημεία – τεχνικές ή άλλες παρεμβάσεις», πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νομαρχίας Ξάνθης.
Παρόν, εκτός από τον Διοικητή της του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης, Κωνσταντίνο Ρίζο ήταν και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και αρχές.
Σκοπός της σύσκεψης ήταν η καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης, η διαχρονική εξέλιξη, η αντιμετώπιση και η ελαχιστοποίηση των κάθε μορφής αιτιών.
Σύμφωνα με το Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης, στα στατιστικά του έτους 2009 υπήρξε μια σταθεροποίηση σε σχέση με το 2008. Τα τροχαία ατυχήματα αριθμούν τα 119 το 2009, σε σχέση με 111 το 2008, 15 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με 15 νεκρούς (2009) σε σχέση με 21 νεκρούς (2008).
Πολύ θετικό είναι το γεγονός ότι το 2009 δόθηκε στην κυκλοφορία το μεγαλύτερο μέρος της Εγνατία Οδός, και έτσι αποσυμφορήθηκε η περιοχή μας από διερχόμενους οδηγούς, που πλέον χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας και δεν διέρχονται από το Εθνικό Δίκτυο του Νομού μας. Τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε όλο το έτος 2009 είναι διάσπαρτα σε όλο το Νομό μη μπορώντας να χαρακτηρίσουν το δίκτυο μας επικίνδυνο. Τα κυριότερα επικίνδυνα σημεία είναι ο δρόμος προς την Σταυρούπολη και Εχίνο, η πόλη της Ξάνθης που έχει την μεγαλύτερη κίνηση και η παραλιακή μας ζώνη.
Η μέθη, η υπερβολική ταχύτητα και η παραβίαση προτεραιότητας, είναι από τους κύριους λόγους των τροχαίων ατυχημάτων.
Για να αποφύγουμε λοιπόν δυσάρεστα γεγονότα, πιστή τήρηση του ΚΟΚ, για η σωστή τήρηση δημιουργεί και καλύτερους οδηγούς.
«Από την πλευρά μας, προσπαθούμε να κάνουμε κάθε τι, όσον αφορά την πρόληψη για το τροχαίο ατύχημα, ενισχύοντας τους τροχονομικούς ελέγχους και για το έτος 2009 νομίζω ότι πήγαμε πάρα πολύ καλά. Δυστυχώς για εμάς βεβαιώσαμε 9.000 περίπου παραβάσεις, αριθμός που είναι πάρα πολύ μεγάλος και δείχνει πως οι οδηγοί δεν έχουν γίνει ποιο νομοταγείς με τον πιο αυστηρό κώδικα που ισχύει από το 2007» τόνισε ο Κωνσταντίνος Ρίζος, Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »