*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Μαΐου

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Το Κλειστό Σκοπευτήριο Δαφνώνα!

03 Μαΐου
Παρουσία του Γεν. γραμματέα του Υπουργείου Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή, του Νομάρχη Ξάνθης, Δημάρχων και πολύ κόσμο
*Καταλαμβάνει έκταση 5 στρεμμάτων, μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο και το χώρο στάθμευσης.
*Το έργο αυτό αποτελεί ένα πρότυπο Αθλητικό Κέντρο για ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα σηματοδοτώντας την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο, ένα νέο πόλο έλξης των επισκεπτών.
Εγκαινιάστηκε το απόγεμα της περασμένης Παρασκευής , από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή, το Κλειστό Σκοπευτήριο Δαφνώνα Δήμου Σταυρούπολης.Τα εγκαίνια ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων, ενώ παραβρέθηκαν σε αυτά, ο Δήμαρχος Σταυρούπολης Γιώργος Καρασακαλίδης, ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης, ο Δήμαρχος Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος, ο Δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Αγγά, ο βουλευτής της Ν.Δ. Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός, ο πολιτευτής κ.Φίλιππας Τσαλίδης, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι Σταυρούπολης και Ξάνθης καθώς και αρκετοί αθλητικοί παράγοντες του Νομού.

Το Κλειστό Σκοπευτήριο υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Ελλάδα 2004, συνολικού προϋπολογισμού 360.000 ευρώ ενώ κατασκευαστής του είναι ο εργολάβος Αριστείδης Πιαλόγλου. Πρόκειται για ένα σκοπευτήριο κλειστού τύπου, για την πραγματοποίηση προπονήσεων και αγώνων, αεροβόλων, τυφεκίων και πιστολιών. Αποτελείτε από 10 θέσεις σκόπευσης και διαθέτει πλήρη εξοπλισμό, τηρώντας τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της ΚΟΕ. Διαθέτει χώρους διοίκησης, ιατρείο, αποδυτήρια, χώρους υγιεινής και αποθήκευσης όπως επίσης και χώρους εξυπηρέτησης, ατόμων με ειδικές ανάγκες. Καταλαμβάνει έκταση 5 στρεμμάτων, μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο και το χώρο στάθμευσης. Το έργο αυτό αποτελεί ένα πρότυπο Αθλητικό Κέντρο για ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα σηματοδοτώντας την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο, ένα νέο πόλο έλξης των επισκεπτών.
Αξίζει να σημειωθεί πως το άθλημα της σκοποβολής, είναι ένα από τα εννέα αθλήματα έχουν συμπεριληφθεί στο Ολυμπιακό πρόγραμμα από τους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες το 1896.
Στην ομιλία του για το μεγάλο αθλητικό έργο, ο Δήμαρχος Σταυρούπολης Γιώργος Καρασακαλίδης, ευχαρίστησε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η οποία έθεσε τις βάσεις για την δημιουργία του έργου και ενέταξε την υλοποίησή του στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2004». Επίσης ευχαρίστησε την Τεχνική Υπηρεσία των Δήμων και κοινοτήτων του Νομού Ξάνθης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »