Ωστόσο, στα κυριακάτικα φύλλα ορισμένων αθηναϊκών εφημερίδων, δημοσιεύθηκαν εν είδει διαρροής, πολλές πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο «Καλλικράτης». Μάλιστα, το Έθνος και ο Ελεύθερος Τύπος, δημοσίευσαν και χάρτες. Από εκεί προκύπτει ότι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα έχει 19 Δήμους από τους 55 Δήμους και κοινότητες που έχει σήμερα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο νομός Καβάλας θα αποτελείται από 4 Δήμους:
1. Δήμος που θα προκύψει από συνένωση των Δήμων Κεραμωτής, Ορεινού και Χρυσούπολης
2. Δήμος που θα προκύψει από συνένωση του Δήμου Καβάλας και του Δήμου Φιλίππων
3. Δήμος που θα προκύψει από συνένωση των Δήμων Ελευθερούπολης, Ελευθερών, Ορφανού, Παγγαίου και Πιερέων.
4. Δήμος Θάσου (ως έχει).
Στο νομό Ξάνθης προβλέπεται η δημιουργία τεσσάρων Δήμων, με συνένωση Δήμου Ξάνθης και κοινότητας Σατρών, συνένωση Δήμων Αβδήρων – Βιστωνίδας - Τοπείρου και κοινότητας Σέλερου, συνένωση Δήμων Μύκης - Κοτύλης και κοινότητας Κοτύλης ενώ για το Δήμο Σταυρούπολης προβλέπεται να μείνει ως έχει.
Για το νομό Δράμας προβλέπονται 3 Δήμοι από τους 9 ΟΤΑ που υπάρχουν σήμερα και συγκεκριμένα προβλέπεται συνένωση Κάτω Νευροκοπίου και Προσοτσάνης, συνένωση Δράμας-Σιταγρών και κοινότητας Σιδηρονέου και τέλος συνένωση όλων των νότιων Δήμων που γειτνιάζουν με το νομό Καβάλας (Δοξάτου, Καλαμπακίου, Νικηφόρου, Παρανεστίου).
Τρεις θα είναι οι Δήμοι και στη Ροδόπη (από 12 που είναι σήμερα) και οι συνενώσεις θα έχουν ως εξής: ο Δήμος Κομοτηνής με το νέο Σιδηροχώρι και τη Μαρώνεια, ο δήμοι Αρριανών και Σαππών με τις κοινότητες Κέχρου και Οργάνης και οι Δήμοι Αιγείρου, Ιάσμου, Σώστου με την κοινότητα Αμαξάδων.
Οι νομοί της βορειοανατολικής Ελλάδας με τους περισσότερους Δήμους θα είναι οι νομοί Έβρου και Σερρών με πέντε Δήμους στον κάθε ένα, από 15 και 17 αντίστοιχα που είναι σήμερα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης Ραγκούση περιλαμβάνει 366 Δήμους πανελλαδικά. Αυτή θα είναι ουσιαστικά η πρόταση της αρμόδιας επιτροπής που θα δοθεί στους δημάρχους για δημόσια συζήτηση. Θα ακολουθήσει έκτακτη σύγκληση των ΤΕΔΚ για επεξεργασία των προτάσεων και κατάθεση αντιπροτάσεων ή γνωμοδοτήσεων. Αυτά θα σταλούν στην κυβέρνηση και ο «Καλλικράτης» θα κατατεθεί ανανεωμένος ή μη στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ως προσχέδιο νόμου για να καταλήξει, έπειτα από πιθανές διορθώσεις στην ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση μέσα στο Μάιο. Κατά συνέπεια, οι δήμαρχοι που αντιδρούν στις προαναφερθείσες συνενώσεις, έχουν ουσιαστικά δύο στάδια για να ασκήσουν πιέσεις: την ΤΕΔΚ και την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση θεωρεί ότι μόνο 30 από τους 700 Δήμους που προτείνει να συγχωνευθούν, θα εκφράσουν αντιρρήσεις.