*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

08 Μαρτίου

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ 3-0 «Κότες»! Έπαιξαν για να….χάσουν

08 Μαρτίου
*Μόνο ο Αρχηγός Παπαδημητρίου τα «έδωσε» όλα για την ομάδα μας. Και τα τρία γκολ από στημένες φάσεις με τρεις κεφαλιές!
Τρεις στημένες φάσεις, τρεις κεφαλιές, τρία γκολ για τον Πανιώνιο! Οι Νεοσμυρνιώτες πήραν τη νίκη με 3-0 από μια Skoda Ξάνθη, κατώτερη των περιστάσεων….
Εκτός από τον Αρχηγό Γιάννη Παπαδημητρίου και τον κινητικό Μαρσελίνιο, οι υπόλοιποι παίχτες έπαιξαν για να…χάσουν! Χωρίς ψυχή, με τραγικά λάθη με κενά σε όλες τις γραμμές….
Η ευρεία νίκη επί του Πανιωνίου αποκτάει ακόμη μεγαλύτερη σημασία εάν σκεφτεί κανείς ότι η τελευταία φορά που οι «κυανέρυθροι» σημείωσαν τρία γκολ ήταν πέρσι, την 1η Φεβρουαρίου 2009, ενώ πλέον η ομάδα μας ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ για πρώτη φορά τόσο πολύ στην ιστορία της!!!!
Ήταν τραγική χθες η Skoda Ξάνθη στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.
Από την άλλη, όσα γκολ δεν έχει βάλει τόσον καιρό, τα έβαλε μαζεμένα η ομάδα του Γιώργου Παράσχου και με πρωταγωνιστές τους Κουμορτζί, Λάτκα, Μπάλαμπαν αλλά και τον Τζαβέλλα, πήρε μια άνετη νίκη και βλέπει, πλέον, με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον... Αντίθετα, σε μεγάλους μπελάδες μπαίνει πλέον η SKODA Ξάνθη που προσπάθησε να αντιδράσει, όμως, φάνηκε ότι δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα...
TO ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Καλύτερος ήταν ο Πανιώνιος στο πρώτο ημίχρονο, ανωτερότητα που δεν δυσκολεύτηκε να την μετουσιώσει σε γκολ... Ήταν το 21ο λεπτό όταν, έπειτα από φάουλ του Τζαβέλλα, αρχικά έπιασε την κεφαλιά ο Λάτκα, έπειτα έκανε το ίδιο ο Κουμορτζί και με... καλύτερη τύχη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκσπούρνινγκ για να γράψει το 1-0.
Η SKODA Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει αλλά τόσο η κεφαλιά του Σταθάκη (30’), όσο και το σουτ του Ζίεντσουκ (35’) δεν έφεραν αποτέλεσμα... Τέσσερα λεπτά μετά, αυτό που δεν κατάφεραν οι Ακρίτες, το πέτυχε ο Λάτκα... Ηταν το 39’, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τον Τζαβέλλα, ο Τσέχος έπιασε την κεφαλιά και διπλασίασε τα τέρματα του Πανιωνίου.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια καλή στιγμή για την Ξάνθη, ενώ το δεύτερο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία για το 3-0, όταν ο Γουνδουλάκης επιχείρησε το δυνατό σουτ, στο 49’, αλλά η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Γκσπούρνινγκ. Στο 61’, ο... χορός των γκολ «έκλεισε» με τον Μπάλαμπαν να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης, έπειτα από μία ακόμη ωραία εκτέλεση φάουλ από τον Τζαβέλλα.
Η Skoda Ξάνθη βούλιαξε στη μετριότητα σε ένα ακόμα ματς, με τους παίχτες μας να παρουσιάζονται απογοητευτικοί μακριά από τα "Πηγάδια" όπου και έχουν πάρει μόνο 3 από τους 25 συνολικά βαθμούς που έχουν στο ενεργητικό τους (έχουν πετύχει μάλιστα μόνο 3 γκολ εκτός έδρας).
Με στόχο την δεύτερη μόλις νίκη του στις 12 τελευταίες αγωνιστικές που θα τον απάλλασε σε μεγάλο βαθμό από το άγχος του υποβιβασμού, ο Πανιώνιος μπήκε με μεγαλύτερη επιθετική διάθεση στο ματς και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε να επιδείξει τη φάση του 6', όταν από εκτέλεση κόρνερ του Τζαβέλλα από αριστερά ο Τσότσαλιτς έπιασε επικίνδυνη κεφαλιά για να μπλοκάρει ο Γκσπούρνινγκ.
Στο 12' ήταν η σειρά της Ξάνθης να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων, με τον Μαρσελίνιο να γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή (από πάσα του Ζίεντσουκ) και να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπέλιτς, ωστόσο η φάση αυτή μία παρένθεση για τους Ακρίτες καθώς οι παίκτες του Παράσχου ήταν εκείνοι που είχαν πάρει τα ηνία της αναμέτρησης.
Έτσι, μετά από ένα σουτ του Κοντοέ στο 16' που δεν βρήκε στόχο και μία συνεργασία Ριέρα-Μπάλαμπαν που σταμάτησε στο 19' από έγκαιρη έξοδο του Γκσπούρνινγκ, η υπεροχή του Πανιωνίου καρποφόρησε στο 21' μέσα από στημένη φάση. Ο Τζαβέλλας εκτέλεσε φάουλ αρκετά έξω από την περιοχή, ο Λάτκα κέρδισε την πρώτη κεφαλιά και ο Κουμορτζί με δεύτερη καρφωτή κεφαλιά από κοντά την έστειλε στα δίχτυα της Ξάνθης για το 1-0.
Η αντίδραση της Ξάνθης εκδηλώθηκε μέσα στο πεντάλεπτο 30'-35' χωρίς όμως ουσιαστικά αντίκρυσμα: με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Σταθάκης έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά μέσα από την περιοχή ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Μπέλιτς έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά αποκρούοντας με δυσκολία σε κόρνερ σουτ του Ζίεντσουκ από το ύψος της περιοχής.
Από τη στιγμή μάλιστα που οι φιλοξενούμενοι απέτυχαν να φέρουν το ματς στα ίσα στο δικό τους (σύντομο) καλό διάστημα, λίγο αργότερα βρέθηκαν σε ακόμα πιο δεινή θέση και πάλι από στημένη φάση. Ο Τζαβέλλας εκτέλεσε κόρνερ και ο δημιουργός του πρώτου γκολ Λάτκα ντύθηκε... εκτελεστής, αφού με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Γκσπούρνινγκ.
Στα τελευταία λέπτά του πρώτου μέρους, ο Πανιώνιος άφησε περισσότερο χώρο στην Ξάνθη και γύρισε λίγο πίσω, με τον Πόι να μην καταφέρνει στο 42' να κάνει την προβολή μετά από σέντρα του Μαρσελίνιο και έτσι το 2-0 υπέρ του Πανιωνίου να σφραγίζει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων στο πρώτο 45άλεπτο.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν και πάλι ο Πανιώνιος που απέκτησε τον έλεγχο με το... καλημέρα, και ήταν εξαιρετικά άτυχος που δεν έφτασε και σε ένα τρίτο τέρμα για να "κλειδώσει" οριστικά την υπόθεση νίκη.
Στο 49' ο αρχηγός του Πανιωνίου (λόγω της τιμωρίας του Μανιάτη) Γουνδουλάκης είχε δυνατό σουτ που νίκησε τον Γκσπούρνινγκ αλλά σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι, ενώ στο 51' ο Μπάλαμπαν "τρύπησε" την άμυνα της Ξάνθης από τα αριστερά για να δει το σουτ του να αποκρούεται σε κόρνερ από τον σωστά τοποθετημένο αντίπαλο γκολκίπερ.
Ό,τι δεν κατάφεραν όμως σε αυτές τις δύο κλασικές ευκαιρίες για γκολ οι γηπεδούχοι το πέτυχαν στο 61' φτάνοντας στο τρίτο γκολ από ισάριθμη στημένη φάση και με τον ίδιο δημιουργό. Ο Τζαβέλλας εκτέλεσε το φάουλ και ο Μπάλαμαν νίκησε με κεφαλιά τον Γκσπούρνινγκ για να κάνει το 3-0 και να φτάσει τα 8 προσωπικά τέρματα στη Σούπερ Λίγκα.
Με το γκολ αυτό η πλάστιγγα έγειρε πλέον οριστικά υπέρ του Πανιωνίου, ο οποίος στο 65' είχε ακόμα ένα καλό σουτ από τον Γουνδουλάκη (μπλόκαρε ο Γκσπούρνινγκ), με τον Νίκο Κεχαγιά να ολοκληρώνει τις αλλαγές του μέχρι το 67' αλλά να βλέπει την ομάδα του να αδυνατεί να αλλάξει τη μοίρα της στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Στο 79' η Ξάνθη απέτυχε να πετύχει το γκολ της τιμής καθώς η κεφαλιά του Στρμπα κατέληξε στην αγκαλιά του Μπέλιτς ενώ στο 85' ο Ριέρα έχασε τρομερή ευκαιρία να δώσεις διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Πανιωνίου, με το σουτ του από το ύψος του πέναλτι να περνάει πάνω από το δοκάρι.
Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση στο ματς, με τον Πανιώνιο να πανηγυρίζει την πρώτη του εντός έδρας νίκη μετά τις 6 Δεκεμβρίου 2009 και να φτάνει στους 31 βαθμούς, γεγονός που του εξασφαλίζει κατά μεγάλο ποσοστό την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
6' Κεφαλιά Πανιώνιος Τσότσαλιτς. Κόρνερ Τζαβέλλα, ο Τσότσαλιτς από το σημείο του πέναλτι πιάνει την κεφαλιά, με τον Γκσπούρνινγκ να μπλοκάρει τη μπάλα.
12' Ο Ζίεντσουκ βρίσκει με ωραία πάσα τον Μαρσελίνιο, όμως το σουτ του μέσα από την περιοχή φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπέλιτς.
19' Kάθετη μπαλιά του Ριέρα προς τον Μπάλαμπαν, όμως ο Γκσπούρνινγκ "διαβάζει" τη φάση και βγαίνει έγκαιρα από την εστία του για να μπλοκάρει τη μπάλα.
21' 1-0 ο Πανιώνιος! Φάουλ του Τζαβέλλα, ο Λάτκα παίρνει την πρώτη κεφαλιά από θέση δεξιά μέσα στην περιοχή και ο Κουμορτζί με δεύτερη (καρφωτή) κεφαλιά σχεδόν πάνω στη γραμμή ανοίγει το σκορ για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου.
27' Κίτρινη κάρτα Skoda Ξάνθη Φλίσκας
30' Σέντρα του Πόι, ο Σταθάκης πιάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και η μπάλα περνάει άουτ.
35' Σε αντεπίθεση που βγαίνει η Skoda Ξάνθη, ο Ζίεντσουκ επιχειρεί το δυνατό σουτ, με τον Μπέλιτς να αποκρούει με υπερένταση σε κόρνερ.
37' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Τσότσαλιτς
39' 2-0 ο Πανιώνιος! Εκτέλεση κόρνερ από Τζαβέλλα, ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από Λάτκα, ο Γκσπούρνινγκ δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να αποτρέψει για δεύτερη φορά την παραβίαση της εστίας του.
42' Σέντρα από Μαρσελίνιο, ο Πόι δεν προλαβαίνει να κάνει την προβολή μέσα από την περιοχή και έτσι χάνεται η ευκαιρία.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Πρώτη αλλαγή για την Ξάνθη, με τον Στρμπα στη θέση του Στίνγκα.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
49' Δυνατό σουτ του Γουνδουλάκη έξω από την περιοχή, η μπάλα σταματάει στο αριστερό δοκάρι της εστίας της Ξάνθης.
51' Ωραία ενέργεια του Μπάλαμπαν ο οποίος μπαίνει από τα αριστερά, το σουτ του αποκρούεται σε κόρνερ από τον Γκσπούρνινγκ που ήταν σωστά τοποθετημένος.
53' Κίτρινη κάρτα Skoda Ξάνθη Μαρσελίνιο
55' Ο Μπούγκα παίρνει τη θέση του Σουάνη.
61' 3-0 ο Πανιώνιος! Ωραία εκτέλεση φάουλ από Τζαβέλλα, ο Μπάλαμπαν σηκώνεται και με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, φτάνοντας τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα.
64' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Κουμορτζί
67' Ο Νίκος Κεχαγιάς ολοκληρώνει τις αλλαγές του, με τον Μάριτς να περνάει στη θέση του Μαρσελίνιο.
70' Κίτρινη κάρτα Skoda Ξάνθη Σταθάκης
72' Πρώτη αλλαγή για τον Πανιώνιο, με τον Μπαρόνι να παίρνει τη θέση του Κούκετς.
73' Κίτρινη κάρτα Skoda Ξάνθη Ζίεντσουκ
79' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Τζαβέλλας
80' Ο Σκούφαλης παίρνει τη θέση του Γουνδουλάκη.
85' Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο, με το σουτ του Ριέρα από το ύψος του πέναλτι (μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Μπάλαμπαν) να φεύγει πάνω από το δοκάρι.
87' Τελευταία αλλαγή για τον Πανιώνιο, με τον νεαρό Σάμαρη να περνάει στο ματς στη θέση του Ριέρα.
90' Έναρξη καθυστερήσεων. Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
ΣΚΟΡΕΡ: 20' Κουμορτζί, 39' Λάτκα, 61' Μπάλαμπαν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαϊας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 49' Γουνδουλάκης, 64' Κουμορτζί, 79' Τζαβέλλας - 27' Φλίσκας, 53' Μαρσελίνιο, 70' Σταθάκης, 73' Ζίεντσουκ
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μπέλιτς 7, Λάτκα 6, Ομο 6, Ριέρα 8, Μπάλαμπαν 8, Κουμορτζί 7, Κούκετς 5 (72' Μπαρόνι 4), Γουνδουλάκης 6 (80' Σκούφαλης), Κοντόες 6, Τσότσαλιτς 6, Τζαβέλλας 7.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνινγκ 3, Παπαδημητρίου 7, Κωστούλας 5, Τζάγκι 3, Σταθάκης 4, Φλίσκας 2, Σουάνης 2 (55' Μπούγκα 3), Στίνγκα 2 (46' Στρμπα 2), Ζιέντσουκ 2, Πόι 4, Μαρσελίνιο 5 (67' Μάριτς 2).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »