*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Μαρτίου

ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Η ΣΕΚΑΠ δεν είναι μαγαζάκι πολιτικών!

09 Μαρτίου
Αριστεριστές επεχείρησαν να «ματαιώσουν» την ομιλία Φλωρίδη στην Ξάνθη, επίθεση Σωκράτη Ξυνίδη κατά της Διοίκησης Παππά, πέταξε το «γάντι» στον Κοντό…*Δεν ξεχνώ τις δεσμεύσεις μου για έλεγχο σε βάθος στη ΣΕΒΑΘ και τη ΣΕΠΕΚ, αλλά αυτή την ώρα προέχει η οικονομική κρίση που απασχολεί τη χώρα
Υπό το πρίσμα των χρονικών πιέσεων και εν μέσω θύελλας αντιδράσεων από τις εργατικές τάξεις, ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, μίλησε το πρωί της Κυριακής σε φίλους και στελέχη του κόμματος για τα νέα οικονομικά μέτρα.
Η ομιλία Φλωρίδη στο ξενοδοχείο ΝΑΤΑΣΣΑ, λίγο έλειψε όμως να στιγματιστεί από επεισόδια όταν αριστεριστές από τον αντιεξουσιαστικό χώρο εισέβαλλαν στην αίθουσα και φώναξαν συνθήματα κατά των μέτρων της Κυβέρνησης, ενώ στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα, «Γενικές απεργίες διαρκείας-Στους δρόμους όλοι για τα αυτονόητα».
Τελικώς και με μία ώρα καθυστέρηση, ο πρώην Υπουργός αφού ενημέρωσε τα στελέχη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά μέτρα, απάντησε στη συνέχεια στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Μεταξύ των παρευρισκομένων, ήταν ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τα τοπικά ζητήματα. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο πρώην Βουλευτής Παναγιώτης Σγουρίδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Ν.Σ. Φώτης Καραλίδης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βιστωνίδας Βασίλης Τσολακίδης, ο πρώην υποψήφιος Βουλευτής Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος κ.α.
ΣΤΟΧΟΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αρχικώς ο κ.Φλωρίδης μίλησε για τις προθέσεις της Κυβέρνησης σε σχέση με την οικονομική κρίση, αλλά και την παρούσα κατάσταση. «Η Κυβέρνηση γνωρίζει ότι τα μέτρα είναι σκληρά. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ανασφάλεια στους πολίτες. Ωστόσο γίνεται μία τεράστια προσπάθεια διάσωσης της Ελληνικής Οικονομίας. Στόχος μας είναι η Ελλάδα – μετά από 3 χρόνια πίεσης – να μετατραπεί σε μία άλλη χώρα. Έχουμε αναλάβει ιστορικό καθήκον και η προσπάθειά μας αυτή δεν επιδέχεται ιδεολογικές πεποιθήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός.
Ο κ.Φλωρίδης ανέφερε ακόμη ότι με τη φορολογική μεταρρύθμιση, μετατίθεται τα βάρη κυρίως σε όσους έχουν τον πλούτο, αλλά και σε όσους διαφεύγουν, φορολογικά.
«Η Κυβέρνηση κάνει πολλές προσπάθειες να περιορίσει την σπατάλη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής του Κιλκίς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΕΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ
Σε ότι αφορά τις διαφοροποιήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ από την πολιτική λιτότητας του Γιώργου Παπανδρέου, ο κ.Φλωρίδης επανέλαβε ότι όταν υπάρχει φορτίο επείγουσας κατάστασης τότε παύουν οι ιδεολογίες. Επεσήμανε ακόμη ότι φαινόμενα αισχροκέρδειας δεν πρόκειται να σημειωθούν ξανά.
Απαντώντας σε σενάρια περί καταβολής ψευδών στοιχείων για την ένταξη της χώρας μας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε ότι τα στοιχεία ήταν ακριβή.
Αναφορικά με το σχέδιο Καλλικράτης και τις φήμες περί μη εφαρμογής του, ο κ.Φλωρίδης τόνισε ότι το σχέδιο θα προχωρήσει και θα ενταχθεί μάλιστα στα μέτρα ανόρθωσης της Ελληνικής οικονομίας. Παραδέχθηκε δε, ότι το πρόγραμμα ΕΣΠΑ πάσχει από γραφειοκρατικές διαδικασίες και είναι καιρός να ενεργοποιηθεί, χωρίς ωστόσο να το προσδιορίσει χρονικά.
Πέραν της κατάργησης του 14ου μισθού και επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων, περικοπή δαπανών θα υπάρξει και στις ένοπλες δυνάμεις.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, στέλνοντας μήνυμα σε όσους – όπως τόνισε χαρακτηριστικά – επιδιώκουν να απαξιώσουν το έργο της Κυβέρνησης. Ο κ.Ξυνίδης τόνισε ότι και η χώρα θα βγει από την οικονομική κρίση και έργο θα γίνει. Αναφορικά με το σχέδιο «Καλλικράτης», τόνισε ότι το σχέδιο θα εφαρμοστεί και οι εκλογές θα διεξαχθούν στον προβλεπόμενο χρόνο τους (Νοέμβρης 2010).
Η πλατφόρμα της Κυβέρνησης – σύμφωνα με τον γραμματέα του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ, στηρίζεται σε τρεις άξονες. Στη Σταθερότητα, την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη και Διαφάνεια..
Στη συνέχεια, ο κ.Ξυνίδης αναφέρθηκε συνοπτικά σε μια σειρά από μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για την εξυγίανση του κοινωνικού κράτους. Μίλησε για αξιοκρατία στις προσλήψεις ΑΣΕΠ, στο νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια κ.α.
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΩΚΡΑΤΗ ΣΕ ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΚΑΠ, ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ «ΓΑΝΤΙ» ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΝΤΟ
Απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων για την κατάσταση της ΣΕΚΑΠ και τον κίνδυνο να έχει την ίδια κατάληξη με τη ΣΕΒΑΘ και την ΣΕΠΕΚ, ο κ.Ξυνίδης επιτέθηκε στον πρώην πρόεδρο της ΣΕΚΑΠ Νίκο Παππά για την διοίκηση που άσκησε και επανέλαβε ότι «Η ΣΕΚΑΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ», πετώντας το γάντι στον πρώην Υπουργό και βουλευτή Αλέκο Κοντό σχετικά με τη λειτουργία των συνεταιριστικών εταιρειών.
Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία πρέπει να εξυγιανθεί και να ανακτήσει τα χαμένα της μερίδια στην αγορά.
Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, έσπευσε να απαντήσει επίσης και σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΜΑΧΗΤΗΣ», σύμφωνα με το οποίο ο κ.Ξυνίδης είχε δεσμευτεί προεκλογικά για οικονομικό έλεγχο στην οικονομική διαχείριση της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους πραγματικά τις κατέχουν. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα κάνει και τις ανατροπές που επιβάλλονται στον λεγόμενο συνεταιριστικό χώρο. Ο κ. Ξυνίδης ξεκαθάρισε ότι θα ασχοληθεί με το ζήτημα – όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί - ωστόσο επανέλαβε ότι προέχει αυτή τη στιγμή η οικονομία της χώρας και οι δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »