*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Μαρτίου

ΜΠΕΤΤΥ ΠΑΤΣΙΔΟΥ Από 1/12/2009 περιμένω τα στοιχεία που ζήτησα από τον Γ. Παπασταματίου και δεν πήρα καμιά απάντηση παρά τις οχλήσεις μου!

19 Μαρτίου
Επιστολή της γνωστής δικηγόρου και δημοτικής συμβούλου της αντιπολίτευσης στο «Μ»

*Εδώ και 3.5 μήνες περιμένει η κυρία Πατσίδου απαντήσεις σε ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ που έχει υποβάλει, αλλά οι Γ. Παπασταματίου-Θ. Καλαϊτζής ή φοβούνται και θέλουν κάτι να κρύψουν, ή απαξίωσαν να τhς…απαντήσουν!
«Από 1/12/2009 (!!!), δηλαδή 3.5 μήνες περιμένει τα στοιχεία που ζήτησε από τον αντ’ αυτού Αντιδήμαρχο Ξάνθης, Πρόεδρο της ΕΑΠΑΞ και Αντιπρόεδρο της ΕΤΕΝΕΞ Γιώργο Παπασταματίου η δημοτική σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΠΑΞ Μπέττυ Πατσίδου!!!
Απίστευτο κι όμως αληθινό!
Η κυρία Πατσίδου είχε στείλει δύο επιστολές ρωτώντας για τις δαπάνες των κινητών, σταθερών τηλεφώνων, αντιμισθιών κλπ στις δύο δημοτικές εταιρείες (ΕΑΠΑΞ & ΕΤΕΝΕΞ), αλλά παρά τις οχλήσεις της… δεν έχει πάρει ακόμη απάντηση!!!
Σημειώνεται ότι ήδη ο κύριος Παπασταματίου έχει παραιτηθεί από Πρόεδρος της ΕΠΑΞ -παραμένει όμως αντιπρόεδρος της έτερης «αμαρτωλής» δημοτικής εταιρείας ΕΤΕΝΕΞ- και ωστόσο δεν εδέησε και πάλι να απαντήσει στην κυρία Πατσίδου.
Με αφορμή λοιπόν σχόλια του «Μαχητή» αν γνώριζε ή δεν γνώριζε ότι «ο συνάδελφός της δικηγόρος Θεολόγος Καλαϊτζής είναι και ο νομικός σύμβουλος ΕΑΠΑΞ και ΕΤΕΝΕΞ (και σήμερα μάλιστα η ΕΠΑΞ του πληρώνει τα δύο κινητά του!!!), μολονότι μέλος του Δ.Σ., η δημοτική σύμβουλος και γνωστή δικηγόρος έστειλε στον «Μαχητή» χθες την παρακάτω ενδιαφέρουσα επιστολή:
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΠΕΤΤΥΣ ΠΑΤΣΙΔΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΞΑΝΘΗΣ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τ/Δ: Βουλγαροκτόνου 18, Τ.Κ. 67100 Ξάνθη, ΤΗΛ: 25410 66335,
ΤΛΜ: 25410 66494, Η/Δ: info@polites-allagi.gr, ΙΣΤΟΣΕΛ: www.polites-allagi.gr
Ξάνθη, 18. 03. 2010
ΠΡΟΣ εκδότη εφημερίδας «ΜΑΧΗΤΗΣ»
κον Π. Παπαδόπουλο
Ενταύθα
Κύριε Παπαδόπουλε,
Στο φύλλο της Πέμπτης 18/03/2010 της εφημερίδας «ΜΑΧΗΤΗΣ» φιλοξενείται το παρακάτω σχόλιο για τις αιτήσεις που κατέθεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕΝΕΞ προκειμένου να μου χορηγηθούν στοιχεία που αφορούν στη θυγατρική της ΕΑΠΑΞ στης οποίας το ΔΣ είμαι μέλος.
Το δημοσίευμα (ΜΑΧΗΤΗΣ, 18.03.2010):
«ΑΠΟΡΙΕΣ ΑΦΕΛΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ
Καλά μας λέτε όλα τα παραπάνω κυρία Πατσίδου. Εσείς όμως ως δικηγόρος, πως και δεν γνωρίζατε ότι ο κύριος Θεολόγος, εκτός από Δ/νων σύμβουλος της ΕΠΑΞ & Πρόεδρος της ΕΤΕΝΕΞ ήταν και ο….νομικός σύμβουλος των δύο εταιρειών και πληρώνονταν κανονικά τα παράβολα; Γνωρίζατε ως δικηγόρος ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΕΤΕΝΕΞ ως… δικηγόρος, συνέταξε και το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ για την ενοικίαση του Hotel Elissos στον Ανδρικόπουλο και τον Τσέπελη;;; Παραχωρώντας τους…κοινόχρηστη έκταση ΠΡΑΣΙΝΟΥ; Αυτή όπου βάζει τις εξέδρες του το ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ; Τι κάνατε;
-Εσείς κυρία Πατσίδου ρωτήσατε ποτέ ως μέλος της «αμαρτωλής» ΕΑΠΑΞ τίνων ΚΙΝΗΤΑ τηλέφωνα για παράδειγμα πληρώνονταν από την εταιρεία; Ζητήσατε ποτέ να ενημερωθείτε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ για τις δαπάνες της εταιρείας στις προεκλογικές περιόδους; Ζητήσατε να μάθετε ποιοι είναι μέλη στο Δ.Σ. της ΕΤΕΝΕΞ; Όπου συμπτωματικά είναι και η συνάδελφός σας επίσης δικηγόρος κυρία Αχτάρη; Ή ξαφνικά από τον «ΜΑΧΗΤΗ» ενημερωθήκατε για όόόλα αυτά»;
Σας ενημερώνω, λοιπόν, γνωρίζοντάς σας ότι:
1. Για πρώτη φορά (μετά την τοποθέτησή μου στο Διοικητικό της ΕΑΠΑΞ) προσκλήθηκα και συμμετείχα σε συνεδρίαση ΔΣ, στις 17 Ιουλίου 2008.
2. Ουδέποτε, από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως νέο μέλος στο ΔΣ της ΕΑΠΑΞ, μου έγινε αρμοδίως ενημέρωση για τη σχέση ΕΑΠΑΞ – ΕΤΕΝΕΞ.
3. Ουδεμία αναφορά, στην ανωτέρω εταιρική σχέση ΕΑΠΑΞ – ΕΤΕΝΕΞ ή σε οποιοδήποτε ζήτημα σχετικό με την ΕΤΕΝΕΞ, έγινε ποτέ στις συνεδριάσεις ΔΣ της ΕΑΠΑΞ που κλήθηκα να συμμετάσχω.
Ως εκ τούτου, ουδεμία γνώση περί του περιεχομένου συμβάσεων ή διαχείρισης εσόδων της θυγατρικής ΕΤΕΝΕΞ είχα έως τώρα ώστε να μπορώ να παρέμβω με τοποθέτησή μου στο ΔΣ της ΕΑΠΑΞ ή στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ως προς τα στοιχεία (κινητά, δαπάνες, κλπ) που ερωτάτε εάν ζήτησα ποτέ να μάθω, σας ενημερώνω ότι με τα υπ’ αριθμ. πρωτ. εισαγωγής 69 & 70 έγγραφα που κατέθεσα στην ΕΑΠΑΞ την 1η Δεκεμβρίου 2009 (και τα οποία σας επισυνάπτω), ζητούσα πλειάδα στοιχείων. Απαντήσεις επί αυτών δεν έχω λάβει ακόμη παρά τις κατά καιρούς οχλήσεις μου για επίσπευση χορήγησης των στοιχείων.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Η Δημοτική Σύμβουλος
Μπέττυ Πατσίδου
Επισυνάπτονται:
1. το υπ’αρίθμ.πρωτοκ. εισαγωγής στην ΕΑΠΑΞ 69/01.12.2009 έγγραφο
2. το υπ’αρίθμ.πρωτ.εισαγωγής στην ΕΑΠΑΞ 70/01.12.2009 έγγραφο
……………..
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΞΑΝΘΗΣ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ
ΠΡΟΣ
Διεύθυνση
Αναπτυξιακής Εταιρείας Δήμου Ξάνθης
Ε.Α.ΠΑ.Ξ. Α.Ε.
Υπόψιν
Οικονομικής Δ/νσης Ε.Α.ΠΑ.Ξ. Α.Ε.
Κοινοποίηση
Πρόεδρο Ε.Α.ΠΑ.Ξ. Α.Ε.
ΘΕΜΑ: χορήγηση στοιχείων
Με το παρόν, ζητώ να μου γνωρίσετε εγγράφως, συνοδεία αντιστοίχων παραστατικών – εγγράφων, τα εξής:
1. Ποιες είναι οι οργανικές θέσεις στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Δήμου Ξάνθης Ε.Α.ΠΑ.Ξ. Α.Ε.
2. Πόσες από αυτές είναι καλυμμένες με προσωπικό μόνιμο και πόσες με προσωπικό αορίστου χρόνου.
3. Πόσες προσλήψεις μόνιμου & αορίστου χρόνου προσωπικού έχει κάνει η Ε.Α.ΠΑ.Ξ. και πότε.
4. Ποιος ο αριθμός των ατόμων που απασχόλησε η Ε.Α.ΠΑ.Ξ. κατά τα έτη 2007 – 2008 – 2009 μέσω προγραμματικών συμβάσεων με το Δήμο Ξάνθης και τα Ν.Π.Δ.Δ. αυτού.
5. Πόσες προσλήψεις εκτάκτου προσωπικού και για ποιους σκοπούς έχει κάνει η Ε.Α.ΠΑ.Ξ. κατά τα έτη 2007 – 2008 – 2009 και ποίων κατηγοριών:
• α) με σύμβαση εργασίας έως οκτώ (8) μήνες (άρθρο 205 ΚΚΔΚΥ – άρθρο 21 παρ.1&2 Ν2190/94).
• β) με σύμβαση εργασίας έως ένα (1) έτος (άρθρο 205 ΚΚΔΚΥ – άρθρο 21 παρ.1&2 Ν2190/94).
• γ) με σύμβαση εργασίας έως δύο (2) μήνες (άρθρο 206, παράγρ.1 ΚΚΔΚΥ).
• δ) με σύμβαση εργασίας για χρονικό διάστημα διάρκειας κωλύματος τακτικού προσωπικού (άρθρο 206, παράγρ.2 ΚΚΔΚΥ).
• ε) με σύμβαση εργασίας όπως άρθρα 209, 210, 211 και 212 του ΚΚΔΚΥ).
• στ) με σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας έως ένα (1) έτος (άρθρο 6, Ν2527/97).
• ζ) με καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Πολίτες για την Αλλαγή»
Πατσίδου Μπέττυ
Δημοτική Σύμβουλος Ξάνθης
& Μέλος ΔΣ Ε.Α.ΠΑ.Ξ.
………………………….
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΞΑΝΘΗΣ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ
ΠΡΟΣ
Διεύθυνση
Αναπτυξιακής Εταιρείας Δήμου Ξάνθης
Ε.Α.ΠΑ.Ξ. Α.Ε.
Υπόψιν
Οικονομικής Δ/νσης Ε.Α.ΠΑ.Ξ. Α.Ε.
Κοινοποίηση
Πρόεδρο Ε.Α.ΠΑ.Ξ. Α.Ε.
ΘΕΜΑ: χορήγηση στοιχείων
Με το παρόν, ζητώ να μου γνωρίσετε εγγράφως, συνοδεία αντιστοίχων παραστατικών – εγγράφων, τα εξής:
1. Ποιο είναι το ύψος της αποζημίωσης που λαμβάνει έκαστο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δήμου Ξάνθης Ε.Α.ΠΑ.Ξ. Α.Ε.
2. Ποιο είναι το ύψος των συνολικών καταβολών χρηματικών αποζημιώσεων στα μέλη ΔΣ που έγιναν κατά τα έτη 2007 – 2008 – 2009.
3. Ποιο είναι το ύψος της αντιμισθίας που λαμβάνει ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ε.Α.ΠΑ.Ξ.
4. Πόσοι και ποιοι είναι οι αριθμοί (συμβολαίου ή καρτοκινητής τηλεφωνίας) και οι συσκευές κινητών τηλεφώνων που διατηρεί στο όνομά της η Ε.Α.ΠΑ.Ξ.
5. Ποια είναι τα εντάλματα πληρωμής (παρακαλώ για την χορήγηση αντιγράφων) για τους λογαριασμούς ή την προμήθεια καρτών ανανέωσης χρόνου ομιλίας (παρακαλώ για την χορήγηση αντιγράφων) κινητής τηλεφωνίας που εκδόθηκαν στο όνομα της Ε.Α.ΠΑ.Ξ., κατά τα έτη 2007 – 2008 – 2009.
6. Πόσοι και ποιοι είναι οι αριθμοί σταθερής τηλεφωνίας – διαδικτύου που διατηρεί στο όνομά της η Ε.Α.ΠΑ.Ξ.
Ποια είναι τα εντάλματα πληρωμής (παρακαλώ για την χορήγηση αντιγράφων) για τους λογαριασμούς (παρακαλώ για την χορήγηση αντιγράφων) σταθερής τηλεφωνίας – διαδικτύου που εκδόθηκαν στο όνομα της Ε.Α.ΠΑ.Ξ. κατά τα έτη 2007 – 2008 – 2009.
7. Πόσα αυτοκίνητα και με ποιους αριθμούς πινακίδων διατηρεί η Ε.Α.ΠΑ.Ξ.
Πόσα είναι τα εντάλματα πληρωμής (παρακαλώ για την χορήγηση αντιγράφων) για δαπάνη καυσίμων που εξέδωσε η Ε.Α.ΠΑ.Ξ. κατά τα έτη 2007 – 2008 – 2009.
Για τη Δημοτική Παράταξη
«Πολίτες για την Αλλαγή»
Πατσίδου Μπέττυ
Δημοτική Σύμβουλος Ξάνθης
& Μέλος ΔΣ Ε.Α.ΠΑ.Ξ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »