*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Φεβρουαρίου

Παρενέβη ο Εισαγγελέας!

25 Φεβρουαρίου
Αίσθηση από τις αποκαλύψεις μας, συνεχίζονται οι απειλές Διαφωνίδη κατά «δημοσίων υπαλλήλων» για το ΚΕΚ, έκθετος και πάλι ο Δήμος Αβδήρων ΑΙΣΘΗΣΗ από τις αποκαλύψεις μας για τον «σκοτεινό» τρόπο με τον οποίο νοικιάστηκε ένα από τα πιο όμορφα και σε άριστη κατάσταση σχολεία του Νομού μας έναντι 500 Ευρώ σε ΚΕΚ του Πύργου Ηλείας, εκπρόσωπος του οποίου εμφανίζεται ο ιδιοκτήτης του «Εμπρός» Γιάννης Διαφωνίδης!!!!
Στο θέμα ήδη είχε διατάξει προκαταρκτική ο Εισαγγελέας Ξάνθης και είχε καλέσει τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου Αβδήρων Δημήτρη Μαυρομάτη να καταθέσει, ωστόσο τα «νέα στοιχεία» που χθες αποκαλύψαμε, έχουν φέρει κυριολεκτικά….ανατροπή στη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Αβδήρων να «διασωθεί»!

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΧΩΡΙΣ….ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ!
Αυτό το σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση τεράστιο δημόσιο κτίριο (Δημοτικό Σχολείο Ν. Κεσσάνης) που βλέπετε στις φωτογραφίες, νοικιάστηκε λοιπόν από τον Δήμο Αβδήρων έναντι μόλις 500 Ευρώ στο ΚΕΚ CONSUL Πύργου Ηλείας! Κι όλα αυτά μέσα στον 15Αυγουστο και με «ταχύτατες» διαδικασίες που βγάζουν….»μάτι»!
Ενώ η «γαλάζια» Δήμαρχος Αβδήρων Ευα Τσακίρη, υποτίθεται…απουσίαζε, όλα έγιναν τάχιστα! Την Δευτέρα 17/8 το θέμα περνάει από το Τοπικό Συμβούλιο Νέας Κεσσάνης ομόφωνα, την μεθεπόμενη μέρα (Τετάρτη 19/8/2009), συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων και επίσης…ομόφωνα, το δίνει στον Διαφωνίδη (υποτίθεται πολιτικό αντίπαλο της Δημάρχου Αβδήρων) και στο ΚΕΚ Πύργου Ηλείας!!!


«ΚΑΙΕΙ» ΤΟΝ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ
ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ
Διαβάστε επακριβώς τι λέει το πρακτικό του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων και η »διάτρητη» εισήγηση του Νομικού συμβούλου κυρίου Δημήτρη Μαυρομάτη που αναφέρεται σε ΠΑΥΣΗ του σχολείου (απαιτείται Υπουργική απόφαση), ενώ στη πραγματικότητα, «ανεστάλη η λειτουργία του σχολείου» και δεν υπήρχε παύση!!!
….
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από το Πρακτικό Αριθ. 11/2009
Συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Αβδήρων την 19η Αυγούστου 2009
Αριθ. Απόφασης: 88/2009
Περί: «Εξέταση αιτήσεων για παραχώρηση χρήσης του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Κεσσάνης»
Στα Άβδηρα και στο Δημοτικό Κατάστημα (Δημαρχείο) σήμερα την 19η Αυγούστου 2009 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30 μ.μ. συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων ύστερα από την με αριθ. 1592/14-8-2009 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων που δόθηκε σε κάθε Δημοτικό Σύμβουλο χωριστά σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ9ου 95 του Ν.3463/2006 (ΦΕΚ Α 114). Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι επί του συνόλου 13 Δημοτικών Συμβούλων βρέθηκαν παρόντες 9 δηλαδή
Δημοτικοί Σύμβουλοι Παρόντες
1.Χατζόπουλος (Μάκης) Δήμος
2.Αμαξηλάτης Αθανάσιος
3.Πασσαλής Αθανάσιος
4.Βακαλοπούλου Ευαγγελία
5.Τσολακίδης Σπυρίδων
6.Γεωργακάκης Αθανάσιος
7.Σιγανός Αγησίλαος
8.Κίσσας Δημήτριος
9.Καρακώστας Αναστάσιος
Δημοτικοί Σύμβουλοι Απόντες
1.Σαλτούρος Παναγιώτης
2.Μπαλαμπανίδης Γεώργιος
3.Ξανθόπουλος Σωκράτης
4.Τσακίρη Κυριακή
Στη συνεδρίαση δεν παρίσταται η Δήμαρχος Ευανθία (Εύα) Τσακίρη, παρέστησε όμως ο Δημοτικός Υπάλληλος Παπαδόπουλος Εμμανουήλ, ο οποίος ορίσθηκε Ειδικός Γραμματέας (Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αριθ. 13/2005) για την τήρηση των πρακτικών.
Στη συνεδρίαση παρίσταται μετά από πρόσκληση και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Νέας Κεσσάνης επειδή το παρόν θέμα αφορά το Τοπικό Διαμέρισμα της Νέας Κεσσάνης (παράγραφος 7 του άρθρου 95 του Ν.3463/2006).
Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και ανέγνωσε το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που είναι: «Εξέτασε αιτήσεων για παραχώρηση χρήσης του κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Κεσσάνης» και κάλεσε τον εισηγητή Μαυρομάτη Δημήτριο Νομικό να εισηγηθεί το θέμα. Ο εισηγητής αφού έλαβε το λόγο είπε τα εξής:
(Ιστορικό): η κινητή και ακίνητη περιουσία όλων των δημοσίων σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει μεταβιβασθεί με πληθώρα νομοθετικών διατάξεων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), στην περιφέρεια των οποίων βρίσκοντε το ακίνητο.
Συμφωνούμε την υπ’ αριθ. ΣΓ13/ΦΕΚ Β 40/1994 Υπουργική Απόφαση σε περίπτωση που παύσει η λειτουργία του σχολείου ή των μονάδων στο συγκεκριμένο ακίνητο, η χρήση του ορίζεται κάθε φορά με εισήγηση του οικείου ΟΤΑ και απόφαση του οικείου Νομάρχη (ήδη Περιφερειάρχη).
(Πρόταση): προτείνω στο σώμα επειδή το Δημοτικό Σχολείο Νέας Κεσσάνης έχει παύσει να λειτουργεί και υπάρχει ενδιαφέρον από δύο τουλάχιστον ΚΕΚ προκειμένου να λειτουργήσουν εκπαιδευτική δομή στο κτίριο του σχολείου προτείνεται να οριστεί η χρήση του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κεσσάνης για λειτουργία εκπαιδευτικών δομών από τα ΚΕΚ. Να παραπεμφθεί το θέμα στη Δημαρχιακή Επιτροπή για να καθορίσει τους όρους της μίσθωσης.
Για το θέμα αυτό το Τοπικό Συμβούλιο της Νέας Κεσσάνης εξέφρασε ομόφωνα θετική άποψη κατά την συνεδρίασή του την 17-8-2009.
Μετά το πέρας της εισήγησης και πρότασης του εισηγητή και μετά το πέρας των ερωτήσεων – απαντήσεων ο Πρόεδρος κάλεσε το σώμα να αποφανθεί σχετικά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση και πρόταση του εισηγητή και μετά από διαλογική συζήτηση
Αποφασίζει Ομόφωνα
Εγκρίνει την εισήγηση και πρόταση του εισηγητή δηλαδή ορίζει τη χρήση του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κεσσάνης για λειτουργία εκπαιδευτικών δομών από τα ΚΕΚ.
Παραπέμπει το θέμα στη Δημαρχιακή Επιτροπή για να καθορίσει τους όρους της μίσθωσης.
Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 88/2009
Αφού συντάχθηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως εξής:

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας Τα Μέλη

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου
Δήμος (Μάκης) Χατζόπουλο
……
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΑΛΛΑ «ΕΚΛΕΙΣΑΝ» ΤΑ…ΜΑΤΙΑ!
Τι λέει όμως η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ και γνώριζαν φυσικά τόσο η Δήμαρχος των Αβδήρων Ευα Τσακίρη όσο και ο Νομικός Σύμβουλος Δημήτρης Μαυρομάτης. Διαβάστε προσεχτικά:
-Αν παύσει η λειτουργία σχολικών μονάδων, η χρήση των διδακτηρίων αυτών και η εκμετάλλευση της περιουσίας τους κατά τον πιο πάνω τρόπο δεν πρέπει να αποκλείει την τυχόν επαναλειτουργία τους.
Η ευθύνη και η αρμοδιότητα για επισκευές μεγάλης κλίμακας στο φέροντα οργανισμό, στις στέγες και στις εγκαταστάσεις των σχολικών κτιρίων ανήκει στους αντίστοιχους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και, εφ’ όσον αυτοί δηλώσουν ότι αδυνατούν, ασκείται από τις οικείες νομαρχίες.
Βαρύνονται με δουλειά υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία συνίσταται στη χρησιμοποίησή τους, μόνο για τη στέγαση σχολείων ή μονάδων επαγγελματικής κατάρτισης ή λαϊκής επιμόρφωσης, κατά τα οριζόμενα κάθε φορά με αποφάσεις των οικείων νομαρχών. …η χρήση του ορίζεται κάθε φορά με εισήγηση του οικείου Ο.Τ.Α. και απόφαση του οικείου νομάρχη.
Χρησιμοποίησή τους, μόνο για τη στέγαση σχολείων ή μονάδων επαγγελματικής κατάρτισης ή λαϊκής επιμόρφωσης, κατά τα οριζόμενα κάθε φορά με αποφάσεις των οικείων νομαρχών. Σε περίπτωση που παύσει η λειτουργία τέτοιων σχολείων ή μονάδων στην περιοχή καθενός συγκεκριμένου ακινήτου, η χρήση του ορίζεται κάθε φορά με εισήγηση του οικείου Ο.Τ.Α. και απόφαση του οικείου νομάρχη.
Μπορεί να διατίθεται για άλλους σκοπούς έπειτα από εισήγηση του οικείου Ο.Τ.Α. και απόφαση του οικείου Νομάρχη και ήδη Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, από τον οποίο εποπτεύεται ο Ο.Τ.Α.
Αν παύσει η λειτουργία σχολικών μονάδων, ο αντίστοιχος οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης, με απόφαση του συμβουλίου του, καθορίζει τον τρόπο χρήσης των διδακτηρίων και εκμετάλλευσης της σχολικής περιουσίας, τα ενδεχόμενα έσοδα της οποίας διατίθενται για την επισκευή και συντήρηση του διδακτηρίου, την εκτέλεση των όρων διαθηκών και κληροδοσιών, τη χρηματοδότηση της λειτουργίας και των μικροεπισκευών και τη συντήρηση διδακτηρίων άλλων σχολικών μονάδων του ίδιου οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης ή και για τη χρηματοδότηση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η χρήση των διδακτηρίων αυτών και η εκμετάλλευση της περιουσίας τους κατά τον πιο πάνω τρόπο δεν πρέπει να αποκλείει την τυχόν επαναλειτουργία τους.
……
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Μόνο λοιπόν αν με Υπουργική απόφαση τεθεί σε «οριστική παύση» ένα σχολείο, μπορεί να γίνει δυνατή η ενοικίασή του από έναν ΟΤΑ! Το Σχολείο Νέας Κεσσάνης ήταν «υπό αναστολή λειτουργίας»…
Επομένως, κακώς εδόθη από τον Δήμο Αβδήρων προκειμένου να «εξυπηρετηθούν» ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
Αλλά και απόφαση-έγκρισης της Περιφέρειας να υπάρχει, θα έπρεπε σε αυτό να συναινέσει και το 3ο Γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κάτι που φυσικά δεν έγινε κι ούτε μπορούσε να γίνει!
-Επομένως το ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ που οραματίστηκαν Νομάρχης-Νομαρχιακό συμβούλιο, ΘΑ ΓΙΝΕΙ θέλουν-δε θέλουν!
-Φαντάζομαι ότι η Εισαγγελική έρευνα που διετάχθη θα διαπιστώσει ότι «όλοι όσοι ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ στην σκανδαλώδη αυτή απόφαση θα πρέπει να λογοδοτήσουν» και ότι και ΔΟΛΟΣ υπάρχει αλλά και ΠΡΟΘΕΣΗ να λειτουργήσουν σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος για να εξυπηρετήσουν την επιχειρηματική σχέση ενός ιδιοκτήτη εφημερίδας και ενός ΚΕΚ!
ΚΑΙ μετά από όλα αυτά, το ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ που οραματίστηκαν Νομάρχης-Νομαρχιακό συμβούλιο, ΘΑ ΓΙΝΕΙ θέλουν-δε θέλουν οι κύριοι Διαφωνίδης-Ευα Τσακίρη!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »