*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Ιανουαρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!!!

02 Ιανουαρίου
*Έχω την εντύπωση ότι αυτή η ιστορία με το «Βατοπέδι» που σήμανε και την πρώτη… υποχώρηση του Αντώνη Σαμαρά από τις αρχικές του θέσεις, μόνο ζημία θα κάνει στο νέο αρχηγό της Ν.Δ.
-Το αμαρτίες Καραμανλή - Αγγέλου ισχύει άψογα και στη περίπτωση αυτή…
……
*Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ βρήκε ευκαιρία.
-«Αντώνη, πάρε θέση»! Σε αυτήν τη φράση, που έμεινε στην ιστορία από τα γεγονότα του ‘65, εδράζεται η πολιτική της κυβέρνησης έναντι του νέου αρχηγού της ΝΔ. Για όλα τα θέματα, από την οικονομία μέχρι τα σκάνδαλα, θα τον καλούν να λέει αν συμφωνεί ή όχι με τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων Καραμανλή.
……
*Είναι χαρακτηριστική η χθεσινή δήλωση του Χρ. Παπουτσή για το Βατοπέδι: «Η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ελπίζω ότι θα σπάσει τον ιερό όρκο της σιωπής και θα συμβάλει στη διαλεύκανση της υπόθεσης και στην απόδοση όλων των ευθυνών, των πολιτικών κυρίως ευθυνών, που απαιτεί ο ελληνικός λαός».
……
*Ο Π. Μπεγλίτης προχώρησε ακόμη ένα βήμα, εμφανίζοντας τον Αντ. Σαμαρά δέσμιο των ισορροπιών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι διαβάζοντας τις εφημερίδες και παρακολουθώντας τα ΜΜΕ, πρόκειται για μια εσωτερική αντίδραση και έκφραση εσωτερικών διαφωνιών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.
……
*Πάντως το Βατοπέδι, ήταν και το θέμα συζητήσεων του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Σωκράτη Ξυνίδη και του επιτελείου του και το βράδι της Τετάρτης στον επάνω όροφο του ΚΥΒΕΡΝΕΙΟΥ.
……
*Εντυπωσιακή πράγματι η αναρρίχηση του γιατρού Φίλιππου Φιλίππου στον Δήμο Ξάνθης.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης τον προωθεί κατά εντυπωσιακό τρόπο, ενώ παράλληλα η στενή σχέση Φιλίππου με Τσέπελη, δείχνει ότι μάλλον πρόκειται για την… διάδοχη κατάσταση στον Δήμο.
Όσο κι αν ο γιατρός αρνείται κάτι τέτοιο…
……
*Σημειώνω ότι την ερχόμενη Δευτέρα στις 1.30 το μεσημέρι συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης για την εκλογή του νέου Προέδρου, ενώ στο όνομα του Φίλιππου Φιλίππου υπάρχουν ήδη αρκετές αντιδράσεις…
-Σημειώνω επίσης ότι πετυχημένος Πρόεδρος ήταν και ο Γιάννης Χρηστίδης που έμεινε εκτός, ενώ εκτός έμεινε και ο Αλέκος Κυριακίδης που θα μπορούσε να είναι πετυχημένος Πρόεδρος…
Φαίνεται όμως πως τόσο ο κύριος Χρηστίδης, όσο και ο κύριος Κυριακίδης, δεν τυγχάνουν της υποστήριξης του κυρίου Τσέπελη!!! Ατύχησαν…
……
*Στην Άγκυρα από τις 4 έως τις 8 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη διάσκεψη πρέσβεων της Τουρκίας που υπηρετούν στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου. Θέμα της ομιλίας του είναι «Δημοκρατία, Ασφάλεια και Σταθερότητα: Βλέμμα στον κόσμο και στην τουρκική Εξωτερική Πολιτική του 2010».
……
*Στο μεταξύ όπως μαθαίνω ο πρώην Διευθυντής του γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων κ. Μπορνόβας «τελείωσε» για την Ελληνική πρεσβεία της Κωνσταντινούπολης πριν λίγες μέρες, για άγνωστους λόγους…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »