*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Δεκεμβρίου

Εμείς όμως θέλουμε Δήμαρχο για τη Ξάνθη μας!

31 Δεκεμβρίου
Πρωτοχρονιάτικο «δώρο» Πεντζουρίδη σε Σγουρίδη-Στυλιανίδη! Τάχτηκε με πρωτοσέλιδο υπέρ του Χρίστου Πούλιου «βροντοφωνάζοντας» «το ΠΑΣΟΚ έχει Δήμαρχο»!ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΚΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ… «ΚΟΒΕΤΑΙ»;
*Το εβδομαδιαίο έντυπο του γνωστού Π.Β.Π πήρε «επιλεκτικά» τις «επί πληρωμή» ευχές της ΣΕΚΑΠ (Χρ. Πούλιος), ΣΕΚΕ (Καραπάζογλου), Παιδικών Σταθμών (Φιλλίπου), ΔΕΥΑΞ (Τσέπελης) και Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων (Χατζηευαγγέλου), προφανώς για να μας…»βρίζει» επειδή έχουμε διαφορετικές απόψεις!
*Σγουρίδη, αν «φοβάσαι» τον Σωκράτη, τον Τσαρτσάρα και τον Τσέπελη με την «διαπλοκή του» και δεν έχεις «κότσια» για ρήξεις, κάτσε στ’ αμπέλια! Οι «ρήξεις»δεν γίνονται με λόγια του… ούζου!
-Κανείς δεν θα σε κατηγορήσει, γιατί έτσι κι αλλιώς 20 χρόνια σαν βουλευτής, μόνο συμβιβασμούς ήσουνα…!
Το ΠΑΣΟΚ αν έχει πράγματι ….Δήμαρχο τον κύριο Πούλιο όπως λέει ο κύριος Πεντζουρίδης, να τον έχει και να τον χαίρεται!
Εμείς οι ενεργοί πολίτες, που προηγούμαστε των πολιτικών και των κομμάτων και δυστυχώς κανείς από αυτούς δεν το έχει ακόμη αντιληφθεί, θέλουμε Δήμαρχο ΓΙΑ ΤΗ ΞΑΝΘΗ μας!!!
-Όσο λοιπόν περνάει ο καιρός, τόσο αυτή η απαίτηση θα δυναμώνει και περισσότερο και θα γίνεται ποτάμι, θάλασσα και…ωκεανός!
-Γιατί είναι απαίτηση ΨΥΧΗΣ!!! Όλων των Ξανθιωτών….Πλην βεβαίως των «λαμογιών»!
«Μ»
Μόνο ως….Πρωτοχρονιάτικο «δώρο» του γνωστού κυρίου Πεντζουρίδη, προς τον Παναγιώτη Σγουρίδη και κυρίως προς τον Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Επικαιρότητα» που εκδίδει ο ίδιος….χωρίς να προκαλεί πλέον καμία έκπληξη, για τις αμφιλεγόμενες κατά περιόδους θέσεις που εκφράζει.
Προσέξτε λοιπόν.
-Ο ίδιος δημοσιογράφος που είχε χαρακτηρίσει προ μηνός ως …»βαρίδιο» της παράταξης Στυλιανίδη τον παραιτηθέντα Αντιδήμαρχο Ξάνθης Στάμο Τριμίτζιο στη προσπάθειά του αν στηρίξει τους γνωστούς «επαγγελματίες» δημοτικούς συμβούλους Θεολόγο Καλαϊτζή και Μανώλη Τσέπελη καλώντας μάλιστα τον σημερινό Δήμαρχο να κάνει την….»ανατροπή» τώρα που φεύγει το…»βαρίδιο» Στάμος για να επανεκλεγεί θριαμβευτικά!!!
-Χθες εμφανίστηκε ως…εκφραστής του Σωκράτη Ξυνίδη, του Χρίστου Πούλιου και του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, με τίτλο:
-«ΤΟ ΠΑΣΟΚ έχει Δήμαρχο» και φωτογραφία τον εργολάβο κ.Χρίστο Πούλιο!!!!
ΤΩΡΑ πως γίνεται το ίδιο πρόσωπο και η ίδια εφημερίδα από τη μια να ενδιαφέρονται και να νοιάζονται για την «πολιτική εξέλιξη» και….νίκη του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη στις Δημοτικές εκλογές του 2010 μετά την «απαλλαγή» από το… «βαρίδιο» Στάμος Τριμίτζιος κι από την άλλη
να κάνουν «σημαία» τον κύριο Χρίστο Πούλιο που στα…50 του ανακάλυψε την πολιτική!
Με τον βαρύγδουπο τίτλο «Το ΠΑΣΟΚ έχει Δήμαρχο» (ο εκ Καρδίτσης εργολάβος στις δημοτικές εκλογές του 2006 πήρε ποσοστό μόλις 25%!!!), η εξήγηση είναι απλούστατη!
Με τον τρόπο αυτό ο Πεντζουρίδης κάνει ότι μπορεί προκειμένου να «αποθαρρύνει» (!!!) τον πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής Παναγιώτη Σγουρίδη να κατέβει Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης!!! Κι όχι βέβαια γιατί ξαφνικά αναγνώρισε την….δημοτικότητα του κυρίου Πούλιου στη βάση του ΠΑΣΟΚ
(Σ. Σ. Κάτι που «βολεύει» κυρίως τη σημερινή δημοτική αρχή (Τσέπελης-Στυλιανίδης) και στη συνέχεια την αντιπολίτευση Πούλιου-Θανάση Ξυνίοδη που μέχρι ένα βαθμό, είχε «συντηρήσει» και το καθεστώς Τσέπελη-Θεολόγου στον Δήμο τα τελευταία χρόνια…)
…….
ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΚΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ… «ΚΟΒΕΤΑΙ»;
ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΟΙ ΕΥΧΕΣ!...
Το πρωτοσέλιδο Πεντζουρίδη βέβαια στη χθεσινή «Επικαιρότητα» μπορεί εύκολα να «ερμηνευτεί» αν κανείς ανατρέξει στις διαφημίσεις και τις «επί πληρωμή» ευχές που επιλεκτικά δόθηκαν στο εν λόγω έντυπο…
Ταυτόχρονα βέβαια με τις «δηλώσεις» Τσαρτσάρα, Πούλιου κλπ που περισσότερο ΤΡΟΜΟ και ΑΓΩΝΙΑ δείχνουν στη περίπτωση που ο Σγουρίδης κατέβει ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος, παρά να «πείσουν» για την ξεκάθαρη θέση του….ΠΑΣΟΚ!
Προσέξτε λοιπόν τις παρακάτω λεπτομέρειες:
1.Το εβδομαδιαίο έντυπο «Επικαιρότητα» του γνωστού Π.Β.Π πήρε «επιλεκτικά» τις «επί πληρωμή» ευχές της ΣΕΚΑΠ (Χρίστος Πούλιος), ΣΕΚΕ (Ανέστης Καραπάζογλου), Παιδικών Σταθμών (Φιλλίπου Φίλιππος), ΔΕΥΑΞ (Μανώλης Τσέπελης) και Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων (Στέλιος Χατζηευαγγέλου)!!!
Δηλαδή του συστήματος Σωκράτη Ξυνίδη και του συστήματος Αλέκου Κοντού!
Μάλιστα στα ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο εν λόγω δημοσιογράφος βρίσκει την ευκαιρία να μας «επιτεθεί» ακόμη και με ύβρεις, επειδή έχουμε διαφορετικές απόψεις για την «πλατεία-ΤΕΡΑΣ» των 3.5 και πλέον εκατομμυρίων Ευρώ που ο Δήμαρχος Ξάνθης χαρακτηρίζει…στολίδι της πόλης!!!
2.Καθόλου τυχαία, την επομένη μέρα της κριτικής μας για τον «πολυθεσίτη» διευθυντή της ΣΕΚΕ κ.Καραπαπάζογλου, την επομένη το συγκεκριμένο έντυπο παίρνει επιλεκτικά και τις ευχές της ΣΕΚΕ…Ενώ εμάς μας «τιμωρεί» ο συγκεκριμένος κύριος και δεν μπορούμε να πληρωθούμε ούτε την συνδρομή πλέον…
3.Φυσικά το να λέγεσαι Απόστολος Αγκόρτζας και να «ενισχύεις» από την ιδιωτική σου επιχείρηση (ΑΓΡΙΑΝΗ), ένα έντυπο, κανένα πρόβλημα….και δικαίωμά σου. Ωστόσο πρόκειται για το ίδιο έντυπο που εκδίδει ο ίδιος δημοσιογράφος που χαρακτήρισε ως…»πολιτικό βαρίδιο» τον Στάμο Τριμίτζιο! Με τον οποίο ο Αγκόρτζας ήρθε σε ΣΚΛΗΡΗ κόντρα μέσα στη Δημαρχιακή λίγο πριν την παραίτησή του…
4.Επιλεκτικά επίσης, το έντυπο που στηρίζει τον κύριο Πούλιο, πήρε τις ευχές και της….ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗΣ ΔΕΥΑΞ του κυρίου Τσέπελη!!!
5.Τώρα πως γίνεται όποιος ασκεί κριτική στους παραπάνω κυρίους που κουμαντάρουν την ΣΕΚΕ ή την ΣΕΚΑΠ, ή την ΔΕΥΑΞ κλπ να ….«κόβεται» και να δίνονται επιλεκτικά οι «ευχές» στο έντυπο που ρίχνει «λάσπη» ή επιτίθεται στους ανθρώπους που βρίσκονται …..«απέναντι»! Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί αναλόγως……
……..
ΣΓΟΥΡΙΔΗ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΑ…ΑΜΠΕΛΙΑ ΣΟΥ!
Εμείς δεν θα «μασήσουμε»τα λόγια μας και αυτή τη φορά, με τις ΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ μας! Απέναντι σε όλους….μετράει η ψυχή και το όνειρο.
Κι έχουμε και λέμε. Αν το ΠΑΣΟΚ έχει Δήμαρχο τον….Λάκη Στυλιανίδη, γιατί η επιλογή του Πούλιου δεν μπορεί ν’ αλλάξει τίποτα στο κατεστημένο της σημερινής δημοτικής αρχής, με γειά τους και χαρά τους. Και για τους κυρίους Τσαρτσάρα και Σωκράτη….
-Εμείς όμως θέλουμε Δήμαρχο για την Ξάνθη μας!!!
Που θα δίνει ελπίδα και προοπτική στη πόλη και στους δημότες και δεν θα είναι «δέσμιος» κανενός...
Και γι’ αυτό μαχόμαστε…
-Αν λοιπόν κύριε Σγουρίδη το ΠΑΣΟΚ παρά τις 9.067 ψήφους που πήρες σε έχει πλέον…..»πετάξει» σαν στημένη λεμονόκουπα, εκπροσωπείται στη Ξάνθη πλέον από τον Πεντζουρίδη και «φοβάσαι» τον Σωκράτη, τον Τσαρτσάρα και τα άλλα συντρόφια σου….
-Ή αν κύριε Σγουρίδη τρέμεις να τα βάλεις με τον Τσέπελη και την «διαπλοκή του» (σε σένα έδωσε το Elisso για την τελευταία κεντρική πολιτική ομιλία σου παραμονές εκλογών…) και δεν έχεις «κότσια» για ρήξεις,
Εμάς αυτό δεν μας αφορά!!!
Κάτσε στ’ αμπέλια σου…!
-Οι «ρήξεις»δεν γίνονται με λόγια του… ούζου στα αποστακτήρια της Νέας Κεσσάνης, όπου δημόσια τη μια παριστάνεις τον τζάμπα …»μάγκα και απευθύνεις δημόσια πρόσκληση στους αφελείς Ιθαγενείς με το σύνθημα, «Όλοι μαζί, να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγείου από το Δημαρχείο Ξάνθης» και την….άλλη «Το είπα ναι μεν, αλλά ήταν κουβέντα του…ούζου και της παρέας!» ή για όλα φταίει ο Παπαδόπουλος που τόσα χρόνια σας έχει και…ΤΡΕΧΕΤΕ από πίσω του!
-Κανείς δεν θα σε κατηγορήσει φίλτατε κύριε Σγουρίδη, γιατί έτσι κι αλλιώς 20 χρόνια σαν βουλευτής, μόνο συμβιβασμούς ήσουνα…!
Δεν σου επιτρέπουμε όμως να «αριβίζεις» με τα όνειρά και τα οράματά μας!!!
-Κάτσε λοιπόν στη μπάντα….κι ας τον λαό και τους πολίτες να ονειρεύονται ότι «μαζί με την γέννηση των νέων δρόμων και των νέων ταξιδιών, έρχεται και η ΑΝΑΣΤΑΣΗ της ελπίδας»!!
……
Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΟΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ
Θα αναφερθούμε όμως και στα τελευταία σενάρια που «δείχνουν» και τον πρώην Υπουργό κ.Κοντό να θέλει να…αιφνιδιάσει Σαμαρά και ΠΑΣΟΚ και να «ενδιαφέρεται» για τον Δήμο Ξάνθης.
Είναι κάτι που το άφησε και ο ίδιος άλλωστε δημόσια να «αναπτυχθεί» ανιχνεύοντας και τις αντιδράσεις του εκλογικού σώματος…οπότε και δεν κινδυνεύει να του κάνει….ντά κάποια εφημερίδα ή κάποιος εκδότης, όπως συνέβη με τον κύριο Σγουρίδη….γιατί τάχα το «αποκάλυψε» μόνο σε μας…
Τίποτα λοιπόν δεν αποκλείει ένα τέτοιο σενάριο, αφού υπάρχει περίπτωση να ισχύσει τελικά για το Νομό Ξάνθης με τον Καποδίστρια ΙΙ η πρόταση, «Ένας Νομός, ένας Δήμος»!
Στη περίπτωση αυτή λοιπόν ο Αλέκος Κοντός θεωρώντας και ο ίδιος ότι είναι ήδη από τους «κομμένους» του Αντώνη Σαμαρά, ενδέχεται να δει τον Οικουμενικό Δήμο, ως ένα σκαλοπάτι που θα τον καταστήσει εκ νέου πρωταγωνιστή στα νέα πολιτικά πράγματα όπως εξελίσσονται…
Ο Αλέκος Κοντός καθόλου παράξενο να κατέβει ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, κάνοντας με τον τρόπο αυτό και επίδειξη προσωπικής δύναμης, αφού μπορεί παράλληλα να διατηρήσει και την βουλευτική του ιδιότητα κι ότι…βγει αλλά και ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ με τον τρόπο αυτό σε επαγρύπνηση το «προσωπικό του στρατόπεδο»!
Δεν αποκλείεται πράγματι ο Κοντός να… «αιφνιδιάσει» Σαμαρά-ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας ως ανεξάρτητος τον Δήμο Ξάνθης! Ιδίως στην περίπτωση που θα ισχύει το ένας Δήμος, ένας Νομός!!!
Άλλωστε σε τελική ανάλυση αν κανείς μπορεί να δει με καθαρό μάτι όλες αυτές τις εξελίξεις, ακόμη και οι…. «δισταγμοί» του Παναγιώτη Σγουρίδη, ενισχύουν στην ουσία το ίδιο πράγμα…
Την απαίτηση των καιρών για ένα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ που δεν θα «κηδεμονεύεται» ούτε από κόμματα, ούτε όμως και από τα «γνωστά» λαμόγια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…
-Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν αν έχει πράγματι ….Δήμαρχο (τον εκ Καρδίτσας κύριο Πούλιο), να τον έχει και να τον χαίρεται!
Εμείς όμως οι ενεργοί πολίτες, που προηγούμαστε πλέον των πολιτικών και των κομμάτων και δυστυχώς κανείς από αυτούς δεν το έχει ακόμη αντιληφθεί, θέλουμε Δήμαρχο ΓΙΑ ΤΗ ΞΑΝΘΗ μας!!!
-Όσο λοιπόν περνάει ο καιρός, τόσο αυτή η απαίτηση θα δυναμώνει και περισσότερο και θα γίνεται ποτάμι, θάλασσα και…ωκεανός! Γιατί είναι απαίτηση ΨΥΧΗΣ!!! Όλων των Ξανθιωτών…Χθες ο Σγουρίδης, σήμερα ο Κοντός….αύριο ποιος ξέρει….το 2010 φέρνει πολλές εκπλήξεις σίγουρα!
«Μ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »