*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουλίου

ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ! Σε κρεμαστή γέφυρα-Λημνίο!

30 Ιουλίου
Το έργο έχει ήδη προγραμματιστεί και θα εγκριθεί με το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης για το 2010 που θα περάσει τον Νοέμβριο, για να υλοποιηθεί την επόμενη χρονιά
*Παράλληλα θα γίνει και επέκταση του πάρκινγκ της πισίνας προς την περιοχή του Λημνίου όπου θα αναπλαστεί όλη η κάτω περιοχή, για να «καθαρίσει» και από τους «περιθωριακούς» τύπους!
Θα μπούνε φώτα, όχι μόνο στην κρεμαστή γέφυρα του Κόσυνθου, αλλά σε όλη την κάτω περιοχή με την ανάπλαση που θα γίνει στο ποτάμι και τα έργα που προγραμματίστηκαν ήδη για το νέο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2010 που θα εγκριθεί τον ερχόμενο Νοέμβρη με τον προγραμματισμό.

Αυτό μας είπε ο Δήμαρχος Ξάνθης με αφορμή το σχόλιό μας για το «σκοτεινό ποτάμι» και την «σκοτεινή γέφυρα» στη στήλη «Βολίδες».
Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο Δήμαρχος Ξάνθης, η κάτω περιοχή του Λημνίου θα αναπλαστεί και μάλιστα θα δοθεί και επαρκής χώρος για στάθμευση αυτοκινήτων σαν προέκταση του πάρκινγκ της Πισίνας.
Σίγουρα με άπλετο φως σε όλη την περιοχή και ιδιαίτερα του Λημνίου, τα περιθώρια των περιθωριακών τύπων θα λιγοστέψουν ώστε ορισμένες περιοχές που δεν τολμάει να «πατήσει» το πόδι του ο Ξανθιώτης, να γίνουν πιο προσιτές…
(Σ.Σ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι πέρσι δύο φορές κόντεψε να καεί όλο το περιαστικό άλσος από φωτιές που μπήκανε στη κοίτη του ποταμού, πάνω από το «Νησάκι» από «περίεργους» τύπους…)
Επίσης με την ανάπλαση του χώρου θα γίνει και μονοπάτι περιπάτου που θα ξεκινάει από την γέφυρα παράλληλα του ποταμού και θα φτάνει μέχρι και τη στροφή του ποταμού πάνω από το «Νησάκι». Ήδη άλλωστε διαμορφώνεται και ο χώρος που υπάρχει στη κοίτη του ποταμού πάνω από το «Νησσάκι» καθιστώντας το προσιτό για τους πολίτες που θέλουν να απολαύσουν τη δροσιά και τη θέα του ποταμού.
Μακάρι! Γιατί ιδιαίτερα τη μέρα που οι Scorpions έδωσαν την συναυλία τους στη Ξάνθη, η κρεμαστή γέφυρα για πρώτη φορά είχε τόση κίνηση πολιτών, όμως η έλλειψη φωτισμού την καθιστούσε πολύ επικίνδυνη…
Έτσι κι έπεφτε κάτω κανείς από τους δεκάδες πεζούς που την περνούσαν, με τίποτα δεν γλίτωνε…
Με τα νέα έργα του Δήμου Ξάνθης, η περιοχή αυτή που είναι από τις ομορφότερες, όχι μόνο θα αναβαθμιστεί, αλλά θα γίνει και ασφαλέστερη για τους πολίτες.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »