*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Ιουνίου

«Φιέστα» Κοντού! Για την προσωπική του επιβίωση

02 Ιουνίου
«Επιστράτευσε» τους πάντες, για να «σώσει» τον εαυτό του, διχάζοντας ακόμη περισσότερο τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας

ΑΦΟΥ «ΣΑΜΠΟΤΑΡΑΝ» ΤΟΝ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ 170 ΑΤΟΜΑ!
*Με κόσμο μεταφερόμενο με πούλμαν ακόμη και από άλλους… Νομούς και τους «μηχανισμούς» ΣΕΚΕ και αγροτοπατέρων, για να γεμίσει ένα αμφιθέατρο 500 θέσεων και να εμφανιστεί τοπάρχης… «ηγέτης» της παράταξης!

ΟΛΟΙ ΓΙΑ «ΕΝΑΝ»! ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΑΥΤΟ»ΤΟΥ!

*»Κουβάλησε» τους Δημάρχους του Νομού και τον Τάτση, μόνο και μόνο για να «νομιμοποιήσει» πρακτικές & αλαζονικές συμπεριφορές ξένες με τα ΟΡΑΜΑΤΑ της Νέας Δημοκρατίας!
ΕΝΩ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ «ΑΛΛΟΘΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!
*Προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ για το Συνεταιριστικό Κίνημα και το Βατοπέδι, αυτός έδινε γεύματα προς τιμή του Χατζηευγγέλου και του Νεόφυτου και επί των ημερών του, έκλεισαν τα εργοστάσια, ενώ «νομιμοποίησε» όλες τις διεκδικήσεις των Εφραίμ - Αρσένιου στη περιοχή μας με τις ανταλλαγές!
Γράφει στο Αρχιπέλαγος Γκούλαγκ ο Σολζενίτσιν: «Την αδιαφορία των νέων δεν την προκαλεί το έλλειμμα παιδείας, αλλά η ατιμωρησία των εγκλημάτων που υπόσχεται ευδαιμονία». Αναφέρεται στην μετασταλινική ΕΣΣΔ. Το σύνθημα του κυρίου Κοντού στη .συγκέντρωσή του, έλεγε «Κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ»…

ΜΟΝΟ ενωμένη δεν πάει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της Κυριακής, αφού αντί μας ΕΝΩΤΙΚΗΣ και δυναμικής κομματικής εκδήλωσης, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής του κόμματος Κοντός Αλέκος, «επιστράτευσε» τους πάντες, για να «σώσει» μόνο τον εαυτό του (!), διχάζοντας ακόμη περισσότερο τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας! Προσπάθησε δηλαδή να εμφανιστεί ο τοπικός γαλάζιος «τοπάρχης», ως ένα δεύτερο είδος Αριστοτέλη Παυλίδη…..κι όχι για να εμπνεύσει και να συσπειρώσει το κόμμα, ώστε η Νέα Δημοκρατία να ξαναγίνει ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ στο Νομό Ξάνθης, όπως ήταν επί σειρά ετών….
-Μόνο Νέα Δημοκρατία δεν ήταν αυτό που είδαν όλοι το Σάββατο το βράδυ στο Δημοτικό Αμφιθέατρο….
Ήταν μια ΠΟΛΥΔΑΠΑΝΗ «Φιέστα» Κοντού, καθαρά και μόνο για την προσωπική του επιβίωση!
-Μια απέλπιδα προσπάθεια του πρώην Υπουργού να «πείσει» ότι «ως Υφυπουργός και Υπουργός λειτούργησε σεμνά και ταπεινά», ενώ την περίοδο εκείνη, μόνο η γνωστή «παρέα» του μπορούσε να τον συναντήσει και οι πολίτες βρίσκανε «κλειστό» το πολιτικό του γραφείο ή το κινητό του, μονίμως να μην απαντάει σε καμία κλήση…
«Λειτούργησα σεμνά και ταπεινά», είπε ο απολογούμενος στους προσκεκλημένους του ο Κοντός….ξεχνώντας φυσικά όταν ο Καραμανλής τον αναβάθμισε σε Υπουργό, η πρώτη πολιτική του πράξη ήταν «να βολέψει παρά το νόμο και την ηθική τον γιο του ως μετακλητό δημόσιο υπάλληλο», εν γνώσει του ότι «ψευδώς υπέγραψε ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ του Ν. 105 ότι είχε εκτελέσει τη στρατιωτική του θητεία»!!!
Όπως «σεμνά και ταπεινά», διόρισε τον επιχειρηματία του «Αδιέξοδου» και κουμπάρο του «Πύρρο» ως….ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ!
Συμμέτοχη φυσικά στη άνευ προηγουμένου προχθεσινή προσωπική «φιέστα» του κυρίου Κοντού είναι η ΝΟΔΕ του υπό ομηρία Προέδρου Στέλιου Μωραϊτη, που ενέκρινε να γίνει μια τέτοια ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ και ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗ εκδήλωση, ενώ μια βδομάδα πριν, αυτή η ίδια σαν κομματική οργάνωση και με την στήριξη μάλιστα Κοντού, Νομάρχη και Δημάρχου, «σαμπόταρε» την ομιλία του Υπουργού Τουρισμού κ.Μαρκόπουλου στην οποία μάζεψε όλο κι όλο….170 άτομα!!! μΜόνο και μόνο για να φανεί…η διαφορά ενός νυν με έναν πρώην Υπουργό!!!
Με απλά λόγια δηλαδή να γίνει κατανοητό στη τοπική κοινωνία….
Ο…Πανελλήνιας εμβέλειας πρώην Υπουργός που κατόρθωσε να μαζέψει….6πλάσιο κόσμο από ότι ένας εν ενεργεία Υπουργός της Κυβέρνησης!!!!
Όλα αυτά βέβαια, με κόσμο μεταφερόμενο με πούλμαν ακόμη και από άλλους… Νομούς και τους «μηχανισμούς» ΣΕΚΕ και αγροτοπατέρων νάχουν κινητοποιηθεί σε όλη την Βόρεια Ελλάδα!!!!
Χώρια βέβαια τα δεκάδες προσωπικά τηλέφωνα και μηνύματα του Υπουργού στα κινητά….πολιτών που έφτασαν στο σημείο ακόμη και να «αγανακτήσουν» που ήξερε τα κινητά τους ο πρώην Υπουργός και τους έστειλε μήνυμα!!!
-Και τελικά το Σάββατο το βράδυ τι έγινε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο;
Απλά ο κύριος Κοντός πανηγύρισε έναν εύθραυστο προσωπικό θρίαμβο, γεμίζοντας μια αίθουσα όλο κι όλο 500 θέσεων!!! Κι άντε νάταν άλλοι 200-300 απ’ έξω….χωρίς να ενδιαφέρει το αποτέλεσμα!
-Τι θα γίνει δηλαδή την Κυριακή στις Ευρωεκλογές; Θα έρθει ΠΡΩΤΗ η Νέα Δημοκρατία στο Νομό Ξάνθης; Ή το ΠΑΣΟΚ και πάλι θα καταγάγει ΘΡΙΑΜΒΟ; Αυτό που είναι και η ουσία του πράγματος….
-Με απλά λόγια. Τι προέχει δηλαδή την Κυριακή στις Ευρωεκλογές 2009; Η ΝΙΚΗ και ΠΡΩΤΙΑ της παράταξης; Η ενότητα όλων;
-Ή η προσπάθειά του κυρίου Κοντού Αλέκου να «πείσει» ότι θα είναι στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις ερχόμενες εκλογές, χωρίς να «μπαίνει» στον κόπο να αναρωτηθεί και ο ίδιος, αλλά και ο Πρωθυπουργός πόσοι αγνοί πολίτες δεν θα ξαναψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και…θα ΦΥΓΟΥΝ από το κόμμα εξ’ αιτίας των πολιτικών και αλαζονικών του συμπεριφορών!!!
…..
ΟΛΟΙ ΓΙΑ «ΕΝΑΝ»! ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΑΥΤΟ»ΤΟΥ!
Ένα επί πλέον δείγμα της εναγώνιας πολιτικής του ανασφάλειας….
»Κουβάλησε» όλους σχεδόν τους Δημάρχους του Νομού (μόνο ο Χατζηευαγγέλου αυτή τη φορά τον σνόμπαρε…) τον Τάτση, τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή-συνδικαλιστή κ.Πουπάκη ακόμη και τον Γκιουλέκα (!) -που πριν γίνει Υπουργός, είχε το θάρρος να καταγγείλει Ρουσόπουλους και Βατοπεδινούς και τώρα ξαφνικά φαίνεται πως μας «τάλλαξε»-…..μόνο και μόνο για να «νομιμοποιήσει» ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ πρακτικές & αλαζονικές συμπεριφορές ξένες με τα ΟΡΑΜΑΤΑ της Νέας Δημοκρατίας και του σημερινού Πρωθυπουργού! Μόνο και μόνο, για να εμφανιστεί ως ο…γαλάζιος «τοπάρχης» και μπροστάρης, ενώ στην ουσία είναι πολιτικά ευάλωτος στο ΠΑΣΟΚ και ανήμπορος να αντιδράσει ακόμη κι όταν με τις ανακοινώσεις τους, δεν τον έχουν αφήσει σε χλωρό κλαρί….
-Εύκολη «λεία» για το οποιοδήποτε κόμμα της αντιπολίτευσης….
…….
ΕΝΩ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ «ΑΛΛΟΘΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!
Το πιο ωραίο από όλα; Ο κύριος Κοντός προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ για το Συνεταιριστικό Κίνημα και το Βατοπέδι, όταν αυτός ο ίδιος επί ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ του, έδινε γεύματα προς τιμή του Χατζηευγγέλου και του Νεόφυτου, επί των ημερών του, έκλεισαν τα Συνεταιριστικά εργοστάσια, ενώ ακόμη και με το περιβόητο εκείνο δελτίο τύπου που ακόμη και βουλευτές της Ν.Δ. «απαξίωσαν»στην Εξεταστική Επιτορπή, «νομιμοποίησε» όλες τις διεκδικήσεις των Εφραίμ - Αρσένιου στη περιοχή μας με τις περιβόητες ανταλλαγές!
Μολονότι διαβάσαμε την ομιλία του κυρίου Κοντού (την έστειλε ο ίδιος στις εφημερίδες) κι είναι τόσο «διάτρητη» από κάθε πλευρά (ειδικά στα περί σεμνότητας και ταπεινότητάς του)…σε σημείο να προκαλεί μειδιάματα, αντί άλλου σχολίου θα «κλείσουμε» το σημερινό θέμα μας, με κάτι που έγραψε στο Αρχιπέλαγος Γκούλαγκ ο Σολζενίτσιν: «Την αδιαφορία των νέων δεν την προκαλεί το έλλειμμα παιδείας, αλλά η ατιμωρησία των εγκλημάτων που υπόσχεται ευδαιμονία.
-Bεβαίως το παραπάνω απόφθεγμα, του Νομπελίστα συγγραφέα, αναφέρεται στην μετασταλινική ΕΣΣΔ.
Και το σύνθημα του κυρίου Κοντού όμως στη συγκέντρωσή του, έλεγε «Κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ»…
-Ίσως γιατί δεν είχε μέχρι σήμερα την απαραίτητη σεμνότητα να ζητήσει ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ και από τον Πρωθυπουργό που τον εμπιστεύτηκε τα ΟΡΑΜΑΤΑ της μεγάλης παράταξης και τον έχρισε Υπουργό αλλά και από τον κόσμο της Ξάνθης τον οποίο ΠΡΟΔΩΣΕ γιατί λειτούργησε ως Υπουργός «παρέας» και λίγων «ημετέρων»….
Πρώτα δηλαδή αυτός και οι «εκλεκτοί» του και μετά το…χάος!
Χωρίς την ΣΕΚΕ όμως και τα συνεταιριστικά που χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί ως εφαλτήριο για τις προσωπικές του επιδιώξεις ο κύριος Κοντός, μπορεί να μας πει, «πόσοι πολίτες πλέον τον εμπιστεύονται, ποιους πλέον ΕΜΠΝΕΕΙ ως πολιτικός;»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »