*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Μαΐου

ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΥΠΙΔΗ & ΤΟΥ ΔΡΑΓΟΥΪΔΗ! Ο Χρίστος Μούρκας προέβη σε ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ!

20 Μαΐου

Ο κ. Αθανάσιος ΑΡΑΞΗΣ, κατήγγειλε με επιστολή του στο «Μ» τον πρώην Αντιδήμαρχο Ξάνθης
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ!
*Παρά τις καταγγελίες μου κύριε Παπαδόπουλε, είτε γραπτές είτε προφορικές προς τον Προϊστάμενο της Πολεοδομίας του Δήμου Ξάνθης, προς τους υπαλλήλους του Τμήματος Πολεοδομίας κυρίους Θεοδωρόπουλο και Κυριακίδη, μέχρι σήμερα εξ’ όσων γνωρίζω δεν έχουν πράξει τα δέοντα
.

ΜΕ ΥΒΡΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!
*Ο κύριος Μούρκας με έχει κατ’ επανάληψη βρίσει, διότι λέει όταν παρκάρω το όχημά μου στο σημείο κλείνω τη θέα στα παράθυρά του, τα οποία παράθυρα έχει αυθαίρετα ανοίξει. Αν είναι δυνατόν δηλαδή. Να μην παρκάρουμε στην οικοδομή μας, επειδή το θέλει ο κύριος Μούρκας.
.

O πρώην Αντιδήμαρχος Ξάνθης και δημοτικός σύμβουλος κ.Χρήστος Μούρκας, είναι αρκετά γνωστός στη πόλη μας. Φίλος προσωπικός τοπικών εκδοτών (κυρίως του κυρίου Καρυπίδη που τον έχει κάνει και πολλά πρωτοσέλιδα), αλλά και φίλος του γνωστού εργολάβου κ. Δραγουϊδη, ενώ εκλέχθηκε με πολύ δυσκολία δημοτικός σύμβουλος, δυστυχώς στη πράξη (όταν δηλαδή του ανετέθη εξουσία από τον Δήμαρχο), πάμπολλες φορές προκάλεσε τους δημότες με τις ειρωνικές αλλά και εξυβριστικές του συμπεριφορές…
Ενεργός πολίτης (ο κύριος Αθανάσιος ΑΡΑΞΗΣ), δεν άντεξε και τον κατήγγειλε
για… ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ενώ ο ίδιος ως αντιδήμαρχος, υποτίθεται… ήλεγχε τις ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ κατασκευές!!!
Δημοσιεύουμε ΑΥΤΟΥΣΙΑ την καταγγελία του κ.ΑΡΑΞΗ που εκτός των άλλων, μας κατήγγειλε και ότι, «παρά τις καταγγελίες του, είτε γραπτές είτε προφορικές προς τον Προϊστάμενο της Πολεοδομίας του Δήμου Ξάνθης, προς τους υπαλλήλους του Τμήματος Πολεοδομίας κυρίους Θεοδωρόπουλο και Κυριακίδη, μέχρι σήμερα εξ’ όσων γνωρίζει δεν έχουν πράξει τα δέοντα!!!»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Αθανάσιος ΑΡΑΞΗΣ του Νικολάου, κάτοικος Ξάνθης (οδός Κιουταχείας 9Β)

Κύριε Παπαδόπουλε, διαπίστωσα ότι ο πρώην Αντιδήμαρχος κύριος Χρήστος Μούρκας που διατηρεί Τεχνικό Γραφείο και είναι Τοπογράφος στο επάγγελμα προέβη σε αυθαίρετες κατασκευές. Συγκεκριμένα, προέβη στη διάνοιξη ανοιγμάτων (παραθύρων) στο ισόγειο του εξωτερικού τοίχου του κτιρίου που εφάπτεται με το οικόπεδο ιδιοκτησίας μου. Ειδικότερα και σύμφωνα με τις παρακάτω συνημμένες στην παρούσα φωτογραφίες καταγγελία προέβη στην διάνοιξη δύο (2) παραθύρων κατά παράβαση της βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας που ορίζει ότι:
«Κατά την ανέγερση κτιρίων σε επαφή με το κοινό όριο ομόρων οικοπέδων κατασκευάζεται για κάθε κτίριο ξεχωριστός τοίχος σε επαφή προς το κοινό τους όριο και με όλο το πάχος εντός του οικοπέδου του ανεγειρόμενου κτιρίου. Ο καθένας από τους πιο πάνω τοίχους είναι εξωτερικός τοίχος του κάθε κτιρίου και πρέπει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κανονισμού αυτού».
Επίσης, το άρθρο 353 το Π.Δ. 14-//1999 (Κώδικας Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας) αναφέρει ρητά στην περίπτωση 9 του άρθρου 353 ότι:
«Στους μεσότοιχους και τους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου που αναγείρονται σε επαφή με το κοινό όριο των ιδιοκτησιών απαγορεύεται η διάνοιξη ανοιγμάτων».
Περαιτέρω δε, προκύπτει ότι τα ανοίγματα- παράθυρα, κατασκευάστηκαν από τον Χρήστο Μούρκα, ο οποίος πέρα από ιδιοκτήτης είναι και κατασκευαστής των εν λόγω ανοιγμάτων. Ο προκάτοχός του κ. Πανίδης, όπως προκύπτει από τα συνημμένα στο συμβόλαιο πώλησης τοπογραφικά και κατόψεις, πούλησε στον Χρήστο Μούρκα, γραφείο χωρίς ανοίγματα στους εξωτερικούς τοίχους, χωρίς τα εν λόγω παράθυρα. Το ίδιο προκύπτει και από την άδεια οικοδομής. Συνεπώς, κατασκευαστής και ιδιοκτήτης των εν λόγω αυθαιρέτων παραθύρων είναι ο Χρήστος Μούρκας, ο οποίος διατηρεί και τεχνικό γραφείο.
Επειδή το άρθρο 17 παρ. 8 ν. 1337/1983 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 παρ. 13 Ν. 2242/1994 και άρθρο 5 παρ. 4 Ν. 3212/2003 προβλέπει:
«8. Οι ιδιοκτήτες ή εντολείς κατασκευής αυθαιρέτων και οι εργολάβοι κατασκευής του τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι (6) μηνών και με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ μέχρι πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, ανάλογα με την αξία του αυθαίρετου έργου και το βαθμό υποβάθμισης του φυσικού ή πολιτιστικού περιβάλλοντος…».
Παρά τις καταγγελίες μου κύριε Παπαδόπουλε, είτε γραπτές είτε προφορικές προς τον Προϊστάμενο της Πολεοδομίας του Δήμου Ξάνθης, προς τους υπαλλήλους του Τμήματος Πολεοδομίας κυρίους Θεοδωρόπουλο και Κυριακίδη, μέχρι σήμερα εξ’ όσων γνωρίζω δεν έχουν πράξει τα δέοντα και δεν έχουν κλείσει τα εν λόγω αυθαίρετα παράθυρα τα οποία έχει ανοίξει ο κύριος Μούρκας, τα οποία κι εσείς μπορείτε να διαπιστώσετε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν.
Εν τω μεταξύ, όμως, η Πολεοδομία του Δήμου Ξάνθης, για μια ράμπα που υπάρχει στο γειτονικό ακίνητο ιδιοκτησίας μου, η οποία είναι καθ’ όλα νόμιμη και επιτρεπτή προκειμένου να έχω πρόσβαση στον κοινόχρηστο χώρο της οικοδομής μου και στο υπόγειο αυτής, κατά παραγγελία του κυρίου Μούρκα μου έχει επιβάλει πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων Ευρώ (€ 1.500). ‘Έχω δεχθεί κατ’ επανάληψη τις ύβρεις και τους προπηλακισμούς του κυρίου Μούρκα για την εν λόγω ράμπα, η οποία είναι καθ’ όλα νόμιμη.
Ο κύριος Μούρκας με έχει κατ’ επανάληψη βρίσει, διότι λέει όταν παρκάρω το όχημά μου στο σημείο κλείνω τη θέα στα παράθυρά του, τα οποία παράθυρα έχει αυθαίρετα ανοίξει. Αν είναι δυνατόν δηλαδή. Να μην παρκάρουμε στην οικοδομή μας, επειδή το θέλει ο κύριος Μούρκας.
Γιατί η Πολεοδομία του Δήμου Ξάνθης δεν αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες με τον ίδιο τρόπο κι επιτρέπει στους μεγαλοεργολάβους, στους Αντιδημάρχους και στους «ημέτερους» να αυθαιρετούν και κυνηγάει τους πολίτες επιβάλλοντας πρόστιμα σε μια εποχή που δύσκολα τα φέρνουμε βόλτα. Πρόσφατο άλλωστε είναι το παράδειγμα με τα εξοντωτικά πρόστιμα που επέβαλαν οι Δημοτικοί Άρχοντες στα περίπτερα, πρόστιμα των € 40.000 των €50.000 και των € 60.000. Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτή η συμπεριφορά των Αντιδημάρχων, τους οποίους ψηφίζουμε για να είναι δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντί μας;

Ξάνθη, 18 Μαΐου 2009
Με απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμό
Ο Καταγγέλλων
Αθανάσιος Αραξής

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »