*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Φεβρουαρίου

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-0 Γκαντεμιάς… συνέχεια!

02 Φεβρουαρίου




*Ούτε ο Πανόπουλος έφερε τη νίκη, είχαμε και δοκάρι με τον Παππά αλλά… «αγιάτρευτη» και η ανικανότητα…!
…….
Ούτε ο Χρήστος Πανόπουλος που μπήκε φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο στο γήπεδο, ούτε και η…»γκαντεμιά» και το δοκάρι μας φταίει τελικά, για το νέο 0-0 της ομάδας μας χθες με τον ΑΣΤΕΡΑ Τρίπολο. Αλλά η ανικανότητα των παιχτών μας που και χθες δεν κατάφεραν μέσα στα Πηγάδια, να κερδίσουν έναν αντίπαλο ούτε καν ισάξιό τους, αλλά κατώτερο σαν ομάδα….Τον ΑΣΤΕΡΑ Τρίπολης.

ΑΠΟ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!
Το... απόλυτο μηδέν ήταν η αναμέτρηση στη «Πηγάδια» ανάμεσα στη Skoda Ξάνθη και τον Αστέρα Τρίπολης. Κακό θέαμα, λίγες αξιόλογες φάσεις και το τελικό 0-0 σίγουρα να ικανοποιεί τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προσέθεσαν έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού, από την οποία πλέον απέχουν έξι βαθμούς!
Οι γηπεδούχοι σίγουρα δικαιούνταν κάτι καλύτερο απ’ αυτό το παιχνίδι, μιας και είχαν τις πιο κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρουν, όμως αφενός ο εξαιρετικός Αναστασόπουλος που πραγματοποίησε σωρεία επεμβάσεων (ήταν το τρίτο ματς στο οποίο ο τερματοφύλακας του Αστέρα διατήρησε ανέπαφη την εστία του) αφετέρου η επιθετική δυστοκία δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Γιώργου Παράσχου να... σπάσει το ρόδι και να φτάσει στη νίκη έπειτα από 12 αγώνες!.
Η τελευταία φορά που οι φίλαθλοι της Ξάνθης πανηγύρισαν την κατάκτηση τριών βαθμών ήταν στις 2 Νοεμβρίου του 2008, δηλαδή πριν από τρεις μήνες (!) με το 2-0 στο Παγκρήτειο επί του ΟΦΗ.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Οι δυο ομάδες θέλουν την νίκη για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια αφού με νίκη ο Αστέρας θα ξεφύγει και άλλο από τις τελευταίες θέσεις, ενώ η Ξάνθη έχει να κερδίσει δώδεκα αγωνιστικές και ψάχνει το τρίποντο.
Το ματς ξεκίνησε με την skoda Ξάνθη να έχει μπει δυνατά στον αγώνα και να πιέζει από τα πρώτα λεπτά. Η πρώτη φάση για τους γηπεδούχους έγινε στο 2' όταν ο Αγκάλι έκανε σουτ μέσα από την περιοχή του Αστέρα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στην συνέχεια του αγώνα ο Αστέρας ανέβασε λίγο την απόδοση του και στο 8' φρόντισε να κάνει την πρώτη του ευκαιρία στο ματς με τον Καρντόσο, ο οποίος σούταρε από μακριά χωρίς να ανησυχήσει τον Γκσπούρνινγκ.
Ο Πόι με προσωπική ενέργεια πέρασε τον Λαζαρίδη και σέντραρε μέσα στην περιοχή για τον Παππά ο οποίος αν και σε καλή θέση έκανε το σουτ στο 16', αλλά ο Αναστασόπουλος εξουδετέρωσε εντυπωσιακά τον κίνδυνο.
Ο ρυθμός του αγώνα έχει πέσει αφού ναι μεν και οι δυο ομάδες παίζουν δυνατά με σκοπό να σκοράρουν, αλλά οι δυνατές μονομαχίες είναι αυτές που κυριαρχούν στα πρώτα λεπτά.
Ο Βαγγέλης Καούνος στο 28' βρέθηκε στην περιοχή της Ξάνθης με την μπάλα στα πόδια,μετά από κάθετη μπαλιά του Εστέβες, γύρισε το σώμα του αλλά το πλασέ που έκανε πήγε στην αγκαλιά του Γκσπούρνινγκ.
Στο δίλεπτο 34'-35' η Ξάνθη έκανε δυο μεγάλες ευκαιρίες με τον Πόι και τον Παππά. Ο πρώτος στην αρχή μπήκε από τα δεξιά αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ενώ στην συνέχεια ο Παππάς έκανε σουτ ανάμεσα από τρεις αντιπάλους, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αναστασόπουλου.
Στο 42' ήταν ο Γκρζέλακ με ατομική ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε σούτερα αλλά λίγο πριν η μπάλα μπει γκολ, ο Φυτανίδης την έδιωξε μακριά. Με αυτή την φάση έκλεισε το πρώτο μέρος αφού στην συνέχεια δεν έγινε κάτι το αξιοσημείωτο.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Αστέρα να είναι εκείνος που έκανε την πρώτη φάση στο 48', όταν και έκανε δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή του Γκσπούρνινγκ, με τον Πολωνό τερματοφύλακα όμως να εξουδετερώνει.
Στα επόμενα λεπτά οι δυο ομάδες έχουν ρίξει τον ρυθμό τους. Τα σκληρά μαρκαρίσματα στον χώρο του κέντρου είναι πολλά και δεν επιτρέπουν να παιχτεί ωραίο ποδόσφαιρο.
Εκτός από μια εκτέλεση φάουλ του Ταϊντέρ στο 60' το ματς δεν έχει να δείξει κάτι στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου μέρους.
Στο 73' λεπτό η ομάδα της Ξάνθης απείλησε τον Αστέρα με εκτέλεση φάουλ του Πόι, όμως η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Αναστασόπουλου.
Σε μια σύγχυση στην περιοχή του Αστέρα στο 76' ο Παππάς βρέθηκε σε καλή θέση και γύρισε το σώμα του, όμως το σουτ που έκανε κόντραρε πάνω στον Λαζαρίδη και απομακρύνθηκε. Ενώ ο ίδιος παίκτης στο 79' σούταρε απέναντι από τον Γκσπούρνινγκ, με την μπάλα όμως να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι.
Ο Γκρζέλακ στο 83' μπήκε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή του Αστέρα και έκανε το σουτ, όμως ο πολύ καλός Αναστασόπουλος έδιωξε τελευταία στιγμή σε κόρνερ.
Το ματς έχει μπει στις καθυστερήσεις και η Ξάνθη πιέζει για να πετύχει ένα τέρμα , με την ομάδα του Αστέρα να έχει κλειστεί πίσω. Τελικά το παιχνίδι τελείωσε με τις δυο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό.

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ
1’: Γυριστό σουτ του Πόι, δεν ανησυχεί ο Αναστασόπουλος
2’: Ο Αγκάλι βρίσκει χώρο και σουτάρει από μακριά, όμως η μπάλα περνά άουτ.
8’: Ο Καρντόσο επιχειρεί το σουτ έξω από την περιοχή όμως ο Γκσπούρνινγκ με διπλή προσπάθεια τελειώνει τη φάση.
16’: Καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Πόι να σεντράρει από τα πλάγια, τον Παππά να κάνει την προβολή όμως ο Αναστασόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα
34’: Σουτ του Πόι από καλή θέση, η μπάλα περνά δίπλα από την εστία του Αναστασόπουλου.
36’: Νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με τον Παππά να αποφεύγει δύο αντιπάλους του, να σουτάρει, όμως η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Αναστασόπουλου.
42’: Ο Γκρζέλακ μέσα από την περιοχή κάνει το σουτ, όμως ο Αναστασόπουλος και ο Φυτανίδης απομακρύνουν τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.
48’: μακρινό σουτ του Καρντόσο, δεν ανησυχεί ο Γκσπούρνινγκ.
60’: Φάουλ του Ταϊντέρ, ο Αναστασόπουλος δεν ανησυχεί.
72’: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πόι, ο Αναστασόπουλος πέφτει και μπλοκάρει τη μπάλα.
79’: Συνδυασμός του Σουάνη με τον Παππά, σουτ του τελευταίου από το ύψος της μικρής περιοχής και πλάγια αριστερά, η μπάλα χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι!
83’: Οι γηπεδούχοι βγαίνουν στην επίθεση με τον Σουάνη να συγκλίνει και να επιχειρεί το σουτ, όμως ο Αναστασόπουλος και πάλι έπεσε στη γωνία του κι έδιωξε τη μπάλα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 74’΄Σουάνης, 87’ Βάλλας - 18’ Φυτανίδης, 85’ Φελίσιο
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνινγκ, 7 Παπαδημητρίου 6 (45' Φλίσκας 5), Βάλλας 7, Ζουέλα 7, Φεριέ 5, Κωστούλας 6, Ταϊντέρ 5(78’ Ντοριβάλ 4), Γκρζέλακ 6, Πόι 6, Παππάς 7, Αγκάλι 3 (63' Σουάνης 4)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αναστασόπουλος 9, Φυτανίδης 6, Λαζαρίδης 6, Ψωμάς 5, Μαρσελάο 6, Καρντόσο 7 (80’ Λαδάκης), Νταμόντε 6 (65' Μπαστία) Εστέβες 5, Φλάβιο 6, Φιλομένο 7, Καούνος 4 (60' Φελίσιο 5).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ LOOSERS
Πάντως, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, ήταν επικριτικός για τους παίκτες: «Στο ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις παίκτες winners, αλλά εμάς οι δικοί μας παρουσιάζουν συμπλέγματα loosers. Είναι μια επιδημία που θα περάσει σύντομα, ελπίζω από το επόμενο παιχνίδι. Το παιχνίδι παίζεται με 11 εναντίον 11, δεν είναι 5Χ5. Όταν μπαίνεις στην περιοχή δεν πρέπει να κάνεις 50 μπαλιές, αλλά να σουτάρεις. Οι παίκτες πρέπει να το βλέπουν το τέρμα όπως είναι και όχι ως κλειδαρότρυπα».

ΠΑΡΑΣΧΟΣ: «ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ»
Η «λευκή» ισοπαλία της Ξάνθης με τον Αστέρα Τρίπολης προβλημάτισε τον Γιώργο Παράσχο, που είδε την ομάδα του να μένει για 12ο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος χωρίς νίκη. Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Κωστένογλου ήταν ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα.
«Ηταν μια επανάληψη των προηγούμενων παιχνιδιών. Καμία ομάδα δεν έπαιξε τόσο αμυντικά με όλους τους παίκτες πίσω. Ωστόσο δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις και στα δύο ημίχρονα για να βάλουμε γκολ. Δυστυχώς αυτό το πολυπόθητο γκολ δεν μπορεί να έρθει και παραμένουμε στην ίδια βαθμολογική θέση εδώ και καιρό», τόνισε ο Γιώργος Παράσχος και σχολίασε τη στάση του κόσμου για τον Αγκάλι: «Δυστυχώς ο κόσμος τον έχει πάρει τον Αγκάλι πολύ στραβά και αυτό είναι κάτι που δεν το αξίζει. Δυστυχώς αυτός τα καταλαβαίνει όλα αυτά και τον επηρεάζουν, αν και είναι πολύ έμπειρος. Το συζητήσαμε αυτό και στο ημίχρονο».
Στη συνέχεια ζήτησε λίγη τύχη: «Έχουμε 10 ματς που δεν μπορούμε να κερδίσουμε, αλλά μπορεί στα τελευταία παιχνίδια η κατάσταση να αλλάξει. Να μας βοηθήσει και λίγο η τύχη ρε παιδιά, εκεί που είναι η μπάλα να πάει στο δοκάρι να μπει μέσα».

ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ «ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΔΡΑ»
Μόνο ως επιτυχία θα μπορούσε να θεωρήσει ο Νίκος Κωστένογλου την ισοπαλία (0-0) του Αστέρα Τρίπολης στα Πηγάδια. Ο 39χρονος τεχνικός παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Ξάνθης, ενώ τόνισε πως έμεινε ευχαριστημένος από τον βαθμό που απέσπασε η ομάδα του.
«Είναι ένας σημαντικός βαθμός μέσα σε μια δύσκολη έδρα. Η Ξάνθη ήταν καλύτερη και οφείλω να δώσω συγχαρητήρια. Πρέπει να ευχαριστήσω τους παίκτες μου που είχαν πίστη για το αποτέλεσμα. Πιστεύω πως αυτό το αποτέλεσμα θα μας βοηθήσει στη συνέχεια. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Ξάνθη», υποστήριξε ο Νίκος Κωστένογλου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »