*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Φεβρουαρίου

Δεν επιστρέφει! Στην ΚΕΔ το οικόπεδο ο πατήρ Βενιζέλος

25 Φεβρουαρίου

Ενώ έτσι ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και τον άκουσαν εκατομμύρια Έλληνες, ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΠΑΤΗΡ, «ΑΔΕΙΑΖΕΙ» ΥΪΟ!
*Ενώ ο Βαγγέλης Βενιζέλος ισχυρίζονταν ότι «μόνος του» έστειλε ο δικηγόρος Στέργιος Γιαλάογλου το εξώδικο στον ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ, ο πατήρ Βενιζέλος ήταν «εν γνώσει» όπως αποδεικνύεται από τη συνέχεια…

ΣΤΙΣ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
*Συζητούνται τα Ασφαλιστικά μέτρα του πατήρ Βενιζέλου κατά του κ. Σοφιαννίδη για το οικόπεδο - φιλέτο του παζαριού, ενώ «κάποιοι» μπήκαν στην πολυκατοικία και άλλαξαν τις… κλειδαριές!



ΤΕΛΙΚΑ άλλα λένε στις εκπομπές του ΜΑΚΗ οι πολιτικοί μας άνδρες και άλλα… κάνουν;;;
Ο λόγος για τον «παρ’ ολίγον» αρχηγό του ΠΑΣΟΚ κ.Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος όταν η ΖΟΥΓΚΛΑ του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου -παρούσης και της κ. Σοφιανίδου- έβγαλε στο «φως» την γνωστή υπόθεση του πατέρα του με την ανταλλαγή του οικοπέδου του (στις παλιές Καπναποθήκες), με το «φιλέτο» της Παν. Τσαλδάρη στη Κ. Πλατεία, αφού στην αρχή ήταν «λαλίστατος» και προσπάθησε μάλιστα να «προβάλει» την πολιτική παρουσία στη Βουλή σε σχέση με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το γνωστό Σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, όταν είδε τη διάσταση του θέματος αλλά και το γεγονός ότι ο πατέρας του χρησιμοποιεί για την προσωπική του υπόθεση, τον ίδιο δικηγόρο με τους Εφραίμ-Αρσένιο, αναδιπλώθηκε και δεσμεύτηκε ΔΗΜΟΣΙΑ ότι, «το φιλέτο-οικόπεδο θα επιστραφεί στην ΚΕΔ»!!! Δηλαδή στο δημόσιο.
-Μάλιστα ο κύριος Βαγγέλης Βενιζέλος θα πλήρωνε από την… τσέπη του τη χρηματική διαφορά που προέκυπτε!!!

Έτσι ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και τον άκουσαν εκατομμύρια Έλληνες, ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ κι εκεί… ηρεμήσαμε κι όλοι εμείς, «συγχαίροντάς» τον μάλιστα και για την… ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑ του!!!
-Αμ δε… Ο πατέρας όχι μόνο δεν επιστρέφει στην ΚΕΔ το οικόπεδο όπως δεσμεύτηκε ο υϊός Βαγγέλης Βενιζέλος, αλλά ….τον «άδειασε» στη κυριολεξία, αφού ΕΠΙΜΕΝΕΙ στο ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ του επικαλούμενος τις δικαστικές αποφάσεις για το ΦΙΛΕΤΟ-ΟΙΚΟΠΕΔΟ της Παναγή Τσαλδάρη!!!
Όπως μας είπε χθες η κυρία Σοφιανίδου που επικοινώνησε μαζί μας, «τελικά στις 4 Μαρτίου 2009 θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα του πατέρα Βενιζέλου κατά του επαγγελματία κ. Σοφιαννίδη (ο σύζυγός της), με τα οποία ΑΠΑΙΤΕΙ την έξωσή του, με δικηγόρο φυσικά τον κ.Στέργιο Γιαλάογλου που χρησιμοποιεί και η Μονή Βατοπεδίου (Εφραίμ-Αρσένιος), στις υποθέσεις της στη περιοχή μας αλλά και τις αγωγές του σε βάρος του «Μ» και του Πάνου Παπαδόπουλου.
Μάλιστα όπως μας είπε η κυρία Σοφιανίδου, χωρίς καν να ερωτηθούν, «κάποιοι» έσπασαν τις παλιές κλειδαριές της πολυκατοικίας και….έβαλαν δικές τους κλειδαριές για να έχουν πλέον προσβάσεις στο υποτιθέμενο «ετοιμόρροπο» κτίριο του οποίου ζητούσαν το…γκρέμισμα!!!

ΠΑΤΗΡ, «ΑΔΕΙΑΖΕΙ» ΥΪΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ!
Οι παραπάνω εξελίξεις όμως, διαψεύδουν και σε έναν άλλο «τομέα» τον υϊό.
Συγκεκριμένα ενώ ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος ισχυρίστηκε δημόσια στην εκπομπή ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ότι, «μόνος του» (!!!!) έστειλε ο δικηγόρος Στέργιος Γιαλάογλου το εξώδικο στον ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ και χωρίς την εντολή του εντολέα του, ζητώντας την ΚΑΣΕΤΑ της επίμαχης εκπομπής του, ο πατήρ Βενιζέλος όπως φαίνεται καθαρά από την «συνέχεια»της υπόθεσης (Ασφαλιστικά μέτρα στις 4 Μαρτίου 2009!!!!), ήταν «εν πλήρη γνώσει» των ενεργειών του δικηγόρου του!!! Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μας προσωπική εκτίμηση…

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΟΥΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ
Υπενθυμίζουμε την υπόθεση για την «σκανδαλώδη» ανταλλαγή όπως τότε είχε αποκαλυφθεί και στην εκπομπή «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.
Ο πατέρας του Ε. Βενιζέλου έδωσε πάρκο 310 τ.μ. σε γειτονιά της Ξάνθης (οδός Δράμας, στη περιοχή του Πούρναλικ!!!), και πήρε οικόπεδο με τετραώροφη πολυκατοικία στο εμπορικό κέντρο της πόλης.
Το 2002 λοιπόν (με Νομάρχη Ξάνθης τον επίσης δικηγόρο κ.Παυλίδη), ο δικηγόρος Βασίλης Βενιζέλος, πατέρας του βουλευτή και πρώην υπουργού Βαγγέλη Βενιζέλου, κατέθεσε αίτηση στην ΚΕΔ με την οποία ζητούσε την ανταλλαγή του οικοπέδου που κατείχε, επειδή η νομαρχία Ξάνθης ζήτησε να διατηρηθεί ως πάρκο, με κάποια άλλο δημόσιο ακίνητο στην περιοχή.
Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει η διαδικασία ανταλλαγής του πάρκου, με ένα οικόπεδο-φιλέτο σε ένα από τα εμπορικότερα σημεία της πόλης) στην οδό Τσαλδάρη στο κέντρο της Ξάνθης, μέσα στο οποίο βρίσκεται και ημιτελής τετραώροφη οικοδομή, της οποίας μάλιστα το γκρέμισμα ζητούσε ο πατήρ Βενιζέλος και παράλληλα την εντός τριών ημερών «απομάκρυνση» του επαγγελματία (ξυλουργείου) του κυρίου Νίκου Σοφιανίδη ο οποίος έχει εκεί την επιχείρησή του εδώ και 35 χρόνια περίπου!
Η αντικειμενική αξία του οικοπέδου του κ. Βενιζέλου εκτιμήθηκε σε 241.275 ευρώ. Το Σώμα Ορκωτών ελεγκτών το εκτίμησε σε 390.000 και η Ομάδα Εργασίας της ΚΕΔ Καβάλας κατέληξε σε 360.000 ευρώ!!!!
Στο οικόπεδο της οδού Τσαλδάρη, ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου, η αντικειμενική αξία ορίστηκε σε 188.745 ευρώ. Το Σ.Ο.Ε όμως το εκτίμησε σε 325.000!!!! Και η Ομάδα Εργασίας της ΚΕΔ Καβάλας κατέληξε στις 314.000 ευρώ.
Και εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα. Πώς είναι δυνατόν ένα οικόπεδο του δημοσίου στο εμπορικό κέντρο της Ξάνθης, με πενταώροφη ημιτελή πολυκατοικία μέσα σ' αυτό, να είναι φθηνότερο από ένα οικόπεδο σχεδόν ιδίας έκτασης χωρίς ακίνητο, σε περιφερειακή οδό της πόλης; Και μάλιστα στην περιοχή του Πούρναλικ;
Υπάρχει και προϊστορία στο θέμα. Το μικρό πάρκο περιήλθε στα χέρια του κ. Βενιζέλου το 2002, μετά από ανταλλαγή 2/7 που κατείχε ο ίδιος, από πέντε οικόπεδα μέσα στην πόλη της Ξάνθης, με την ΚΕΔ.
Ο νομάρχης Ξάνθης, Γιάννης Παυλίδης όμως αντέδρασε, ζητώντας να παραμείνει ο χώρος πάρκο, αφού ακριβώς δίπλα βρίσκεται το Μουσείο Καπνού της πόλης, χωρίς όμως να σπεύσει να το απαλλοτριώσει και να «τελειώνει» η παραπάνω ιστορία…ενώ τα «μασούσε» με λιγόλογα στην προχθεσινή του παρέμβαση.
Τελικά η ΚΕΔ κατέληξε στο οικόπεδο-«φιλέτο» της οδού Τσαλδάρη, που ναι μεν είναι μικρότερο από την έκταση του πάρκου, αλλά βρίσκεται σε μια από τις πλέον εμπορικές περιοχές της πόλης και μέσα σε αυτό βρίσκεται ήδη χτισμένη ημιτελής πενταόροφη οικοδομή.
Από την πλευρά του. «Η διαδικασία ανταλλαγής ήταν καθόλα νόμιμη» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, ο δικηγόρος Βασίλης Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά του ελληνικού δημοσίου απέναντί του, για μία υπόθεση που θα έπρεπε να ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια.
Όμως, παρά τα όσα υποστήριξε ο πατέρας του βουλευτή και πρώην υπουργού κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας στροφή 180ο ζήτησε από τον πατέρα του να επιστρέψει το οικόπεδο με την πολυκατοικία, μετά την καθαριστική και έντονη αντίδραση του Πάνου Παπαδόπουλου στην εκπομπή που τόλμησε και είπε τα πράγματα με το όνομά τους.
«Άκουσα την παρέμβαση του κ. Βενιζέλου, δεν θα χρησιμοποιήσω τη λέξη «θλίψη», αλλά θα πω τη λέξη πίκρα γιατί πίστευα πολύ στον πολιτικό όγκο του κ. Βενιζέλου. Ο σύζυγος της κ. Σοφιανίδου ήρθε πρώτη φορά σε μένα, να μου αποκαλύψει αυτό το σκάνδαλο το περασμένο Σεπτέμβριο. Ήρθε σε μένα, αλλά κάποια στιγμή όταν το ξαφνικά έρχεται να μου μιλάει, όταν άρχισα να βλέπω τα πολιτικά μεγέθη και απέναντι είδα τον κ. Βενιζέλο να έχει συμπωματικά τον ίδιο δικηγόρο ο οποίος είναι και δικηγόρος στις περισσότερες αγωγές εναντίον μου, τον ίδιο δικηγόρο που είχε και η Μονή Βατοπεδίου στην πρόσφατη δίκη με τους κατοίκους της Ουρανούπολης και ο πατήρ Βενιζέλος, εδώ λέω το πράγμα «χοντραίνει»…
ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θέλω αυτή η ιστορία να γίνει θέμα κομματικής αντιπαράθεσης γιατί δεν ξέρω που ανήκετε.
ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ αυτήν την ώρα είμαι δημοσιογράφος και δεν ανήκω πουθενά. Εγώ χάρηκα για την πρόταση που έκανε ο κ. Βενιζέλος. Δεν το θέλουν το ακίνητο χωρίς να το γκρεμίσουν; Ας το δώσει πίσω ο κύριος Βενιζέλος να επιλέξει με αντικειμενικά κριτήρια ένα άλλο οικόπεδο ανάλογης αξίας με το δικό του, διότι η πόλη μας ασφυκτιά από το κυκλοφοριακό…. Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται το οικόπεδο, μισό λεπτό από την Κεντρική Πλατεία.
ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ένα λεφτό. Ποιος είναι ο δικηγόρος.
ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Δικηγόρος του πατέρα Βενιζέλου είναι ο κ. Γιαλάογλου, ο οποίος έχει και την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου με τους κατοίκους της Ουρανούπολης. Ο κ. Γιαλάογλου είναι στέλεχος της Ν.Δ., είναι δικηγόρος του κ. Βενιζέλου, εγώ λέω τις συμπτώσεις. Η εφημερίδα μου είναι λίγο πιο κάτω από το οικόπεδο αυτό στο παζάρι. Όλοι οι Ξανθιώτες που σας βλέπουν αυτήν την στιγμή, γνωρίζουν ότι πρόκειται περί φιλέτου. Πώς να το κάνουμε, είναι φιλέτο οικόπεδο. Ακριβώς περίπου 150 – 200 μέτρα στον πεζόδρομο, έχουνε γίνει προσφάτως δυο νέα εμπορικά κέντρα. Το ένα του κ. Κεφαλίδη και το άλλο του κ. Αναστασιάδη, όπως μπορείτε απλά να ρωτήσετε πόσο πάει ένα διαμέρισμα ή ένα μαγαζί.
ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δείτε ένα έγγραφο του μηχανικού της ΚΕΔ ο οποίος λέει ότι το κτήριο δεν έχει κανένα πρόβλημα , επομένως δεν είναι κανένα ετοιμόρροπο κτήριο όπως ειπώθηκε νωρίτερα.
ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Μιλάμε για φιλετάρα….
ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Το άλλο οικόπεδο γνωρίζεται που βρίσκετε;
ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Το γνωρίζω πολύ καλά και εκείνο
Κατά την προσωπική μου άποψη αν μου έλεγαν να επιλέξω να κάνω μια πολυκατοικία ή οτιδήποτε άλλο… Καλά δεν υπάρχει καμία σύγκριση, δεν συγκρίνονται τα δυο οικόπεδα…Το ένα οικόπεδο αυτό που λέτε είναι στην Κεντρική Πλατεία. Στην πιο εμπορική περιοχή της πόλης.
ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εσείς λοιπόν γιατί νομίζετε ότι έγινε αυτή η ανταλλαγή;;;
ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Γι’ αυτό είπα και πριν όταν άκουσα τον κ. Βενιζέλο να λέει ότι «εμείς αν δεν το ρίξουν δεν το θέλουμε», Έκανα μια πρόταση επειδή είναι ένας πολιτικός υψηλής εμβέλειας και επειδή θα κάνει χάρη στο λαό της Ξάνθης, μια και η πόλη μας ασφυκτιά από το κυκλοφοριακό…Και δεν μπορούσε ο Νομάρχης ή Δήμαρχος να παρέμβουν, να απαλλοτριώσουν το χώρο, να κάνουν ένα πάρκγινγκ, ορίστε να δείξει μια μεγαλοψυχία ο κύριος Βενιζέλος απέναντι στον κόσμο της Ξάνθης και να επιλέξει ένα άλλο οικόπεδο».
Μετά την τοποθέτηση αυτή, με νέα παρέμβαση ο Βαγγέλης Βενιζέλος είπε ότι, «θα ζητήσει από τον πατέρα του να επιστρέψει το οικόπεδο στη ΚΕΔ και να ζητήσει την απαλλοτρίωση του άλλου οικοπέδου που ζητάει η Νομαρχία Ξάνθης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »