*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Φεβρουαρίου

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ Το ψηλό μας το ρολόϊ, το κατάντησαν για… μοιρολόγι!

24 Φεβρουαρίου


Παρά τις 5 εκδηλώσεις-χορούς που είχε την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ώρα, κοσμοσυρροή στο Δημοτικό Αμφιθέατρο

Ο Λούκυ Λουκ ξυπνάει με βουβό κλάμα… «Κλαίει για το όνειρο που δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ», το «Κολλητήρι» κάνει αφελείς ερωτήσεις στη «γιαγιά», ζητωκραυγάζει «Κοντός» και η γιαγιά νομίζει ότι….»βρίζει», διότι στο Tselepist;an, όλοι οι πολιτικοί… κοντοί είναι! Η πανέμορφη Αλεξανδρούλα όλο χάρη παρουσιάζει το τελευταίο δελτίο καιρού, οι καλόγεροι μετά την λίμνη, καταφτάνουν να αγοράσουν και το ψηλό μας το ρολόϊ, «μπας και ξυπνήσει η απληστία» μας όπως λένε χαρακτηριστικά, ο φοβερός Χρήστος Μαγγίρας μονίμως διαμαρτυρόμενος….Μικρασιάτης, το κόμμα των «αντ’ αυτού» που παίρνουν διπλούς μισθούς και όλη η τοπική επικαιρότητα, παρουσιάστηκαν με χιούμορ και σάτιρα στην επιθεώρηση της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ «Το ψηλό μας το ρολόϊ δεν είναι για μοιρολόγι», που ανέβηκε το περασμένο Σάββατο στο κατάμεστο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, στα πλαίσια του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2009.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης είχε μόνο καλά λόγια για τη ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ κάνοντας ουσιαστικά την έναρξη του επίσημου 8ήμερου των εκδηλώσεων που ξεκίνησε μέχρι και την Κυριακή της Αποκριάς, ενώ οι τραγουδιστές Σταύρος Κωνσταντίνου, Γεωργία Ζάρρα και ο Δημήτρης Πετρόπουλος με τον φοβερό Μανώλη στο μπουζούκι έδωσαν υψηλή μουσική ποιότητα στη παράσταση.
Η παράσταση ανέβηκε σε σκηνοθεσία-κείμενα του Πάνου Παπαδόπουλου, ενώ κομμάτια της επιθεώρησης έγραψαν για πρώτη φορά και η Γιώτα Χατζηθεοδώρου και ο Μιχάλης Καμπάς που έκανε μια αναδρομή στη Ξάνθη του χθες μέχρι τη Ξάνθη του σήμερα….Την μουσική επιμέλεια είχε ο Δημήτρης Πετρόπουλος και τα σκηνικά ήταν του Φώτη Βασιλείου. Τα έπιπλα και το ντεκόρ της παράστασης ήταν της επιπλοποιϊας Κριτσίνη.
Στα διάφορα νούμερα (η παράσταση κράτησε ακριβώς δύο ώρες χωρίς κανένα διάλλειμα), συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Ιπποκράτης Γαλάτης, Γιώτα Χατζηθεοδώρου, Σταύρος Μωραϊτης, Χρήστος Μαγγίρας, Μαρία Τοπαλίδου, Αλεξάνδρα, Ελένη Καπώνη, Μίμης Σκορδόπουλος, Φώτης Βασιλείου, Μιχάλης Καμπάς, Γιώργος Ζεμπεκάκης, Πλούταρχος, Έφη Γαλάτη, Κώστας Γαλάτης. Στο μπουζούκι ο Μανώλης, στην κιθάρα ο Δημήτρης Πετρόπουλος. Τραγούδησαν οι: Σταύρος Κωνσταντίνου, Γεωργία Ζάρρα και Δημήτρης Πετρόπουλος.
Την παράσταση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης, ο Δήμαρχος Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος, ο σκηνοθέτης του «Θεάτρου Νέστου» Κώστας Λειβαδίτης, ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ Μανώλης Φανουράκης, ο αντιδήμαρχος Κώστας Γιαγντζόγλου, ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Μελισσόπουλος και πολύς κόσμος.
Μάλιστα τέλη Μαρτίου θα ανέβει και πάλι με «φρεσκαρισμένα» τα διάφορα νούμερα με αφορμή τα 35 χρόνια της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ.
Αναλυτικά στην επιθεώρηση παρουσιάστηκαν τα παρακάτω νούμερα:
ΓΙΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΡΕ ΡΟΛΟΪ ΜΑΣ
Με τον Μιχάλη Καμπά. Το μοντάζ και η αφήγηση ήταν της Ελένης Αλεξίου. Μια αναδρομή στην Ξάνθη του χθες μέχρι σήμερα…με βίντεο γουώλ.
….
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
Κείμενο: Πάνος Παπαδόπουλος.
Η γιαγιά μιλάει για το όνειρο του Λούκυ Λουκ, το «κολλητήρι» διαμαρτύρεται που ο Καραγκιόζης τόφερε πάλι στη πόλη «των χιλίων αομάτων» κι όχι στο j.k. που καίει!
…..
O ΠΑΤΗΡ ΜΠΑΤΙΡΗΣ
ΚΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΦΡΑΓΚΑΣ
ΚΕΙΜΕΝΟ: Γιώτα Χατζηθεοδώρου.
Ο πατήρ Μπατίρης και ο Πατήρ Φράγκας, σχεδιάζουν μετά την Λίμνη Βιστωνίδας, ν’ αγοράσουν και το ψηλό μας το ρολόϊ, μπας και ξυπνήσει….η απληστία τους!
…..
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΦΕΛΟΥΣ ΕΓΓΟΝΟΥ,
ΣΕ ΜΙΑ «ΧΑΛΑΡΗ» ΓΙΑΓΙΑΚΑ!
ΚΕΙΜΕΝΟ: Πάνος Παπαδόπουλος.
*Το «Κολλητήρι» ρωτάει τι σημαίνει Γ. Παυλίδης, Κοντός, Ζαγναφέρης, Ευα Τσακίρη…
……..
Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ
Κείμενο: Πάνος Παπαδόπουλος.
*Οι «εφιάλτες» που έχει ο Καραγκιόζης, τον οδηγούν στον γιατρό για θεραπεία αλλά στο τέλος λέει, «καλύτερα τρελούς με τους τρελούς παρά…λαμόγιο με τους γνωστικούς»!
..
ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ
«ΤΣΕΠΕΛΙΣΤΑΝ CHANΝEL»
Κείμενο: Πάνος Παπαδόπουλος.
*Ο Πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Τάσος Θεοδωρίδης, συναντιούνται στο καφενείο του Δάγκα με τον Υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά για να συντονίσουν το νέο πολιτιστικό πρόγραμμα….
Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ!
Κείμενο: Γιώτα Χατζηθεοδώρου.
*Η όμορφη Αλεξανδρούλα τα βγάζει…όλα, με τον «καύσωνα» που έρχεται λόγω των πολιτικών εξελίξεων…

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΛΗΤΗΡΙ
ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Κείμενο: Γιώτα Χατζηθεοδώρου.
*Καραγκιόζης και Κολλητήρι σε πορεία διαμαρτυρίας, καλούν τον αστυνομικό στην επόμενη πορεία με Κυβέρνηση…ΠΑΣΟΚ γιατί δεν θ’ αλλάξει τίποτα.
…..
X-FACTOR
Κείμενο: Γιώτα Χατζηθεοδώρου.
*Η Λένα Ζεζατάκου (Ελένη Καπώνη), θέλει να γίνει φίρμα και να ορκίζεται στο όνομα του Δαηλάκη να φτάσει ψηλά…
…..
Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΤΗΡΙ
Κείμενο Π. Παπαδόπουλος
*Δουλειά, δουλειά….ζητάει το «κολλητήρι» και αναζητεί «κουμπάρο» ή Δήμαρχο για να το «βολέψει».
…..
Ο ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
Κείμενο: Γιώτα Χατζηθεοδώρου.
*Ο Καραγκιόζης απαντάει αληθινά σε όλες τις ερωτήσεις που του κάνουν.
…..
ΕΠΙΛΟΓΟΣ:
Ο αποχαιρετισμός της γιαγιάς
Κείμενο: Π. Παπαδόπουλος
*Το όνειρο του Λούκυ Λούκ που δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ….ραντεβού για του χρόνου!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »