*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Φεβρουαρίου

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΓΛΑΥΚΗ - ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ

26 Φεβρουαρίου


Το έντονο πρόβλημα της σχολικής στέγης στον Ορεινό Όγκο θέμα συζήτησης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Τετάρτης!

-Η προστασία του Νομού από την κρίση, τέθηκε από τον Φωτιάδη και αναβλήθηκε!




Αρχικώς, ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την έκθεση γελοιογραφίας της Ευρώπης, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη στις 6 Μαρτίου, παρουσία και του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης και του Δήμου.
Ο κ.Παυλίδης ανακοίνωσε και επισήμως και την λειτουργία του οικοπέδου Γκαίρινγκ (έναντι του ΙΚΑ), ως ελεύθερου χώρου στάθμευσης για τους πολίτες της Ξάνθης. Το συγκεκριμένο παρκινγκ μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 250 Ι.Χ., ωστόσο όπως είπε ο κ.Παυλίδης είναι ανάγκη να δημιουργηθούν και νέοι χώροι στάθμευσης.
Εκτός ημερήσιας διάταξης, ο Δημήτρης Φωτιάδης με επιστολή του προς το Νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη ζήτησε να συζητηθεί η οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα και η προστασία του Νομού.
Ωστόσο το θέμα αναβλήθηκε για μεθεπόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και θα συζητηθεί ως τακτικό, κατόπιν και της συναίνεσης του Φώτη Καραλίδη.
Στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, έγινε αναφορά και στο θέμα των 50 απολυμένων από την ΣΕΒΑΘ που δεν έχουν λάβει ακόμη οι σχετικές οφειλές.
Το πρώτο εντός ημερήσιας διάταξης θέμα, αφορούσε την έγκριση προγραμμάτων εκτέλεσης δασικών έργων και εργασιών για το έτος 2009. Το εν λόγω θέμα είχε αναβληθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και επανήλθε προς συζήτηση, κατόπιν τροποποιήσεων που επήλθαν στο πρόγραμμα.
Το θέμα εισηγήθηκε ο Γεωπόνος - Δασολόγος Δημήτρης Πετρίδης.
O επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Φώτης Καραλίδης ζήτησε εκτενή ενημέρωση για τα έργα που υλοποίησε η Δασική Υπηρεσία το 2008 και τα ποσά που καταβλήθηκαν για αυτά.
Από την πλευρά του, ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, αναφέρθηκε σε μία έργων που υλοποιήθηκαν και διευκόλυναν την πρόσβαση στον ορεινό όγκο της Ξάνθης, αλλά και σε έργα τουριστικής αξιοποίησης που υλοποιήθηκαν όπως π.χ. στο Δασικό χωριό.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συζητήθηκε το 3ο εντός ημερήσιας διάταξης θέμα που αφορούσε τον 5ετη προγραμματισμό έργων σχολικής στέγης 2008-2012. Το θέμα εισηγήθηκε ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε σχεδόν σε όλες τις σχολικές μονάδες που έχουν δημιουργηθεί και άλλες έχουν επεκταθεί στο Νομό, υποστήριξε ότι υπάρχει πρόγραμμα προτεραιότητας για την επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν και σε άλλα σχολεία του Νομού, όπως το 12ο θέσιο Δημοτικό Σχολείο, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης που επεκτείνεται.
Πρόβλημα εντοπίζεται επίσης και στο 18ο και 9 Δημοτικό Σχολείο που συστεγάζονται.

Ο Φώτης Καραλίδης παρενέβη στο θέμα, αναφέροντας το πρόβλημα που υπάρχει στην Γλαύκη, καθώς στον ίδιο χώρο στεγάζονται Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ και ζήτησε από το Νομάρχη Ξάνθης να θέσει σε προτεραιότητα επίλυσης το εν λόγω σχολείο.
Για το θέμα μίλησε και ο Διευθυντής του Γυμνασίου Γλαύκης Βασίλης Τσελέπης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ραγδαία αύξηση των μαθητών προκαλεί έντονο πρόβλημα στέγασης. Ο κ.Τσελέπης τόνισε ακόμη ότι η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμη και θα έχει ως αποτέλεσμα την εφαρμογή του συστήματος της διπλοβάρδιας. Ωστόσο για τον ορεινό όγκο της Ξάνθης, το σύστημα της διπλοβάρδιας δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
Απαντώντας, ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης υποστήριξε ότι υπάρχει έλλειψη οικοπέδων. Διευκρίνισε ότι η εύρεση οικοπέδων είναι θέμα που αφορά τους κατά τόπους Δήμους. Ο κ.Παυλίδης είπε ακόμη ότι η Ν.Α. έχει στείλει σχετικό έγγραφο στον ΟΣΚ για το θέμα αναμένει απάντηση και αμέσως μετά θα επιληφθεί - στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της - του θέματος.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »