*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

29 Μαρτίου

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία της σε βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας ανακοίνωσε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, έπειτα από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία που διήρκησε περίπου 16 μήνες.  Ακόμη το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού στις 11.4. 2021.

Ειδικότερα, με την απόφασή του το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση - «καταπέλτη» που είχε κάνει στο ακροατήριο στις 25 Ιανουαρίου η εισαγγελέας της έδρας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, ζητώντας την ενοχή της κατηγορούμενης μητέρας και για τα δυο αυτά κακουργήματα. Αυτό σημαίνει πως αν δεν αναγνωριστούν ελαφρυντικά στην Ρούλα Πισπιρίγκου, αυτή θα βρεθεί αντιμέτωπη με ισόβια και πολυετή κάθειρξη. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας η 35χρονη μητέρα από την Πάτρα  επιχείρησε να αφαιρέσει τη ζωή της προωτότοκης κόρης της πρώτη φορά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας με αποτέλεσμα το παιδί να καταστεί τερατολογικό. Στη συνέχεια, βάση του κατηγορητηρίου που έκανε δεκτό το δικαστήριο, η κατηγορούμενη αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού της στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα εκκρεμή αιτήματα  της κατηγορούμενης (πχ. προσκόμιση σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων, διενέργεια περαιτέρω γονιδιακού ελέγχου)


29 Μαρτίου

Μετά τις καταγγελίες κατοίκων της Χρύσας, μπήκε νέος κάδος στα Νεκροταφεία, στη θέση του παλιού και σπασμένου.

29 Μαρτίου

Επί μήνες οι κάτοικοι της Χρύσας ζητούσαν έναν κάδο να αντικαταστήσει τον παλιό έξω από τα νεκροταφεία, προκειμένου οι άνθρωποι μετά τις κηδείες να "πετάνε" τις χαρτοπετσέτες ή τα μωρομάντηλα που κρατάνε στα χέρια τους. 

Κι όμως, οι αρμόδιοι (σ.σ. Να φανταστεί κανείς ότι ο πρώην δήμαρχος Τσέπελης πηγαινοέρχεται 10 φορές την ημέρα το δρόμο Χρύσας - Ξάνθης αφού εκεί είναι και το σπίτι του) ήταν παντελώς αδιάφοροι.

Κάτοικος της Χρύσας με έκκλησή του απο την Ανοιχτή γραμμή το μεσημέρι της Τετάρτης, ζήτησε έναν κάδο να αντικαταστήσει τον παλιό που είχε σπάσει.

Συνεργείο του Δήμου Ξάνθης με επικεφαλής τον άξιο Ηλία Γκίγκα, πήγε και τοποθέτησε στα νεκροταφεία έναν καινούργιο κάδο. 


29 Μαρτίου

Ένοχος ο Μίχος για βιασμό και μαστροπεία, του πέταξαν καφέδες – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

29 Μαρτίου

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση, κηρύσσοντας ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία.

Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα, ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε:

  • Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη,
  • Ένοχος για πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων),
  • Ένοχος για μαστροπεία,
  • Αθώος για εμπορία ανήλικου,
  • Ένοχος για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Η επίθεση με τους καφέδες κατά την άφιξη

Ο Ηλίας Μίχος δέχτηκε επίθεση κατά την άφιξή του στο Εφετείο, από το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί εν αναμονή της τελικής απόφασης.

Η άφιξή του ήταν επεισοδιακή, καθώς το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο εν αναμονή των αποφάσεων, εκτόξευσε καφέδες προς την κατεύθυνση του κατηγορουμένου, ο οποίος έφτασε φορώντας μπουφάν με κουκούλα που έκρυβε τα χαρακτηριστικά του. Οι Αρχές τον απομάκρυναν βιαστικά, ενώ δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των πολιτών και των αστυνομικών, με τους πρώτους να φωνάζουν και τις Αρχές να απαντούν σπρώχνοντάς τους πίσω με τις ασπίδες.

28 Μαρτίου

Μαθητές απο 8 σχολεία του Δήμου Ξάνθης, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό.

28 Μαρτίου




Η εξοικείωση των μαθητών με την καθημερινή λειτουργία του Δήμου Ξάνθης, συνεχίζεται με επιτυχία

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που φέρνει τα παιδιά των δημοτικών σχολείων σε επαφή με την καθημερινή λειτουργία του Δήμου Ξάνθης,  μαθητές από οκτώ  σχολεία επισκέφθηκαν τις υπηρεσίες του, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους και την Αντιδήμαρχο Παιδείας, κα Ελένη Γιάνναρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους με τον Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Στράτο Κοντό, οι μαθητές από τα 2ο, 4ο, 6ο, 7ο, 12ο και 14ο Δημοτικά Σχολεία Ξάνθης, καθώς και από το Δημοτικό Σχολείο Ευμοίρου και από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο κωφών και βαρήκοων, παρουσίασαν με ενθουσιασμό τις ιδέες τους για τα σχολεία, τη γειτονιά τους και το μέλλον. Η αγάπη τους για τον Δήμο ήταν εμφανής, ενώ παράλληλα εξέπληξαν με την ωριμότητα και το ειλικρινές ενδιαφέρον τους για τα κοινά.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, κ. Ιωάννης Δρεμσίζης, ηγήθηκε μιας εικονικής συνεδρίασης, με τα παιδιά να αναλαμβάνουν τον ρόλο των Δημοτικών Συμβούλων. Μέσα από αυτή την εμπειρική διαδικασία, ο κ. Δρεμσίζης εξήγησε με εύληπτο τρόπο τη σημασία των αποφάσεων και των οργάνων διοίκησης της πόλης.

Συγχαρητήρια στα παιδιά, στους γονείς,  στους εκπαιδευτικούς, στα στελέχη των υπηρεσιών και στους αιρετούς, για την απόλυτη συνεργασία τους, καθώς  αξιοποίησαν ακόμη μια ευκαιρία για την εξέλιξη των βιωματικών εμπειριών, των πολιτών του αύριο.

Η άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών συμβάλλει στην επιτυχημένη υλοποίηση της δράσης, η οποία προσφέρει στους μαθητές πολύτιμες βιωματικές εμπειρίες, χτίζοντας παράλληλα τους πολίτες του αύριο.




 

28 Μαρτίου

Παραιτήθηκαν Παπασταύρου-Μπρατάκος επειδή συναντήθηκαν σε εκδήλωση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη!

28 Μαρτίου


Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος.


Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους.
Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η παραίτησή τους ήλθε μετά από συμμετοχή τους σε κοινωνική εκδήλωση στην οποία ήταν παρών και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, η οποία έστειλε λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση.
Σημειώνεται ότι στην εν λόγω κοινωνική συνάθροιση αναφέρθηκε και κατά τη χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης είχε κάνει λόγο για «κοινωνική συνάντηση που ήταν κι άλλα 10 άτομα μπροστά» και «δεν παρήγαγε πολιτικό αποτέλεσμα», ωστόσο έντονη αίσθηση έκαναν και στην Αθήνα η αρθρογραφία του Πάνου Παπαδόπουλου για τις παλιότερες "σχέσεις" του Υπουργού Βαγγέλη Μαρινάκη στις δίκες του Γιάννη Κουρτάκη (Παραπολιτικά), ως δικηγόρος του συγκροτήματος. κάτι που προφανώς τώρα "ξέχασε"...

28 Μαρτίου

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης

28 Μαρτίου


Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, δικηγόρο Κομοτηνής κ. Γιώργο Κυμπαρίδη, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο κ. Τοψίδης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον κ. Κυμπαρίδη και του ευχήθηκε καλή και παραγωγική θητεία στην νέα του θέση. «Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης είναι ένας θεσμός που σεβόμαστε και τιμούμε, καθώς η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων αποτελεί μείζονα προτεραιότητα της Διοίκησής μας, η οποία έχει σαφή ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό», δήλωσε ο κ. Τοψίδης, επισημαίνοντας ακόμη ότι «στόχος μας είναι οι υποθέσεις που απασχολούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις – σε σχέση πάντα με την Περιφέρεια ΑΜΘ- να επιλύονται άμεσα και με τον ενδεδειγμένο νομικό τρόπο και πιστεύω ότι ο κ. Κυμπαρίδης θα εκπληρώσει εξαιρετικά τις υποχρεώσεις του».

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης εξελέγη Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε ψηφοφορία που έγινε κατά τη διάρκεια της 4ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Τετάρτη 27/03/2024. Συγκέντρωσε 36 ψήφους σε σύνολο 39 ψηφισάντων Περιφερειακών Συμβούλων, η συνυποψήφια του, δικηγόρος κ. Γιαννούλα Τσιλιφίκα συγκέντρωσε δύο ψήφους και καταμετρήθηκε ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

28 Μαρτίου

Τροχαίο με αλλοδαπό διακινητή στο Σέλερο Ξάνθης– Στο Νοσοκομείο 6 άτομα!

28 Μαρτίου

Τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ένα ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε διακινητής σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (28/03) στο Σέλερο, της Ξάνθης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών  αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια το όχημα ακινητοποιήθηκε έπειτα από πρόσκρουση σε έτερο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν ο διακινητής, τρεις διακινούμενοι και οι δύο ημεδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ξάνθης για νοσηλεία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών έχει δηλωθεί κλοπή την 26-3-2024 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

28 Μαρτίου

Απάτη στη Ροδόπη, του πήρε από τον λογαριασμό 7.115 ευρώ, προσποιούμενος τον υπάλληλο λογιστικού γραφείου

28 Μαρτίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 26-3-2024 εξαπάτησε ημεδαπό σε οικισμό της Ροδόπης. Συγκεκριμένα, ο δράστης προσποιούμενος τον υπάλληλο λογιστικού γραφείου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα και με το πρόσχημα χορήγησης επιδόματος  κατάφερε να αποσπάσει τα τραπεζικά του στοιχεία και να αφαιρέσει από τον τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 7.115 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιάσμου.


28 Μαρτίου

Σύλληψη 3 ημεδαπών για κλοπή σιδηροδρομικών ραγών στην Αλεξανδρούπολη.

28 Μαρτίου

  Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης τρεις (3) ημεδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο μετά ρυμουλκούμενου  το οποίο ήταν έμφορτο με πέντε τμήματα σιδηροδρομικών ραγών και πέντε μεταλλικούς σιδηροδρομικούς πασσάλους, τα οποία οι δράστες είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από κοινού από σιδηροδρομική γραμμή. Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αφαιρεθέντα και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του Σιδηροδρομικού Οργανισμού, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετά του ρυμουλκούμενού καθώς επίσης και διάφορα εργαλεία που βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.


28 Μαρτίου

Συνελήφθησαν 2 διακινητές σε περιοχές της Ξάνθης και του Έβρου που προωθούσαν 12 λαθρομετανάστες

28 Μαρτίου

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (27-3-2024) το μεσημέρι σε περιοχές της Ξάνθης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ορεστιάδας, δύο (2) διακινητές εκ των οποίων ένας αλλοδαπός και μία ημεδαπή, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε οικισμό της Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών  αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια το όχημα ακινητοποιήθηκε έπειτα από πρόσκρουση σε έτερο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών έχει δηλωθεί κλοπή την 26-3-2024 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν την ημεδαπή διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τα παραπάνω οχήματα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.  

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.



28 Μαρτίου

Με εντολή Στράτου Κοντού: Συρματοπλέγματα στα δημοτικά νεκροταφεία, για να σταματήσουν οι βανδαλισμοί! (φωτο)

28 Μαρτίου

 Με την εντολή του Δήμαρχου Ξάνθης Στράτου Κοντού να τοποθετηθούν συρματοπλέγματα στους τοίχους των δημοτικών νεκροταφείων αλλά και να "κουρευτούν" τα γύρω δέντρα, ώστε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα που θα "παρεμποδίζουν" τους νεαρούς Δροσερίτες να μπαίνουν μέσα και να "βανδαλίζουν" τους Τάφους, χωρίς κανέναν σεβασμό και στον πόνο των ανθρώπων αλλά και τις ζημιές που προκαλούν, ο Δήμος Ξάνθης  προσπαθεί να "αμυνθεί" στο γνωστό φαινόμενο που ζούμε δυστυχώς όλοι μας .... Ιδιαίτερα έντονα την τελευταία 4ετία Τσέπελη! 

(σ.σ. Άλλωστε μόνο τυχαία δεν αποκαλούσαν οι Δροσερίτες τον πρώην Δήμαρχο, "γύφτους" σαν κι....αυτούς αφού τύγχαναν της "απόλυτης" κάλυψής τους...)

Έτσι από το πρωί της Τετάρτης 27 Μαρτίου συνεργείο του Δήμου Ξάνθης με επικεφαλής τον δημοφιλή και ακούραστο αντιδήμαρχο καθημερινότητας Θωμά Ηλιάδη (σ.σ. 24 ώρες δίπλα στους πολίτες...), τοποθετεί συρματοπλέγματα, παράλληλα με τις κάμερες και την αυξημένη φύλαξη των νεκροταφείων, ώστε να δοθεί ένα τέλος στο γνωστό "φαινόμενο". Ενώ κλάδεψε ήδη και δεκάδες δέντρα...

Χαρακτηριστικές είναι και οι φωτογραφίες που δημοσιεύει ο "Μαχητής" και δείχνει τη "δουλειά" που γίνεται με κόπο αλλά και με μεράκι για προσφορά στην πόλη και τους δημότες από τον Δήμο Ξάνθης. 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση φυσικά τα συγχαρητήρια στον ίδιο τον Δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό, στον αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Θωμά Ηλιάδη και τους εργάτες του συνεργείου του Δήμου Ξάνθης, περιττεύουν. Οι εικόνες μιλάνε μόνες τους!