*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Φεβρουαρίου

Μαρουσάκης: Έρχονται πυκνά χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, ισχυρός παγετός και χιονοκαταιγίδες -Οι «κόκκινες» ζώνες

02 Φεβρουαρίου

Προειδοποίηση για μια κακοκαιρία με επικίνδυνα φαινόμενα διατύπωσε, μέσα από ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Επιμένοντας στην πρόγνωσή του για επερχόμενο χιονιά, ο κ. Μαρουσάκης αναφέρει ότι τα προγνωστικά δεδομένα πλέον έχουν σταθεροποιηθεί σε σημαντικό βαθμό και πως «είμαστε σε θέση να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κακοκαιρία που αναμένουμε και να εντοπίσουμε τις περιοχές που χρειάζεται να δείξουμε προσοχή».

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη «το σημαντικότερο κύμα της κακοκαιρίας το αναμένουμε από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι τη Δευτέρα με Τρίτη περίπου (για παρακάτω αν και υπάρχουν ενδείξεις για συνέχιση της κακοκαιρίας κατά κύματα, δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε αναλυτικότερα στοιχεία και θα το εξετάσουμε τις επόμενες ημέρες)».

Όπως εξηγεί, αυτό το κύμα «θα φέρει πολλά και επικίνδυνα χιόνια, ισχυρές βροχές - καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, τσουχτερό κρύο αλλά και ισχυρό παγετό που προς τα βόρεια τοπικά ενδέχεται να είναι και ολικός ( θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο)».



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »