*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Νοεμβρίου

Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη ο 8ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος, μικρούς αθλητές βράβευσε ο Στράτος Κοντός (φώτο)

27 Νοεμβρίου










Με μεγάλη συμμετοχή, ενθουσιασμό και καλό καιρό για τρέξιμο (παγωμένος ήλιος, αλλά ιδανικός για τρέξιμο…) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στη Ξάνθη ο ο 8ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος, με τους διοργανωτές να τα έχουν οργανώσει όλα άψογα και κλέβουν τις εντυπώσεις. 

Αναλυτικότερα: Αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και από την Ιταλία και τη γειτονική Βουλγαρία πήραν μέρος στον φετινό 8ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο Ξάνθης. 

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν ο  Αθλητικός Σύλλογος Δρομέων  Ξάνθης “Xanthi Runners” και  ο Α.Π.Σ. Διομήδης Ξάνθης σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης, τον Δήμο Αβδήρων και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και την ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ να στηρίζει δυνατά την εκδήλωση με τον Στράτο Κοντό να βραβεύει με ιδιαίτερη χαρά μάλιστα μικρούς αθλητές, που αποτελούν και το μέλλον της Ξάνθης, όπως ήταν η επιθυμία του στους διοργανωτές. 


Φυσικά και φέτος συμμετείχαν στον 8ο Μαραθώνιο δρομείς όλων των ηλικιών που απόλαυσαν τις διαδρομές, ενώ συγκίνησαν με την δική τους συμμετοχή άτομα με ειδικές ανάγκες και ανάπηροι.

Παρόντες  στη μεγάλη αθλητική διοργάνωση που έχει γίνει πλέον θεσμός στην Ξάνθης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης,   ο Στράτος Κοντός ως χορηγός και εκπρόσωπος της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής και ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου που απουσίαζε στη Χρυσούπολη για την κηδεία συγγενικού του προσώπου. Βραβεία επέδωσε επίσης και η γραμματέας του Δήμου Ξάνθης Σοφία Ψωμά 

Συγκινητικό μήνυμα από αναπήρους στο fb

Σημειώνεται ότι το  δικό τους μήνυμα θάρρους, θέλησης και ελπίδας έστειλαν δύο συμμετέχοντας στον 8ο Ημιμαραθώνιο της Ξάνθης, το πρωί της Κυριακής (27/11), που παρά το ότι βρίσκονταν σε αναπηρικά αμαξίδια αυτό δεν τους εμπόδισε από το να λάβουν μέρος και να τρέξουν μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Πρόκειται για τον Αναστάση και την κυρία Ιωάννα, που απέδειξαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως η αναπηρία δεν είναι εμπόδιο. 

Αρωγοί στην προσπάθεια τους στάθηκαν οι συνοδοί τους, η Ανδριάνα Πολυμένη και η Στέλα Σουλιώτη, αποσπώντας όλοι μαζί ένα θερμό χειροκρότημα από το πλήθος που συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση αλλά και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. 

«Φέτος ήταν ένας ξεχωριστός αγώνας καθώς συμμετείχαμε στα 5km και 21km μαζί με 2 από τους ασθενείς μας. Χίλια μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες αλλά και στον Αναστάση και την κυριά Ιωάννα που είχαν το θάρρος και τη θέληση να λάβουν μέρος σε αυτή τη διοργάνωση δείχνοντας πως η «αναπηρία» δεν είναι εμπόδιο! Ραντεβού για του χρόνου» έγραψε στα social media η Ανδριάνα Πολυμένη. 

*Στιγμιότυπα από τους αγώνες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Next tv στις 21.00 της Δευτέρας 28/11/2022

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »