*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Ιουνίου

Υπερψηφίστηκε με 158 ψήφους το εργασιακό. Περιμένουμε τα στοιχεία του Γ. Σιδηρόπουλου για το Γηροκομείο. Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

17 Ιουνίου


Άλλο ένα από τα απίστευτα που συμβαίνουν στην πόλη μας!

Κάποιος τοποθέτησε μια κατασκευή που θυμίζει τραμπολίνο δίπλα στον Κόσυνθο!

-Ιδού τι ανέφερε στο facebook η κυρία που το ανακάλυψε:

«Dimitra Iosifidou: Καλημέρα! Δεν ξέρω αν έχει τοποθετηθεί από ιδιώτη ή από τον δήμο. Να γελάς ή να κλαίς; Τραμπολίνο δίπλα στο δέντρο και στον κρουνό. Το κάγκελο... δίπλα στο ποτάμι βρίσκεται το τραμπολίνο».

………………………….

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Φυσικά για να μην υπάρχουν και παρεξηγήσεις… Εγώ θα ήμουν ο  τελευταίος που θα «υπερασπιζόμουν» την «παρέα» Παπαχρόνη στο Γηροκομείο Ξάνθης και ειδικότερα τον Αφεντούλη που είναι και το δεξί χέρι του Προέδρου…!

Αν ωστόσο έχει στοιχεία για όσα τους καταλόγισε ο «φίλος» τους Γιάννης Σιδηρόπουλος, γιατί δεν τα αποκαλύπτει… αφού όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, φιλτάτη είναι η αλήθεια;

……

*Αυτό που ωστόσο εγώ προσωπικά δεν αμφισβητώ.

Η εντιμότητα, η ιστορία και το ήθος του διευθυντή του Γηροκομείου Ξάνθης Γιάννη Χρηστίδη.

……

*Και στο φινάλε… Αν και εγώ προσωπικά ποτέ δεν θα ήθελα να εμπλακώ σε μια τέτοια διαδικασία…

Ας μας πει ο Μητροπολίτης Ξάνθης κι ας δώσει στη δημοσιότητα τις χορηγίες του Γηροκομείου της Μητρόπολης και από το Κράτος και από την Περιφέρεια και από τις επιχειρήσεις της Ξάνθης…

Από την ώρα οι δημοσιογράφοι τύπου Γιάννη Σιδηρόπουλου γράφουν αυτά που γράφουν…! Εναντίον του έτερου ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ Γηροκομείου της πόλης; Είναι τόσο απλό…

Χωρίς ίχνος αμφισβήτησης για το έργο που παράγεται και στο Γηροκομείο της Μητρόπολης.

……

*Ειλικρινά απορώ γιατί θα πρέπει σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, ακόμη και με τηλεδιάσκεψη, θα πρέπει συνεχώς να… παρεμβαίνει και να μιλάει ως αντ’ αυτού του Δήμαρχου Ξάνθης ο Φανουράκης;

…..

*Όσο δηλαδή κι αν ο Τσέπελης είναι αυτός που είναι, γιατί θα πρέπει να μην απαντάει αυτός στις ερωτήσεις και να παρεμβαίνει συνεχώς και να μιλάει ο Φανουράκης;

-Βέβαια φταίει και η αντιπολίτευση που τον ανέχεται! Μελισσόπουλος, Λύρατζης, Χατζηθεοδώρου ακόμη και ο Δημαρχόπουλος…!

….

*Και μια και αναφέρομαι στον πρώην Δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη Δηαμρχόπουλου, θα επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι ο συγκεκριμένος κύριος «πληρώνει» τις επιλογές του και τα δικά του ΛΑΘΗ!

Καθότι όσοι ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΗΚΑΝ στη θητεία του, πρώτοι αυτοί την… έκαναν με αντάλλαγμα μια θέση!

…..

*Και βέβαια επειδή δεξιά κι αριστερά ο Δήμαρχος Τσέπελης διαδίδει ευθέως ότι ο επόμενος που θα ανεξαρτητοποιηθεί θα είναι ο Ματθαίος Σαββίδης…!

Γιατί δεν το κάνει εδώ και τώρα ο νυν Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου;

-Τουλάχιστον να προκύψει ένας νέος αντιπρόεδρος που δεν θα είναι… Μπούτος Νο 2!!!

……

*Ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης υπενθυμίζει στους φίλους καταναλωτές και τους συναδέλφους επαγγελματίες – εμπόρους , ότι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος η αγορά της Ξάνθης θα παραμείνει κλειστή κατ’ έθιμον, των τελευταίων πενήντα και πλέον ετών.

.....

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές, μεταξύ άλλων, στο εργατικό/ συνδικαλιστικό δίκαιο. 

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας ψηφίστηκε, επί της αρχής, με 158 ψήφους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ενώ η αντιπολίτευση καταψήφισε το εν λόγω νομοσχέδιο και τις διατάξεις του, με 142 «όχι», καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για επιστροφή στον Μεσαίωνα και «ξήλωμα» βασικών εργασιακών κεκτημένων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει την Μεγάλη Λέσχη στην Καβάλα


Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 15 Ιουνίου 2021, η πρώτη πολίτης της χώρας θα γίνει και πρώτη δημότης της Καβάλας. Με έκτακτο θέμα, το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα, πλην του επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, Χρήστου Ποτόλια, ο οποίος ψήφισε «λευκό», η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα ανακηρυχτεί επίτιμη δημότης.

Αναλυτικότερα. Την Καβάλα θα επισκεφτεί την Παρασκευή 2 Ιουλίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η κ. Σακελλαρόπουλου, θα δώσει το παρών της στα αποκαλυπτήρια του Ιλαρίωνος  Καρατζόγλου, του Καβαλιώτη αγωνιστή της επανάστασης του 1821. Τα αποκαλυπτήρια θα πραγματοποιηθούν στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας. Παράλληλα κατά την επίσκεψη της κ. Σακελλαρόπουλου θα πραγματοποιηθεί η βράβευση τεσσάρων μαθητών που συμμετείχαν σε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα τον Ύμνο της Ελευθερίας του Διονύσιου Σολωμου.

 

Λάρισα: Ιερέας πολιορκούσε 14χρονη


Σε τρία χρόνια φυλάκισης και 10.800 ευρώ καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας έναν ιερέα, που πολιορκούσε μία ανήλικη.

Ο 52χρονος που ζει στην Κύπρο δήλωσε τον έρωτά του σε ανήλικη Λαρισαία που δεν είχε συμπληρώσει καν τα 15 έτη, έφθασε σε σημείο -σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο- να την καλέσει να εγκαταλείψει την οικογένειά της και να πάει στην Κύπρο, προκειμένου να ζήσουν μαζί αναφέρει το onlarissa.gr, επικαλούμενο την εφημερίδα Ελευθερία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο ιερέας έστειλε και φωτογραφία με σεξουαλικό περιεχόμενο στην 14χρονη.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/

 

Συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης 2 διακινητές και 3 λαθρομετανάστες


Συνελήφθησαν την Τρίτη (15-6-2021) το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας δύο διακινητές, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (οδηγός και συνοδηγός) και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

 

3 φορητούς ασύρματους πομποδέκτες δώρισε η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. ΑΜΘ στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης


Από την Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. ΑΜΘ, πήραμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

«Την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης εκπροσωπούμενη από τον εκτελεστικό γραμματέα του Δ.Σ. Αστυνόμο Α΄ ΤΣΙΑΜΗ Νικόλαο και τον οργανωτικό γραμματέα Υπαστυνόμο Α΄ ΣΑΚΕΛΑΡΙΔΗ Σταύρο, πραγματοποίησε επίσκεψη τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με τον Διευθυντή της Δ.Α. Ξάνθης Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΓΙΩΡΗ Πασχάλη, τον Διοικητή του Α.Τ. Ξάνθης Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. ΝΑΛΙΑ Αλύπιο, τον Διοικητή του Τ.Α. Ξάνθης Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. ΤΑΧΤΣΙΔΗ Ιωάννη και τον Διοικητή του Τ.Τ. Ξάνθης Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. ΠΟΥΛΙΟ Ιωάννη.

Αφορμή αυτής αποτέλεσε η πρωτοβουλία της Ένωσής μας να δωρίσει στις τρείς Υπηρεσίες έδρας της Δ.Α. Ξάνθης, τρεις (3) εύχρηστους φορητούς ασύρματους πομποδέκτες τελευταίας τεχνολογίας, λόγω και της εντατικοποίησης των ληφθέντων μέτρων για την προστασία εξάπλωσης από τον COVID-19. Τους ασυρμάτους παρέλαβαν αυτοπροσώπως κατά την συνάντηση οι προαναφερόμενοι τρεις Διοικητές των Υπηρεσιών έδρας της Δ.Α. Ξάνθης.

Η Ένωσή μας θα συνεχίσει να στηρίζει τις δράσεις της Δ.Α. Ξάνθης, καθώς και των υπολοίπων Διευθύνσεων Αστυνομίας Α.Μ.Θ., όπως έπραξε στο παρελθόν με την οικονομική ενίσχυση για την αγορά υλικών (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά υγρά κλπ.) και να προωθεί τα ζητήματα στην φυσική και πολιτική ηγεσία ώστε να δρομολογούνται και οι ανάλογες λύσεις».

 

Να βελτιωθούν οι υπηρεσίες του δήμου ζητά ο δήμαρχος Σουφλίου


O δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, συναντήθηκε στις 10 Ιουνίου με τους Γενικούς Γραμματείς του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Αθήνα για να συζητήσει για τον εκσυγχρονισμό του δήμου Σουφλίου.

Στις συναντήσεις του τόνισε ιδιαίτερα την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει στο να βελτιωθούν οι ταχύτητες του ίντερνετ στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Σουφλίου.

Ενώ επεσήμανε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ Ορεστιάδας πως «Δεν είναι δυνατόν στην εποχή του 5G, να μην μπορούν οι κάτοικοι πολλών περιοχών του δήμου Σουφλίου να έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο και τις άλλες ψηφιακές υπηρεσίες». Ο ίδιος ζήτησε να εξεταστούν και ελκυστικά κίνητρα για τον δήμο Σουφλίου, ώστε να αποτελέσει η περιοχή τόπο εγκατάστασης «Ψηφιακών Νομάδων», δηλαδή εργαζομένων, ακόμα και του εξωτερικού, που επιλέγουν να εργάζονται απομακρυσμένα.

Ο δήμαρχος Σουφλίου είχε συνάντηση και με τη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, με την οποία συζήτησε θέματα «στρατηγικής ενδυνάμωσης της τουριστικής προβολής του δήμου», τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. «Το Σουφλί δικαιούται να πάρει το μερίδιο που του αξίζει και του αναλογεί, στον προγραμματισμό του Υπουργείου Τουρισμού για την προσέλκυση τουριστών», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καλακίκος, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος μετά τις συναντήσεις του στην Αθήνα, για «το άριστο κλίμα και τη διάθεση συνεργασίας», που διαπίστωσε.

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »