*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Μαΐου

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ: Με έδιωξαν από τη Θράκη oι... Έλληνες! Δεν έφυγα μόνος μου! Με πολέμησαν λυσσαλέα!

14 Μαΐου


*Αποκλειστική συνέντευξη ποταμός του Προέδρου της Μηχανικής χθες στην Ανοιχτή γραμμή του ΝΕΧΤ
tv -Γιατί δεν βγάζεις στον αέρα τον Αντώνη Σαμαρά να σου πει για την σημερινή «σιωπή» του στο θέμα της Μακεδονίας;

*Με πολέμησαν λυσσαλέα, με εξόντωσαν οικονομικά, για να εμποδίσουν το έργο μου για τους Έλληνες Πομάκους και τη Θράκη.

*Έγκλημα η νομιμοποίηση της ανύπαρκτης «Μακεδονικής» γλώσσας από την Μενδώνη!

Στην αποκάλυψη ότι δεν έφυγε μόνος του από τη Θράκη, αλλά γιατί τον «έδιωξαν» οι Έλληνες, δηλαδή το Ελληνικό κράτος, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη «δυσαρέσκειά» του για το έργο του για τους Έλληνες Πομάκους και τους Έλληνες Ρομά, προέβη ο Πρόεδρος της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου μιλώντας αποκλειστικά στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Πάνου Παπαδόπουλου και το Next tv με αφορμή τις σκληρές δηλώσεις του κατά του Τούρκου ΥφΥΠΕΞ που πρόσφατα επισκέφθηκε ως δήθεν... «ιδιώτης» τη Θεσσαλονίκη και την Θράκη, ενώ στην πραγματικότητα ήρθε να ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΕΙ υπέρ της Τουρκίας και του Ερντογάν.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση του Πάνου Παπαδόπουλου για τις αιχμηρές δηλώσεις του Προέδρου της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ για το Προξενείο - παρακράτος της Κομοτηνής ότι, «έχει ευθύνη και αυτός, διότι εκεί που αποτελούσε μια ελπίδα για τους κατοίκους με το έργο του και τις προσπάθειές του για τους Έλληνες Πομάκους και Ρομά, τους άφησε ΑΒΟΗΘΗΤΟΥΣ και ξαφνικά... έφυγε, αποκάλυψε για πρώτη φορά την αλήθεια!

«Με ΕΔΙΩΞΑΝ από τη Θράκη... Οι Έλληνες... δεν έφυγα μόνος μου. Το ελληνικό κράτος με έδιωξε...» αποκαλύπτοντας ότι δεν πολεμήθηκε μόνο από τους μηχανισμούς του Τουρκικού Προξενείου αλλά και από το ίδιο το Ελληνικό κράτος!!!

«Με πολέμησαν λυσσαλέα, με εξόντωσαν οικονομικά, για να εμποδίσουν το έργο μου για τους Έλληνες Πομάκους και τη Θράκη. Με ΕΔΙΩΞΑΝ από τη Θράκη... Δεν έφυγα μόνος μου», τόνισε χαρακτηριστικά σε μια κατάθεση ψυχής.

-Σχολιάζοντας την αποκάλυψη τηλεθεατή της εκπομπής που κατήγγειλε την  Υπουργό Πολιτισμού κ.Μενδώνη γιατί επιχειρεί την «νομιμοποίηση» της ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ «Μακεδονικής γλώσσας», ο Πρόεδρος της Μηχανικής χαρακτήρισε «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ» αν γίνει αυτό, ενώ στην ερώτηση για τη στάση του Αντώνη Σαμαρά και των υπολοίπων στο θέμα της «Μακεδονίας», είπε στον Πάνο Παπαδόπουλο...

-Βγάλε στην εκπομπή σου τον κύριο Αντώνη Σαμαρά να δούμε να τι θα σου απαντήσει...

Τέλος όταν ρωτήθηκε από τον Πάνο Παπαδόπουλο, γιατί ενώ υπήρξε φανατικός φίλος και υποστηριχτής του Κώστα Καραμανλή μέχρι να γίνει και Πρωθυπουργός και δέχεται τώρα τέτοιο ανελέητο πόλεμο η ΜΗΧΑΝΙΚΗ από τον ανεψιό τον Υπουργό Μεταφορών και Μεταφορών βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή, είπε ότι, «κι ο ίδιος ακόμη, απορεί με την συμπεριφορά του...».

 


ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ «ΜΑΧΗΤΗ»

«Φτάνει πια.

Τέλος στην ασυδοσία και στην υπονόμευση της Θράκης από Τούρκους και πράκτορες. Απαγόρευση επίσκεψης σε όποιον παραβαίνει τους Ελληνικούς νόμους.

Απόλυτη τήρηση των νόμων. Να ερευνηθεί από την Α.Α.Δ.Ε. η ροή μαύρου χρήματος που διακινεί το Τουρκικό Προξενείο.

Τηρούνται τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία (τιμολόγια, Δ.Π.Υ.); Φαίνεται ότι τελευταία οι “βαλίτσες” της κας Εμινέ περιορίσθηκαν και οι άθλιοι πράκτορες ζητούν περισσότερα από τον αξιότιμο Κιράν για να εκβιάζουν τους συγχωριανούς τους ή να εξοντώνουν οικονομικά όποιον αντιδρά.

Απαγόρευση προσπάθειας εκτουρκισμού Πομάκων και Ρωμά.

Απαγόρευση επιβολής μαντήλας σε μικρές Πομάκες με χρήση απειλών ή με πληρωμή.

Ενίσχυση παιδείας και πολιτισμού Πομάκων και Ρωμά. Πρίν από 20 χρόνια με την βοήθεια Πομάκων δασκάλων, είχαμε δημιουργήσει τα λεξικά (Ελληνοπομακικό και Πομακοελληνικό), την Γραμματική και το πρώτο Αναγνωστικό.

Τα παρουσιάσαμε στον τότε Υπουργό Παιδείας κ. Γιώργο Παπανδρέου. Ενθουσιάστηκε, μας συνεχάρη και …μετέπειτα όρισε την Δραγώνα και την Φραγκιαδάκη, χρηματοδοτώντας τες αφειδώς, για να διδάξουν στα Πομακόπαιδα τα τουρκικά!

Αργότερα προτείναμε στην Υπουργό Παιδείας την ίδρυση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Έδρας Πομακικής Γλώσσας και Πολιτισμού με δική μας χρηματοδότηση. Δεν την απεδέχθη η κα Διαμαντοπούλου.

Επιτέλους θα πρέπει τα Πολιτικά Κόμματα να σταματήσουν τις “συναλλαγές” με το Προξενείο και τους “γνωστούς νταβατζήδες της μειονότητας”, για ψήφους έναντι “ανταλλαγμάτων”. Είναι όνειδος. Τέρμα πια οι παροχές …καλής θελήσεως και προς Θεού! καμία υποχώρηση στην απαίτηση των Τούρκων για “εκλογή των μουφτήδων”. Η ασυδοσία των ψευτομουφτήδων πρέπει να σταματήσει.

Τον δρόμο της αξιοπρεπούς αντιμετώπισης της τουρκικής απειλής μας τον έδειξε ο Υπουργός κ. Δένδιας. Οφείλουμε να τον ακολουθήσουμε και στη Θράκη μας».

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »