*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Μαρτίου

Τοψίδης: «Μακράν έξω των ορίων της ευπρέπειας, ο Περιφερειάρχης δεν συζητάει καν τις προτάσεις»

01 Μαρτίου
Με την συνήθη -πλέον- τακτική της «λάσπης στον ανεμιστήρα» επέλεξε να μην απαντήσει σε προετοιμασμένη πρόταση της παράταξης μας, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος στη συνεδρίαση της Παρασκευής 26/02. Το τραγικό είναι ότι αυτός πιστεύει πως έτσι θα καταφέρει να καλύψει την πολιτική του ένδεια ενώ η Περιφέρεια συνεχίζει να χάνει ευκαιρίες!

Επειδή, προφανώς ήταν ανενημέρωτος ο Περιφερειάρχης και προκειμένου να κρύψει την άγνοια του για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως είναι η Πολιτική Προστασία και τα εργαλεία για την ενίσχυσή της, προτίμησε να αποφύγει τη συζήτηση κάνοντας επίθεση άνευ ουσίας στην εισηγήτρια.

Αυτό που κατάφερε όμως ήταν να δείξει πως η ανικανότητα αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό τόσο του ιδίου, όσο και των (κατά μισθολογική συνθήκη) συμμάχων καθώς αυτό που αφήνουν να χαθεί είναι 20.000.000 ευρώ, τα οποία μένουν ανεκμετάλλευτα στο ΕΣΠΑ που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου. Αυτοί, οι ίδιοι είναι που δεν ενέκριναν την πρόταση μας για να λάβει χρήματα η Περιφέρεια για την αντιπλημμυρική της θωράκιση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Όσο δε για την έξαψη του κου Πέτροβιτς, όταν υπενθυμίσαμε σε όλους ότι ο Έβρος πολύ πρόσφατα θρήνησε έναν πυροσβέστη ελέω θεομηνίας, ας αναλογιστεί την αρνητική του ψήφο και ας αναλάβει την ευθύνη του να μένει η Περιφέρεια μας ανοχύρωτη λόγω της ανικανότητας τους.

Τέλος, καλούμε όλη αυτή την «κουστωδία» που αυτοαποκαλείται διοίκηση να πάψει την μετάθεση ευθυνών στους εργαζόμενους της Περιφέρειας μας. Στη διάρκεια της συνεδρίασης ακούσαμε τουλάχιστον πέντε φορές αναφορές στο έργο των συγκεκριμένων αριθμητικά εργαζομένων της Περιφέρειας μας. Ας ξεκαθαρίσουν πως πρώτιστα ευθύνεται η πολιτική τους αδράνεια.

Ας ασκήσει τα καθήκοντα του ο Περιφερειάρχης, ας περιορίσει το εύρος της ανικανότητας που τους διέπει ως διοίκηση και, ταυτόχρονα, ας ζητήσει και την ενίσχυση των υπηρεσιών. Αν δεν μπορεί να κάνει ούτε αυτό, ε, τότε ας συνεχίσει να μιλάει στα πληρωμένα παπαγαλάκια που επαινούν, δοθείσης ευκαιρίας (και επιταγής) το ανύπαρκτο έργο του.

Η Περιφέρεια μας, πάντως εξακολουθεί να έχει ανάγκη από μία διοίκηση προκειμένου αυτή να …διοικήσει αλλά σε αυτό προσκρούει η ανικανότητά τους.  

Από το Γραφείο Τύπου

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »