*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Ιανουαρίου

Η επιστολή του Ηλία Ασκαρίδη για το Καρναβάλι 2021! Οι εμβολιασμοί στη Ξάνθη και η συνάντηση με τον Άδωνι

19 Ιανουαρίου


Κύριε Φανουράκη, κύριε Σταυρακάρα, κύριε Νικολόπουλε,
αν σας ξανακαλέσει ο Εισαγγελέας σε ποιόν δήμο θα πείτε ότι ανήκει η  Αγριανή του Αγκόρτσα; Στο Δήμο Ξάνθης ή στο... Δήμο Μύκης; ; Ή στο Δήμου που κατά περίσταση θα τον "βολεύει" εκείνη την περίοδο, όπως κατέθεσε στη δίκη μου στο Εφετείο Θράκης και ο πρώην συνέταιρός του;

…………………….

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1


...αν αρχίσουμε από τώρα την κριτική και δεν αναφέρομαι σε σένα αλλά βλέπω πάλι πολλά παλαβά εκεί έξω και πριν ακόμα φτάσουμε στη δεύτερη αγωνιστική θα αρχίσουμε την γκρίνια θα ξεσηκωθούν τα παπαγαλάκια του προηγούμενου Μεγαλομέτοχου και στο τέλος θα μας κλαίνε οι ρέγγες

(Ο Αναστάσιος Τσορλίδης μετά το 1-1 της Ξάνθης στη Λάρισα με τον Απόλλωνα)

-Ωραίος... Πρώτα να μας κλάψουν οι... ρέγκες και μετά... ξεσηκωνόμαστε και τράβαμε κι ας κλαίω! Βάζουμε πλερέζες....!

.........................................

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2

«Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε, κύριε Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Ξάνθης:

Γιατί δεν έχει απαντηθεί το από 22/08/2020 λεπτομερές και με στοιχεία ερώτημα επί του θέματος στο οποίο αναφέρονται συγκεκριμένα έτη και ποσά;

[…]σας ρωτάμε ευθέως για ποιο λόγο καθυστερεί η διαδικασία και πόσο χρόνο πρέπει να περιμένουν οι Δημότες για να πληροφορηθούν το σχετικό πόρισμα, ή τα σχετικά πορίσματα, μιας και από ότι φαίνεται υπάρχει από τη μια ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) εκ μέρους του Δήμου και από την άλλη πόρισμα από κάποια κρατική Αρχή την οποία δεν μας έχετε κατονομάσει και θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιά / ποιές είναι αυτή / αυτές (Εισαγγελικές, Ελεγκτικό Συνέδριο, Εθνική Αρχή Διαφάνειας);».

(Από την ερώτηση της παράταξης Γ. Παπαχρόνη σε Τσέπελη και Ηλία Ασκαρίδη)

 -Η "βόμβα" πότε θα εκραγεί κύριε Παπαχρόνη; Αυτό γιατί δεν το ρωτάς στους "κολλητούς" σου Σταύρο Καρυπίδη και Αμβροσιάδη; Α και την κυρία Φένια Τσαγκάλα;


ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ

*ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ. Από το Κέντρο Πολιτισμού εστάλη χθες στο πολιτιστικούς και Καρναβαλικούς συλλόγους η παρακάτω επιστολή.

«Καλημέρα,

δεδομένης της υγειονομικής κρίσης, της προάσπισης της δημόσιας υγείας και της εφαρμογής των αποφάσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εάν προγραμματίζετε κάποια εκδήλωση η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των ΘΛΕ.

Τις προτάσεις σας μπορείτε να τις καταθέσετε έως την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου και ώρα 13:00.

Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Τμήμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων»

Πλατεία Διοικητηρίου 1Α, Ξάνθη 67133

Τηλ.: 2541073640 (εσωτ. 5)»

......

*Αφελής ερώτηση. Προτάσεις για ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ εκδηλώσεις κύριε Πρόεδρε  Ηλία Ασκαρίδη, ή για εκδηλώσεις δια... ζώσης, δηλαδή με κόσμο;!

Διότι αν επιτραπεί για παράδειγμα η εστίαση μπορεί η Θρακική Σκηνή να επαναλάβει την περσινή εκπληκτική της εκδήλωση ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ σε συνεργασία με τα μανιτάρια ΜΗΤΑΤΟΣ του Παράσχου Ευστρατίου στην οποία αν και μας βάλατε στο πρόγραμμα, δεν συνεισφέρατε ούτε στον ήχο!!!

(σ.σ. Βέβαια απο την άλλη τον καταλαβαίνω και τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού που αν δεν κάνω λάθος, παραμένει άνεργος...Οπότε ο νους του δεν είναι τόσο στο Καρναβάλι 2021, όσο τι...νέες απευθείας αναθέσεις θα δώσει! Κι ο νοών νοείτω...! )

......

*Το καλό νέο της Δευτέρας. Πάντως με τον κορωνοϊό πάμε αρκετά έως πολύ καλά....

Συγκεκριμένα  ο  ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 320 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 148.925, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5763 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45578 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

322 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 231 (71.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1031 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

…..

*Δείτε αναλυτικά λοιπόν τα νέα κρούσματα στην Περιφέρεια ΑΜΘ:

ΕΒΡΟΣ 3

ΡΟΔΟΠΗ 1

ΞΑΝΘΗ 2

ΘΑΣΟΣ 1

ΚΑΒΑΛΑ 1

(Σ.Σ. Σημειώνω ότι η Δράμα δεν είχε και χθες κανένα κρούσμα...)

-Ε, με 2 κρούσματα μπορούμε λοιπόν κατά την άποψή μου να αισιοδοξούμε... ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα από δω και πέρα και σιγά σιγά... θα ξαναβρούμε τους εαυτούς και τις ζωές μας.

……

*ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ. Και την ώρα που κλείναμε το «Μαχητή» η σπουδαία είδηση...

Ξάνθη – Ιωνικός την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στις 14.45

Διαιτητής: Γιουματζίδης (Πέλλας)

Βοηθοί: Σάββας (Σερρών), Δέλλιος (Πέλλας)

4ος: Κακουλίδης (Θράκης).

 ...

*Και κάτι ενδιαφέρον...Τσουχτερό πρόστιμο 5.000 ευρώ βεβαίωσε η Αστυνομία σε κάτοικο της ΠΕ Ξάνθης για παράβαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού.

Πρόκειται για πρόστιμο που επιβάλλεται σε ασθενείς που έχουν διαπιστωθεί θετικοί στον κορονοϊό και βρίσκονται σε καραντίνα ή σε άτομα που έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και εντοπίζονται να έχουν παραβιάσει τα περιοριστικά μέτρα. 

...

*Εμβολιασμοί. Σε 609 ανέρχονται οι εμβολιασμοί που έχουν ολοκληρωθεί στην Ξάνθη, όπως προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που γνωστοποίησε το Υπ. Υγείας. 

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν 54 εμβολιασμοί στην Ξάνθη ενώ συνολικά στην Περιφέρεια ΑΜΘ έχουν δεχθεί την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού 3.370 άτομα. 

Αναλυτικά τα στοιχεία για την ΑΜΘ:

  • ΕΒΡΟΥ 1278 (+94 την 18/01/2021)
  • ΚΑΒΑΛΑΣ 686 (+56 την 18/01/2021)
  • ΞΑΝΘΗΣ 609 (+54 την 18/01/2021)
  • ΔΡΑΜΑΣ   455 (+44 την 18/01/2021)
  • ΡΟΔΟΠΗΣ 342 (+27 την 18/01/2021)

 

Συνάντηση των προέδρων των Επιμελητηρίων της Θράκης στην Αθήναμε Άδωνι Γεωργιάδη για λιανεμπόριο και ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Ε.!


Συνάντηση στην Αθήνα είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας 18/01 οι έξι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, Αντώνης Γραβάνης, Νίκος Αγγελίδης, Στέλιος Μωραΐτης, Μάρκος Δέμπας και Στέφανος Γεωργιάδης.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τους Προέδρους να χαιρετίζουν τις ενέργειες της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία της αγοράς και να δεσμεύονται ως προς την τήρηση των μέτρων ώστε να διατηρηθεί η υγειονομική τάξη και το άνοιγμα αυτό να οδηγήσει σταδιακά, αλλά σύντομα, στην ολική επαναφορά της κανονικότητας.

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε και το μέλλον της  αστικής εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ΔΕΣΜ-ΟΣ της ΠΑΜΘ. Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο ΑΜΘ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Ε. και με την βαθιά πεποίθηση ότι αυτή πρέπει να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας αποτάθηκε πλέον στον Υπουργό Ανάπτυξης, ζητώντας τη συνδρομή του στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Ο κος Γεωργιάδης δεσμεύτηκε ως προς την επίλυση των θεμάτων, τη διασφάλιση της συνέχισης της απρόσκοπτης λειτουργίας της ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Ε. και της αποτελμάτωσης της, ώστε αυτή να λειτουργήσει πλέον ουσιαστικά προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »