*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Νοεμβρίου

"Μικρόψυχη¨ η ανάρτηση του Ζαγναφέρη για τον Μαραντόνα! Εθελοντική Αιμοδοσία της Αγάπης. Οι ειδήσεις χωρίς μεϊκ-π

28 Νοεμβρίου


Δεκάδες εργαζόμενοι και φοιτητές συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου έξω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς την Κεντρική Πλατεία διαδηλώνοντας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

…………………………………..

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Πάει λοιπόν κι ο Νοέμβρης. Κι έρχεται από τη Τρίτη ο Δεκέμβρης των γιορτών και των φίλων και για να είμαι ειλικρινής…

Που ειδικά φέτος, θα μου λείψει που ο Νίκος Πετράκος δεν θα «γιορτάσει» όπως χρόνο λόγω του Covid-19 γιατί πάντα η γιορτή του, ήταν μια ευκαιρία να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για πολλά θέματα με πολλούς καλούς φίλους

……

*Άλλωστε στη γιορτή του Νίκου τον Δεκέμβρη του 2018 η Φένια Τααγκάλα μου αποκάλυψε ότι θα κατέβει υποψήφια με τον Τσέπελη!

Και «πρόκοψε» φυσικά…! Διότι «καθιέρωσε» Νο 2. του Δήμου την «κολλητή» της Σοφία Ψωμά ως γενική διευθύντρια!

-Ενώ η ίδια αρκέστηκε στη θέση της Αντιπροέδρου του Κέντρου Πολιτισμού!

Και του χρόνου… για έναν καλύτερο Δεκέμβρη 2021! Το σύνθημα της στήλης…

…….

*«Περίεργη» ειλικρινά  η ανάρτηση του πρώην αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης  Κώστα Ζαγναφέρη στο fb για τον Μαραντόνα, αν και προσωπικά για να είμαι ειλικρινής... την είδα και ολίγον έως πολύ… μικρόψυχη, διότι δεν είναι κι ότι καλύτερο να κατηγορείς έναν ΘΡΥΛΟ και μάλιστα μετά τον θάνατό του, προσπαθώντας να δώσεις ρόλο στην «ασημαντότητά» σου!

Την φιλοξενώ ωστόσο αυτούσια  στη στήλη μου κα  τα σχόλια για σας:

«ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ...

Ως ποδοσφαιριστης ιδιοφυΐα. Το αν ήταν ο μεγαλύτερος, ο πρώτος η ο δεύτερος η ο τρίτος  μικρη σημασία έχει.Αλλωστε ποδοσφαιρομετρο δεν υπάρχει.Μας χάρισε στιγμες ποδοσφαιρικης μαγείας. Ως εκεί όμως.

Όλα τα άλλα τα εκανε λαθος.Τιποτε το θετικό δεν μπορείς να του βρεις. Ο επαγγελματικος λαϊκισμός, η άρνηση των πάντων και ο συνεχής πόλεμος σε κάθε είδους εξουσίας, μαζί με το "δήθεν "κτυπημα  καθημερινά στο κατεστημενο δεν οδηγούσαν πουθενα.Μονο σε υστερίες, οι οποίες σήμερα επιτρέπονται  ποιητική αδεία μόνο από τον  δοκιμαζομενο λαο της Αργεντινής.

Στο κάτω κάτω και ο ίδιος δημιουργημα του κατεστημένου ήταν. Διότι με την δύναμη που του απεδειδε ο ίδιος, ότι ώρα ηθελε τον εξαφανιζε.

Ως προς την προσωπική του ζωή είναι θέμα πού δεν μας αφορά.

Τελικά ένα άλλο δημοσιο προσωπο χωρίς παιδεία που δίδαξε λαικισμο.Μονο που τον λαϊκισμό του Μαραντονα εξ αιτίας του χώρου απ ' όπου προερχόταν δεν τον πληρώσαμε.

Υ.Γ. Και εννοείται είχε μαζί τους ως στήριγμα τους απανταχού "γκεμπελισκους" της αριστεράς δημοσιογραφιας».

-«Γκεμπελίσκοι» ή όχι σύντροφε Κώστα… δεν τους διαβάζεις όμως μόνο αλλά και τους… «μελετάς»! Κι όσο για τα σχόλιά σου για τον Μαραντόνα… μακάρι να καταξίωναν την προσωπικότητά σου… έχω όμως την γνώμη ότι για μια ακόμη φορά, ατύχησες!

……

*Η φιλόξενη αίθουσα του ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης, στην πλατεία Μπαλτατζή, μας περιμένει και πάλι τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου για ακόμη μια φορά ώστε να αιμοδοτήσουμε με ασφάλεια και άνεση. Οι ανάγκες σε αίμα για το Νοσοκομείο μας παραμένουν μεγάλες. Όσοι είμαστε υγιείς και για όσο είμαστε υγιείς.

Βάζουμε τη μασκούλα μας, συμπληρώνουμε στο έντυπο το πεδίο Β4 ή στέλνουμε SMS στο 13033 με την αιτιολογία 4 (Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη).

Σας περιμένουμε...

Οι αιμοδοσίες του Νοεμβρίου ήταν όλες αφιερωμένες στη μνήμη του εθελοντή αιμοδότη και ιδρυτικού μέλους του συλλόγου της "ΑΓΑΠΗΣ" Ανδρέα Δημητριάδη (25/11/1951-16/11/2020).

Συνελήφθη στον Έβρο ο Πακιστανός δολοφόνος στα Καμίνια, την ώρα που επιχειρούσε να διαφύγει στην Τουρκία!

Το επίσημο αστυνομικό δελτίο για τη σύλληψη του ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ δολοφόνου των ,.

Συνελήφθη στην Ορεστιάδα ο Πακιστανός δολοφόνος που εμπλέκεται σε πρόσφατη υπόθεση ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας στα Καμίνια (σχετ. τα από 21-11-2020 και 24-11-2020 Δελτία Τύπου).

Η σύλληψη του πραγματοποιήθη το μεσημέρι της 26/11 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, με ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας του Δ’ Τμήματος Πρωτοδικείου Πειραιά, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και συναυτουργία και της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

Ο ανωτέρω αλλοδαπός είχε εντοπιστεί την Τετάρτη  (25-11-2020) το απόγευμα στην παρέβρια περιοχή της Μάνδρας Διδυμοτείχου, από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης, τη στιγμή που προσπαθούσε να διαφύγει στην Τουρκία και κρατείτο για διοικητική απέλαση.

Επιπλέον, είχε δηλώσει στους αστυνομικούς ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ωστόσο από την επακόλουθη έρευνα εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του και ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή του στην παραπάνω υπόθεση.

Σημειώνεται ότι για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του είχε αναπτυχθεί συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, που χειρίζεται την υπόθεση, με Υπηρεσίες της Βορείου Ελλάδος, καθώς υπήρχαν βάσιμες υπόνοιες ότι θα επιχειρούσε να διαφύγει σε γειτονική χώρα.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση, έχουν συλληφθεί άλλοι πέντε ομοεθνείς του. 

 

Συνεδριάζει την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου (12:00) δια περιφοράς το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου


Την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και ώρα 12:00, συνεδριάζει, δια περιφοράς, το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου με τα παρακάτω 4 θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο: 11η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικ. έτους 2020. (Εισήγηση: Κιοσσές Ιωάννης).

ΘΕΜΑ 2ο: Διαγραφή τιμολογίων προμηθευτών (αρ. 90-93 Ν. 2362/1995 σε συνδυασμό με το αρ. 177 Ν. 4270/2014 «περί παραγραφής απαιτήσεων κατά του δημοσίου» ) (Εισήγηση: Κιοσσές Ιωάννης).

ΘΕΜΑ 3ο: Μεταφορά έδρας του Ειδικού Νηπιαγωγείου Θαλασσιάς.(Εισήγηση: Χαράλαμπος Κουτσομιχάλης, Αντιδήμαρχος).

ΘΕΜΑ 4ο: Σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των φύλων.(Εισήγηση: Πασχάλης Αγγελάκης, Αντιδήμαρχος).

Η Συνεδρίαση θα γίνει δια περιφοράς, για λόγους διασφάλισης της δημοσίας υγείας από την πανδημία του κορονοϊού. Παρακαλούνται τα μέλη του συμβουλίου να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην συνεδρίαση καθώς και την θέση τους επί των θεμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην διεύθυνση infotopeirou@gmail.com, είτε με sms στο τηλέφωνο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου 6946908095 είτε με FAX στην γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου 2541352618.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

 

Δημοσκόπηση Mega: Στις 17,2 μονάδες η διαφορά Νέα Δημοκρατία – ΣΥΡΙΖΑ


Τι θα ψήφιζαν οι πολίτες αν την επόμενη Κυριακή διεξαγόντουσαν βουλευτικές εκλογές και βρισκόντουσαν μπροστά στις κάλπες.

Οι περισσότεροι θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε για λογαριασμό του κεντρικού δελτίο ειδήσεων του Mega η εταιρεία Metron Analysis σε δείγμα 1.205 ατόμων.

Αναλυτικά, το 36,2 των ερωτηθέντων απάντησε πως θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία, το 19% ΣΥΡΙΖΑ, το 6,1 ΚΙΝΑΛ, το 4,8% ΚΚΕ, το 4,2% Ελληνική Λύση και το 2,9% ΜέΡα25 2,9%.

 

Συνελήφθη στο Ν. Ροδόπης μετά από καταδίωξη αλλοδαπός διακινητής ο οποίος μετέφερε 3 λαθρομετανάστες


Συνελήφθη την Πέμπτη (26-11-2020) το μεσημέρι, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην επαρχιακή οδό Βέννας – Φύλακα Ροδόπης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Ακολούθως, το όχημα κατευθύνθηκε στον οικισμό Αγίων Θεοδώρων, όπου ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε κράσπεδο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό, ο οποίος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη, ενώ κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπίστωσαν ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

 

Στην Αθήνα οι τρεις ασθενείς με κορονοϊό μετά από αεροδιακομιδή


Στην Αθήνα έφτασαν το απόγευμα της Πέμπτης οι τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς από τη βόρεια Ελλάδα μετά από αεροδιακομιδή. Το αεροπλάνο που τους μετέφερε απογειώθηκε στις 16:20 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην Καβάλα.

Είχε προηγηθεί η μεταφορά τους με ασθενοφόρα από τη Δράμα στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Καβάλας. Οι τρεις ασθενείς θα μεταφερθούν στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία» και «Αττικόν».

Η μεταφορά τους γίνεται μέσα σε κάψουλες. Την επιχείρηση συντονίζουν ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, και ο Δημήτρης Σπύρος, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ.

«Να μη μείνει κανείς χωρίς μηχανική υποστήριξη, ενώ τη χρειάζεται» τονίζεται από την πλευρά της πολιτείας, ενώ την ίδια στιγμή η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι νοσηλεύονται ασθενείς διασωληνωμένοι και εκτός Μονάδων σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχουν αρχίσει να φτάνουν λιγότεροι ασθενείς στις εφημερίες τις τελευταίες δύο ημέρες, ωστόσο ο μεγάλος αριθμός των ήδη νοσηλευομένων (καθώς οι νοσηλείες διαρκούν αρκετές ημέρες), έχει αρχίσει να πιέζει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αφού ένας στους πέντε χρειάζεται, τελικά, νοσηλεία στη Μονάδα και διασωλήνωση.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία εκτιμάται ότι θα αρχίσει να αποσυμπιέζεται μετά τις επόμενες 10 ημέρες.

 

Σε 124.000 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι δηλώσεις οικονομικής στήριξης από τους ελαιοπαραγωγούς


Κανονικά συνεχίστηκε  η υποβολή των αιτήσεων από τους ελαιοπαραγωγούς για την οικονομική τους στήριξη με ποσά από 300 έως 4.000 ευρώ, ανάλογα με την στρεμματική έκταση που καλλιεργούν, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τη ενίσχυση του πρωτογενή τομέα από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές από το υπουργείο, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί συνολικά 124.000 δηλώσεις οι οποίες μετά τη σχετική εκκαθάριση έχουν οριστικοποιηθεί και το ύψος τού ποσού που έχει δεσμευτεί ανέρχεται σε 112.238.000 ευρώ από τα 126 εκατ. ευρώ που πρόκειται να διατεθούν συνολικά.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι «η διαδικασία συνεχίζεται χωρίς προβλήματα, έπειτα από την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, Μάκη Βορίδη, για την επίλυση του ζητήματος που είχε ανακύψει με τις ποικιλίες ελαιώνων οι οποίες δεν εμφανίζονταν ως επιλέξιμες στο πληροφοριακό σύστημα του Μέτρου».

Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτημάτων πληρωμής ολοκληρώηκε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η πίστωση των ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »